kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Napfényes Élet Alapítvány |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 51 oldal |
Sorozatcím: | Napfényes receptek |
Kötetszám: | 3 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | 978-963-87828-1-6 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Áttérés a természetes táplálékokra | 5 |
A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya | 6 |
Egyes ételfajták összeillő és nem összeillő párosításai | 7 |
A nyers növényi étrend előnyei | 8 |
Csírák vitamin- és ásványianyag-tartalma | 10 |
Egyes magvak csíráztatási jellemzői | 11 |
Levesek | |
Spenótos csalánleves | 12 |
Hagymaleves borókával | 12 |
Kínaikel-leves | 13 |
Kapros zöldbabkrémleves | 13 |
Tavaszi erőleves | 13 |
Zöldborsóleves | 14 |
Zöldbableves | 14 |
Kapros kukoricaleves | 14 |
Kölesleves | 15 |
Spenótleves | 15 |
Sárgaborsó-krémleves | 16 |
Fokhagymaleves | 16 |
Egyszerű főételek | |
Főzelékek besűrítése zabpehelyliszttel | 17 |
Finomfőzelék | 17 |
Zeller póréhagymával | 18 |
Kapros cukkini és tök | 18 |
Karfiolfőzelék | 18 |
Paprikás-padlizsános tészta | 19 |
Zöldséges kölesfelfújt | 19 |
Káposztás puliszka | 20 |
Wokban sült zöldségek tésztával | 20 |
Édeskés bab egytálétel | 21 |
Rakott padlizsán | 21 |
Párolt, gesztenyés vörös káposzta | 22 |
Csőben sült brokkolis tészta | 22 |
Tájjellegű ételek | |
"Zöld leves" (portugál étel) | 23 |
Csicseriborsó-leves (arab étel) | 23 |
Mediterrán ragu | 24 |
Milánói makaróni (olasz étel) | 24 |
Rizses egytálétel padlizsánnal (iráni étel) | 25 |
Algába tekert rizs (japán étel) | 25 |
Hamis gulyásleves | 26 |
Betyárleves | 26 |
Erdélyi rakott káposzta | 27 |
Bácskai rizses búzahús | 27 |
Kolozsvári káposzta | 28 |
Alföldi galuska | 28 |
Ünnepi és különleges ételek | |
Karácsonyi algaleves | 29 |
Szilveszteri korhelyleves | 29 |
Zöldségkocsonya | 30 |
Zöldségkrémmel töltött rántott palacsinta | 30 |
Gesztenyés tészta könnyű, bazsalikomos mártással | 31 |
Árpagyöngyös töltött kellabda | 31 |
Búzahús Eszterházy módra | 32 |
Karácsonyi aprósüteménytál | 32 |
Datolyacsemege ("szaloncukor") | 33 |
Mákos bobájka | 33 |
Diós patkó | 34 |
Mézeskalács | 34 |
Sütemények | |
Almás pite | 35 |
Szilvalekváros papucs | 35 |
Szilvalekváros fánkpuszik | 36 |
Sütőtökös rolád | 36 |
Mákos puliszka | 37 |
Aszalt meggyel töltött mákos kölesgolyók | 37 |
Mézes krémes | 37 |
Mákos pite | 38 |
Karobos-kókuszos szelet | 38 |
Édes rizskocka | 39 |
Zabpehelykorongok | 40 |
Amarantgolyó | 40 |
Szendvicskrémek | |
Variációk napraforgókrémre | 41 |
Tökmagkrém | 41 |
Szezámos margarinkrém | 42 |
Hagymás paprikakrém | 42 |
Brokkolikrém | 42 |
Sörélesztőkrém | 42 |
Kukoricapástétom | 43 |
Vöröslencsekrém | 43 |
Tepertő jellegű krém | 43 |
Petrezselyemkrém | 44 |
Bazsalikomos lencsepástétom | 44 |
Lestyános zöldségkrém | 44 |
Egyebek | |
Gyökérsaláta | 45 |
Kerti fűsaláta | 45 |
Búza-rozskenyér | 46 |
Élesztő nélküli tönkölylángos | 46 |
Nokedli | 47 |
Durumpalacsinta | 47 |
Tofu házilag | 47 |
Búzahús (szejtán) házilag | 48 |
Sárgaborsólisztes karfiolfasírt | 48 |
Magyaros zabpehelyfasírt | 49 |
Fokhagymás kínai kel | 49 |
"Lekvár" aszalt gyümölcsből | 49 |
Asztali áldások | 50 |