1.059.830

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Négy évszak ételei - Tavasz

Tavasz az Aranysárkány vendéglőben

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 103 oldal
Sorozatcím: Négy Évszak ételei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 20 cm
ISBN: 963-13-1961-X
Megjegyzés: Színes ételfotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A kötet, amit az olvasó a kezében tart, első tagja a sorozatnak; egyaránt tartalmaz egyszerűen, gyorsan elkészíthető és több türelmet igénylő, munkaigényes recepteket is, de valamennyire jellemző... Tovább

Előszó

A kötet, amit az olvasó a kezében tart, első tagja a sorozatnak; egyaránt tartalmaz egyszerűen, gyorsan elkészíthető és több türelmet igénylő, munkaigényes recepteket is, de valamennyire jellemző az idénynek megfelelő zöldség- és gyümölcsfélék, valamint a kevésbé zsíros, tápértékben gazdag húsfélék felhasználása. Külön szót érdemel a zöldségek sorából kiemelkedő spárga. Számtalan elkészítési módja közülük ezúttal a levesek, saláták, főzelékek, körítések köréből nyújtunk át többet. A receptek elkészítése után bizonyára újabb ötleteik is támadnak, csupán a szükséges alapszabályokat kell elsajátítani: így például a spárga tisztítását, darabolását a felhasználástól függően kell végezni, a főzéshez szükséges időt pedig pontosan be kell tartani.
Az egyelőre nehezen beszerezhető mangold új vitaminforrás a tavaszi zöldségek körében. Saláták és főzelékek készítésére egyaránt alkalmas, semleges ízhatása miatt bármiféle fűszerrel ízesíthető. Vissza

Tartalom

Spárgaleves8
Töltött zöldpaprikák11
Törpeharcsa újhagymával12
Szalámival töltött gombafejek14
Főtt marha zöldségpürével16
Zöldborsóval töltött galamb18
Tök-karikák májjal20
Zöldséges veseragu22
Eperbólé24
Salátatál26
Palócleves29
Spárga házisonkával30
Egészben sült báránygerinc33
Töltött hamgold34
Citromos kolbászkák36
Töltött borjúszegy38
Rézi néni pulykamelle41
Csokoládés parfé epersalátával42
Szalámi vitaminfészekben44
Karalábéleves májgaluskával47
Füstölt pisztráng48
Vagdalt vajas borjú50
Báránypiláf52
Sajtos tök54
Marhaszelet salátakörítéssel57
Parajjal töltött dagadó58
Túrógombóc eperhabbal60
Vitaminsaláta túróval62
Hideg eperkrémleves64
Kaviár-falatok66
Zöldségesropogós sajtmártással68
Zimonyi bélszínszeletek70
Töltött karalábé72
Csirkemájjal rakott zöldbab75
Zöldborsós tokány76
Sajtos spárgafalatok79
Cseresznyés pite80
Töltött paradicsom82
Magyaros zöldorsóleves84
Zöldségpástétom87
Sajtos mangoldszár88
Csirkesült joghurtos salátával90
Sárkánylecsó92
Bárányérmék95
Spárgasaláta96
Udvarhelyi sertésborda98
Eperkrém tésztakosárban100
Sajttál103

Liscsinszky Béla

Liscsinszky Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Liscsinszky Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Négy évszak ételei - Tavasz Négy évszak ételei - Tavasz Négy évszak ételei - Tavasz
Állapot:
1.840 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba