1.060.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Napsütötte szakácskönyv

Receptek az olasz konyhánkból

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Budapest
Kiadó: Tericum Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 222 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-9633-93-3
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált könyv.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

"A konyhai munkamegosztás a következő: én hámozok, te pucolsz, bor csordul, zacskó hasad, bab rotyog, mosogató szörcsög, héj hull, liszt száll, sült tészta hasad, aroma születik, fény táncol, csokoládé olvad, pohár koccan, szósz sűrűsödik... A tészta pedig lágy halmocskákként dagad akkorára, hogy épp elfér összezárt tenyeremben. A vacsora felé száguld velünk a föld."

Frances Mayes valamennyi könyvében az étel főszerepet játszik. A toszkán konyhaművészetet az improvizáció jellemzi, a gyorsan elkészíthető ételek pedig igazi megnyugvást és Örömöt hoznak nem csak a gyomornak, hanem a léleknek is. Mind a főzés, mind az evés igazi öröm forrást jelentenek a toszkán embereknek, életük részét képezik. Frances és Edward Mayes ebben a könyvben számos receptet osztanak meg az olvasóval, mindazokat, amelyeket ők maguk sokszor megfőztek, és amelyek legfőbb jellemzője a robusztus, jó minőségű, úgymond, becsületes hozzávaló.
Több mint két évtizede nevezték ki új otthonuknak a Cortona melletti... Tovább

Fülszöveg

"A konyhai munkamegosztás a következő: én hámozok, te pucolsz, bor csordul, zacskó hasad, bab rotyog, mosogató szörcsög, héj hull, liszt száll, sült tészta hasad, aroma születik, fény táncol, csokoládé olvad, pohár koccan, szósz sűrűsödik... A tészta pedig lágy halmocskákként dagad akkorára, hogy épp elfér összezárt tenyeremben. A vacsora felé száguld velünk a föld."

Frances Mayes valamennyi könyvében az étel főszerepet játszik. A toszkán konyhaművészetet az improvizáció jellemzi, a gyorsan elkészíthető ételek pedig igazi megnyugvást és Örömöt hoznak nem csak a gyomornak, hanem a léleknek is. Mind a főzés, mind az evés igazi öröm forrást jelentenek a toszkán embereknek, életük részét képezik. Frances és Edward Mayes ebben a könyvben számos receptet osztanak meg az olvasóval, mindazokat, amelyeket ők maguk sokszor megfőztek, és amelyek legfőbb jellemzője a robusztus, jó minőségű, úgymond, becsületes hozzávaló.
Több mint két évtizede nevezték ki új otthonuknak a Cortona melletti Bramasolét. Itt készítették el mindazokat az ételeket, amelyek ebben a szakácskönyvben szerepelnek. Azonban ez a könyv nem pusztán receptek gyűjteménye. Rengeteg közös élményt idéz. Amikor kosárral a kezükben elindulnak, hogy beszerezzék a vacsorára valókat a piacon, a hentesnél és zöldségesnél, akik már jó ismerősként üdvözlik őket. vagy elindulnak a közeli erdőbe szelídgesztenyét, porcini gombát vagy áfonyát szedni, vagy amikor újdonsült olasz barátaikkal Ülnek le a szépen megterített asztalhoz. A „Napsütötte szakácskönyv" úgy épül fel. akár egy hagyományos olasz vacsora: az antipastival, az előételekkel indul és a dolcival, a desszertekkel ér véget.
A több mint 150 ínycsiklandó recept között olyan finomságokat találunk, mint:
• bundában sült cukkini virágok
• krumplis ravioli cukkinivel
• pizza karamellizált hagymával és kolbásszal
• apró borjúlabdacsok articsókával
• tégla alatt süli csirke
• rövidkaraj toszkán módra
• rozmaringos burgonya
• hajtogatott gyümölcslepény mascarponéval
• gőzölt csokoládétorta vaníliaszósszal Vissza
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Napsütötte szakácskönyv Napsütötte szakácskönyv Napsütötte szakácskönyv
Állapot:
5.000 ,-Ft
40 pont kapható
Kosárba