1.066.452

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv

Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 304 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 22 cm
ISBN: 963-9552-74-7
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos ízvilágát mutatja be gazdag illusztrációs anyag segítségével. A kötet - amelyben hagyományos és új receptek is találhatók, az ázsiai eredetű hozzávalók vásárlására és használatára vonatkozó gyakorlati útmutatással - tökéletes kézikönyv az ázsiai ételek otthoni elkészítéséhez.

Tartalom

Az ázsiai konyha 8
Bevezetés az ázsiai konyhákban alkalmazott technikák és eszközök használatába.
Kislexikon 12
Útmutató a legfrissebb fűszerek, fűszernövények, ázsiai zöldségek és gyümölcsök felismeréséhez, tárolásához és elkészítéséhez.
Kína 21
Keverve pirított és fedő alatt főtt ételek, gombócok és levesek, zöldcitromos csirke és pekingi kacsa - a Kelet változatos ízei.
Indonézia 49
Fűszeres sültek és curryk, satayk és sült hal. Gado gado és mee goreng - az édes kókuszdió és amerikai mogyoró, a chili, a tamarindusz és a zöldcitrom konyhája.
Szingapúr és Malajzia 75
Indiai csípős curryk és krémes laksák (levesek), chilis rák és csirkekapitan - két örökség, amely India csípősségét és fűszereit Kína kiegyensúlyozottságával elegyíti.
A Fülöp-szigetek 97
Friss hal és chorizo, empanadas és savanyú marhahúsleves - a tenger gyümölcsei, az erős raguk és a spanyol fűszeresség izgalmas keveréke a varázslatos szigetországból.
Thaiföld 109
Csípős savanyú levesek és jó szagú curryk, keverve sült ételek és saláták - a határozott ízek kényes egyensúlyozása a világ egyik kedvenc konyháját hozta létre.
Laosz és Kambodzsa 143
Pácolt hús és sült hal, nyársra tűzött marhahús és leves a tenger gyümölcseiből - fokhagymával, gyömbérrel, zöldcitrommal, galangálgyökérrel ízesítve és friss fűszernövényekkel megszórva.
Vietnam 157
Levesek metélt tésztával és fejessaláta-csomagocskák, marhahúsos leves (pho) és karamellizált rákok - fény érfű, fűszernövények és halszósz íze a buja zöld országból.
Korea 183
Fedő alatt párolt ételek fűszeres kim chivel, burgonyás palacsinták és szezámmagos oldalasok - csodálatosan melengető ételek, hogy dacoljunk a téli havazásokkal.
Japán 197
Áttetszően friss sushi, leheletkönnyű tempura és forró teppan yaki - egyszerűség és frissesség alkotta ételek, melyek olyan szépek, mint amilyen ízletesek.
India és Pakisztán 225
Tüzes vindalook és krémes kormák, fűszeres húsok a tandoorból, pakorák és bhajik - az ízek olyan izgalmasak és változatosak, mint maga a hatalmas szubkontinens.
Burma 259
Enyhe curryk és metélt tészták ízletes hallevesbe áztatva - a burmai konyhára hatással vannak legnagyobb szomszédai, India és Kína.
Srí Lanka 269
Zöldséges sambolok és rizslisztből készült palacsinták, sötét sült fűszerek és ünnepi édes húsok - az ételek eklektikus változatossága erről a parányi szigetről.
Desszertek 279
Hűsítő édességek és jellegzetes gyümölcsök a felfrissüléshez - egy ázsiai étkezés tökéletes befejezése.
Mutató 297
KÜLÖNLEGES JELLEMZŐK
YUM CHA 36
SATAYK ÉS KEBABOK 60
FALATKÁK 82
RIZS 104
CURRYPOROK ÉS CURRYKRÉMEK 126
HIDEG ITALOK 148
MÁRTOGATÓSZÓSZOK 168
SAVANYÚSÁGOK ÉS CSATNIK 188
TEÁK 210
RAITÁK ÉS ÍZESÍTŐK 236
KENYEREK 248
TRÓPUSI GYÜMÖLCSÖK 284
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem