kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | OMFB-OMIKK |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 102 oldal |
Sorozatcím: | OMFB tanulmányok |
Kötetszám: | 5 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Előszó | |
Növényi biotechnológiák | 1 |
Növényi biotechnológiák fogalma, területei | 1 |
Nemzetközi helyzet, a fejlesztés fő irányai | 3 |
Hazai helyzet | 4 |
Az új biotechnológiák K+F-ének helyzete, gyakorlati jelentősége, fejlesztése, várható gazdasági hatásai | 6 |
Molekuláris genetikai eljárások | 6 |
A fontosabb molekuláris módszerek | 6 |
Molekuláris genetikai eredmények | 10 |
Szükséges feltételek és ipari háttér | 13 |
Sejtgenetikai eljárások | 14 |
Fontosabb sejtgenetikai módszerek | 14 |
Sejt és protoplaszt technika hibridizálás várható hatása | 15 |
Organellumnemesités lehetőségei | 16 |
Szomaklonális variabilitás | 18 |
A növényi sejtfermentáció | 18 |
Alkalmazási lehetőségek | 19 |
Az ipari alkalmazás nehézségei | 20 |
Különleges anyagcseretermékek előállítása | 21 |
Szövettenyésztés és nemesités | 23 |
Fontosabb szövettenyésztési módszerek | 23 |
Buza, árpa, tritikále, rizs | 26 |
Kukorica | 27 |
Cirok | 28 |
Burgonya | 29 |
Cukor- és takarmányrépa | 30 |
Lucerna | 30 |
Szójabab | 31 |
Napraforgó | 31 |
Repce | 32 |
Zöldségnövények | 33 |
Gyümölcsfajok | 36 |
Szőlő | 39 |
Virusmentesítés és szaporitóanyag előállitás biotechnológiai módszerekkel | 40 |
Virusdiagnosztika | 41 |
A fejlődés várható iránya | 42 |
Gyakorlati helyzetkép | 42 |
A szaporitóanyagtermelés technológiájának és forgalmazásának várható alakulása | 43 |
A biotechnológia és növényvédelmi alkalmazása | 44 |
Kórokozók, illetve gazdaszervezetek genetikai manipulációjának lehetőségei | 44 |
A genetikai manipuláció hatása a növényvédőszert gyártásra, a növényvédelmi technológiákra | 46 |
Bioaktív anyagok előállitása és felhasználása | 46 |
Vegetativ mikroszaporitás | 47 |
Disznövények | 47 |
Burgonya | 48 |
Zöldségnövények | 50 |
Gyümölcsfajok | 51 |
Szőlő | 53 |
Erdei fafajok | 54 |
Talajbiotechnológia | 55 |
Haszonnövényeink oltása talajmikroorganizmusokkal | 56 |
Talajmikroorganizmusok és a növényvédelem | 58 |
A biomassza hasznosítása | 59 |
Bioaktivanyagok termelése mikróbákkal | 60 |
Talajbiotechnológiai módszerek hazai fejlesztési lehetőségei | 60 |
A talajbiotechnológiai módzserek alkalmazásának feltételei | 61 |
Biológiailag aktív anyagok (növekedésszabályozók) technológiai alkalmazása | 62 |
Szántóföldi növények | 62 |
Kertészeti növények | 67 |
Környezetkimélő technológiák | 71 |
Szaprofág állatok | 73 |
Állati trágyák aerob érlelése, száritása | 73 |
Szilikátok alkalmazása | 73 |
Kiegészitő adalékanyagok | 74 |
Kártevők, kórokozók és gyomok elleni védekezés | 74 |
Vegyszer nélküli gyomortás | 75 |
Növényi biotechnológiák, laborok és felszerelések gyártása | 76 |
Eszközök, berendezések gyártásának helyzete | 76 |
Vegyszerek | 78 |
Komplett laborok, technológiák exportja | 79 |
Várható fejlesztési, gépesitési igények | 79 |
Összefoglalás | 81 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.