Napfényes receptek 2.
A természetes életmódnak megfelelően, tisztán növényi alapanyagokból
Budapest
Kiadó: | Napfényes Élet Alapítvány |
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: |
Tűzött kötés
|
Oldalszám: | 51
oldal
|
Sorozatcím: | Napfényes receptek |
Kötetszám: |
2
|
Nyelv: | Magyar
|
Méret: |
21 cm x 15 cm
|
ISBN: | 978-963-87828-0-9 |
| |
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
Előszó
Kedves Olvasó!
Recept-összeállításunk második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A "receptcsokor" ismét 84 receptből áll, melyek hét fejezetbe...
Tovább
Előszó
Kedves Olvasó!
Recept-összeállításunk második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A "receptcsokor" ismét 84 receptből áll, melyek hét fejezetbe sorolva, a salátáktól a desszertekig gyakorlatilag a teljes ételpalettát lefedik. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg benne az ízlésének megfelelő recepteket, melyek segítségével ízletes és egészséges ételeket készíthet saját maga, családja vagy éppen vendégei számára a különleges alkalmakra és mindennapos étkezésekhez egyaránt!
A füzetben található receptek csak növényi eredetű alapanyagokat használnak fel, az így elkészített ételek tehát mentesek mindenféle állati eredetű összetevőtől (hús, tojás, tejtermék). Nem tartalmaznak a receptek mesterséges, finomított, illetve ásványi eredetű alapanyagokat sem; így nincs bennük például só vagy kristálycukor.
Vissza
Fülszöveg
Kiadványunk célja a természetes életmódot kedvelőknek olyan recepteket kínálni, melyek alapján könnyen emészthető, tápláló és finom ételek készíthetők, amik az egészség visszaszerzésében és megőrzésében segítenek.
Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig.
A receptek tiszta növényi alapanyagokat ajánlanak, vagyis főleg gabona- és zöldségféléket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket és fűszereket. Nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőket (húst, tojást, tejterméket), valamint igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat is (cukrot, fehér lisztet, adalékanyagokat stb.)
Azok is számos ínycsiklandozó étel receptjét találhatják meg e kiadványban, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, és a hagyományos konyha ízvilágáról sem szeretnének...
Tovább
Fülszöveg
Kiadványunk célja a természetes életmódot kedvelőknek olyan recepteket kínálni, melyek alapján könnyen emészthető, tápláló és finom ételek készíthetők, amik az egészség visszaszerzésében és megőrzésében segítenek.
Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig.
A receptek tiszta növényi alapanyagokat ajánlanak, vagyis főleg gabona- és zöldségféléket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket és fűszereket. Nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőket (húst, tojást, tejterméket), valamint igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat is (cukrot, fehér lisztet, adalékanyagokat stb.)
Azok is számos ínycsiklandozó étel receptjét találhatják meg e kiadványban, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, és a hagyományos konyha ízvilágáról sem szeretnének lemondani. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg benne az ízlésének megfelelő recepteket, melyek segítségével ízletes és egészséges ételeket készíthet saját maga és családja, vagy éppen vendégei számára a különleges alkalmakra és a mindennapokra egyaránt!
Vissza Tartalom
Áttérés a természetes táplálékokra | 5 |
A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya | 6 |
Egyes ételfajták összeillő és nem összeillő párosításai | 7 |
A nyers növényi étrend előnyei | 8 |
Vitaminok és nyomelemek jelentősebb növényi forrásai | 10 |
Egészséges táplálkozás a sav-bázis egyensúly alapján | 11 |
Saláták | |
Paprikasaláta csírával | 12 |
Céklasaláta | 12 |
Medvehagymás tzatziki saláta | 13 |
Zöldbabsaláta | 13 |
Zöldborsósaláta | 13 |
Tofusaláta | 14 |
Bulgursaláta ("Tabuleh") | 14 |
Csalamádé | 14 |
Burgonyasaláta | 15 |
Lilahagymasaláta | 15 |
Ánizsos sárgarépasaláta | 15 |
Waldorf saláta | 16 |
Szendvicskrémek, pástétomok | |
Mandulás-diós krém | 17 |
Zsázsás-paprikás tofukrém | 17 |
Élesztőpástétom | 18 |
"Vegazsír" | 18 |
Fűszeres olaj | 19 |
Kolbász jellegű krém | 19 |
Gyors szendvicskrém | 20 |
Babpástétom | 20 |
Tahini | 20 |
Karfiolpástétom | 21 |
Zsemlemorzsa pástétom | 21 |
Currys sárgarépakrém | 21 |
Öntetek, szószok | |
Fokhagymás, bazsalikomos öntet | 22 |
Mandulás majonéz | 22 |
Mentás öntet | 23 |
Hagymaszósz | 23 |
Fenyőmagszósz | 24 |
Spárgaszósz | 24 |
Répaszósz citrommal | 24 |
Fokhagymás szójatejföl | 25 |
Uborkaöntet | 25 |
"Fehér mártás" | 26 |
Diós öntet | 26 |
Tormamártás | 26 |
Főételek | |
Zöldséges köles | 27 |
Mángoldos babpörkölt | 27 |
Töltött paprika | 28 |
Sült parajos tészta | 28 |
Csőben sült burgonya káposztával | 29 |
Korianderes cukkini | 29 |
Mandulás brokkoli | 30 |
Tökben sült rakott zöldségek | 30 |
Hajdinagombócok zöldséges öntettel | 31 |
Padlizsántekercs | 31 |
Pirított karfiol | 32 |
Spenótkrém tésztaágyon | 32 |
Fasírtok, feltétek | |
Hajdinakrokett | 33 |
Krumplifasírt | 34 |
Rizskrokett | 34 |
Ropogós tofukocka | 34 |
Lencsével töltött zabpehelyszeletek | 35 |
"Burger" | 36 |
Cukkiniszelet | 36 |
Padlizsánpogácsa | 36 |
Sült tofuszeletek | 37 |
Sárgarépás sült kesudió | 37 |
Karfiolfasírt | 38 |
Zöldséges puffancs | 38 |
Édességek, sütemények | |
Karobos puding | 39 |
Mézes püspökkenyér | 39 |
Répatorta | 40 |
Túrópuding | 40 |
Fűszeres tallérok | 41 |
Somlói galuska | 41 |
Diós kifli | 42 |
Káposztás pogácsa | 42 |
Piskótaalap | 43 |
Császármorzsa | 43 |
Ischler | 44 |
Tönkölydaragombóc | 44 |
Egyéb | |
Hagymás krumplipüré | 45 |
Tojáspótló | 45 |
Kukoricaszirom | 46 |
Csapáti | 46 |
Korianderes avokádó | 47 |
Zöldfűszeres gofri | 47 |
Céklaleves | 47 |
Nokedli kölesből | 48 |
Karalábé tönkölycsírával | 48 |
Tofurántotta | 49 |
Fűszeres párolt kukorica | 49 |
Puliszka | 49 |
Asztali áldások | 50 |