1.062.614

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Négy évszak szakácskönyv

Helyi termékek, helyi ételek, helyi ízek

Szerkesztő
Szeged
Kiadó: Csongrád Megyei Agrár Információs, Szolgáltató és Oktatásszervező Nonprofit Közhasznú Kft.
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Csongrád Megyei Agrár Információs, Szolgáltató és Oktatásszervező Nonprofit Közhasznú Kft. a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával 2Tanyai termékek feltárása Csongrád megyében" címmel... Tovább

Előszó

A Csongrád Megyei Agrár Információs, Szolgáltató és Oktatásszervező Nonprofit Közhasznú Kft. a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával 2Tanyai termékek feltárása Csongrád megyében" címmel projektet valósít meg azzal a céllal, hogy minél több tanyasi gazdaság termékei kerüljenek megyénkben a vásárlók asztalára, alakosság újra felfedezze, a helyi termékeket, a hagyományos ízeket.
A termelőket segítő tevékenységek (képzés, tájékoztatás, kiállítás szervezés) mellett a konyhában szorgoskodó háziasszonyoknak is kedveskedni szeretnénk ezzel a receptgyűjteménnyel és buzdítani őket, hogy tegyék változatossá az étkezéseket megyénkben megtermelhető alapanyagok felhasználásával, jelen kötetben szereplő ételek elkészítésével. Vissza

Tartalom

Tavasz
Saláták, előételek, levesek 6
Retek saláta 6
Tavaszi burgonyasaláta 6
Spárga tejfölben 6
Bodzás tejleves 7
Burgonya krémleves zöldborsóval 7
vegyes zöldségleves 7
Salátafőzelék (savanyú) 8
Rakott karalábé 8
Töltött karalábé 8
Lecsó 9
Főételek 9
Natúr szűzérmék tejszínes spárgával 9
Sertésflekken juhtúrós burgonyával 9
Spárgás húsos tekercs 10
Póréhagymás pulykamell 10
Desszertek 11
Vörösboros epersaláta 11
Kapros-túrós lepény 11
Sárgarépa golyó 11
Sárgarépa sütemény 12
Epres joghurttorta 12
Csányi Mama fonott kalácsa 13
Tepertős pogácsa 13
Nyár
Saláták, előételek, levesek, köretek 16
Uborkapástétom 16
Padlizsánkrém 16
Grillezett kecskesajt 16
Kapros cérna metélt 17
Ági kedvence grillezett töltött paprika 17
Sült őszibarack 17
Paradicsomban sült tojás 18
Metélőhagyma leves 18
Tökfőzelék 18
Főételek 19
Birkapörkölt, ahogy a mórahalmi juhász készítené 19
Sárgarépás pulyka rizzsel 19
Paradicsomos rakott rizs 20
Zöldséges masnitészta 20
Mama-féle rizses hús 20
Szűzérmék tócsniágyon, lecsóval 21
Fóliás sült pipicici 21
Lassan sült kacsacomb 22
Harcsaszeletek kapros-paprikás mártásban 22
Tepsis hús zöldségekkel 23
Szatymazi csípős pecsenye 23
Alföldi rakott tarhonya 23
Desszertek 24
Sárgabarackkocka 24
Maci kedvence (málnakrémes szelet) 24
Vörösboros körte, szilva 25
Ősz
Saláták, előételek, levelesek, köretek 28
Csemege vörös cékla 28
Zöldség fasírt 28
Tökkrémleves 28
Fácán leves 29
Libanyak leves lúdgége tésztával 29
sonkás karfiolleves 30
Szilvás burgonya 30
Törött bab 30
Főételek 31
Vörösboros gombaragu puliszkaágyon 31
Tanyasi csirke, ahogy a gazda szereti 31
Sertéskaraj almával 32
Omlósra sült oldalas uborkás káposztasalátával 32
Fejtettbab paprikás virslivel 33
Babos liba egytál 33
Rozmaringos nyúl 34
Zákányszéki csirkés tarhonya 34
Paprikás rétes 35
Pusztamérgesi kakaspörkölt bográcsban 35
Kakashere pörkölt tarajával 36
Fokhagymás őzsült salátával Ásotthalomról 36
Zelleres gombás vaddisznópörkölt Ásotthalomról 37
Rakott-töltött karaj 37
Betyárszelet helyi zöldségekkel 38
Desszertek 38
Batátás pogácsa 38
Túrós pogácsa 39
Burgonyás kőttes 39
Szüreti kalács 40
Cicvara 40
Tél
Saláták, előételek, levesek, köretek 42
Májkülönlegesség 42
Velővel töltött rántott palacsinta 42
Rakott karfiol 42
Falusi töltött hagyma 43
Vágott leves 43
Korhely halászlé 44
Galamb leves 44
Hurkaleves 45
Suhantott tésztaleves 45
Savanyúkáposzta leves 45
Főételek 46
Mustáros nyúlcombok zöldségágyon 46
Kakukkfüves szűzpecsenye hagymás-burgonyás rétessel 46
Csülkös pacal 47
Tanyasi egytál 47
Sertéskaraj savanyú káposztával 47
Szárma (töltött káposzta) 48
Paradicsomos káposzta sertéstarjával 48
Göngyőlthús 48
Aszalt szilvával töltött hús 49
Ganca (Gánica, cinkepuliszka) 49
Prósza 50
Desszertek 50
Almás-lekváros pite 50
Mézes diótorta 51
Mirandás szelet 51
Túrófánk 51
Háromlapos sütemény 52
Burgonyás lángos 52
Görhe 53
Málé 53
Szatymazi haboslepény 53
Szatymazi palacsinta 54
Bodag (soványka) 54
Hájas kifli 54
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem