Napfényes receptek 1.
A természetes életmódnak megfelelően, tisztán növényi alapanyagokból
Budapest
Kiadó: | Napfényes Élet Alapítvány |
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: |
Tűzött kötés
|
Oldalszám: | 51
oldal
|
Sorozatcím: | Napfényes receptek |
Kötetszám: |
1
|
Nyelv: | Magyar
|
Méret: |
21 cm x 15 cm
|
ISBN: | 978-963-86961-9-9 |
| |
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
Előszó
Kedves Olvasó!
Célunk e füzetecskével segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált...
Tovább
Előszó
Kedves Olvasó!
Célunk e füzetecskével segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig. Ezekből válogatva a mindennapi étkezésünkhöz, valamint különleges alkalmakra egyaránt készíthetünk változatos, egészséges és ízletes ételeket!
A gyűjteményben található receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokat tartalmazzák, vagyis főleg gabona- és zöldségféléket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket és fűszereket. Nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket), és nem tartalmaznak ásványi, illetve denaturált alapanyagokat sem; nincs tehát bennük például só, fehérliszt vagy kristálycukor.
Vissza
Fülszöveg
Kiadványunk célja a természetes életmódot kedvelőknek olyan recepteket kínálni, melyek alapján könnyen emészthető, tápláló és finom ételek készíthetők, amik az egészség visszaszerzésében és megőrzésében segítenek.
Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig.
A receptek tiszta növényi alapanyagokat ajánlanak, vagyis főleg gabona- és zöldségféléket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket és fűszereket. Nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőket (húst, tojást, tejterméket), valamint igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat is (cukrot, fehér lisztet, adalékanyagokat stb.)
Azok is számos ínycsiklandozó étel receptjét találhatják meg e kiadványban, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, és a hagyományos konyha ízvilágáról sem szeretnének...
Tovább
Fülszöveg
Kiadványunk célja a természetes életmódot kedvelőknek olyan recepteket kínálni, melyek alapján könnyen emészthető, tápláló és finom ételek készíthetők, amik az egészség visszaszerzésében és megőrzésében segítenek.
Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig.
A receptek tiszta növényi alapanyagokat ajánlanak, vagyis főleg gabona- és zöldségféléket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket és fűszereket. Nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőket (húst, tojást, tejterméket), valamint igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat is (cukrot, fehér lisztet, adalékanyagokat stb.)
Azok is számos ínycsiklandozó étel receptjét találhatják meg e kiadványban, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, és a hagyományos konyha ízvilágáról sem szeretnének lemondani. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg benne az ízlésének megfelelő recepteket, melyek segítségével ízletes és egészséges ételeket készíthet saját maga és családja, vagy éppen vendégei számára a különleges alkalmakra és a mindennapokra egyaránt!
Vissza Tartalom
Áttérés a természetes táplálékokra | 6 |
A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya | 7 |
Egyes ételfajták összeillő és nem összeillő párosításai | 8 |
Egyes gabonafajták különböző jellemzői | 9 |
Saláták | |
Piros-fehér-zöld saláta | 10 |
Csicsókasaláta | 10 |
Káposztasaláta napraforgócsírával | 11 |
Brokkolisaláta | 11 |
Napraforgómagos spenótsaláta | 11 |
Téli almás saláta | 12 |
Zellersaláta curryvel | 12 |
Franciasaláta | 12 |
Könnyű zöldsaláta | 13 |
Téli zöldségsaláta | 13 |
Uborkasaláta napraforgóöntettel és zöldpaprikával | 14 |
Kapros-káposztás uborkasaláta | 14 |
Szendvicskrémek, pástétomok | |
Tökmagos zöldségkrém | 15 |
Köleskörözött | 15 |
Padlizsánpástétom | 16 |
Búzacsíra-pástétom | 16 |
Szendvicskrém napraforgómagból | 16 |
Avokádókrém | 17 |
Szezámos diókrém | 17 |
Szezámos hagymakrém | 17 |
Csicseriborsó-pástétom | 18 |
Mogyorókrém ("Nutella") | 18 |
Szójapástétom | 18 |
Bazsalikomos kesudiópástétom (Pesto) | 19 |
Levesek, főzelékek | |
Hajdinás karfiolleves | 20 |
Sütőtökleves | 20 |
"Trikolor" leves | 21 |
Zellerkrémleves | 21 |
Kukoricaleves újhagymával | 21 |
Zöldbableves kölessel | 22 |
Karfiolfőzelék | 22 |
Spenótfőzelék | 22 |
Frankfurti zöldségfőzelék | 23 |
Répafőzelék | 23 |
Babfőzelék | 23 |
Borsófőzelék | 24 |
Főételek | |
Rakott kelkáposzta búzával | 25 |
Zöldséges hajdina | 25 |
Tepsis zöldség | 26 |
Tök- (cukkini-, csillagtök-, padlizsán-) pörkölt | 26 |
Zöldpörkölt | 27 |
Töltött káposzta | 27 |
Kínai tészta | 28 |
"Túrós" tészta | 28 |
Hamis "vadas" mártás | 29 |
Mandulával töltött cukkini | 29 |
Rakott rizs | 30 |
Zöldséges árpakása | 30 |
Fasírtok, feltétek | |
Zöldséges zabropogós | 32 |
Falafel | 32 |
Sült padlizsán | 33 |
Bundás zöldségek (pakóra) | 33 |
Bulgurlabdák | 34 |
Egybesült lencsefasírt | 34 |
Lencsefasírt | 34 |
Diós "sajtgolyók" | 35 |
Kölesgombóc | 35 |
Répával töltött vagdalt | 36 |
Zöldségfasírt | 36 |
Bundáskenyér | 37 |
Édességek, sütemények | |
Palacsintatészta | 38 |
Almás lepény | 39 |
Karobtorta | 39 |
Kókuszgolyó kölesből | 40 |
Gyors mákos kölessütemény | 40 |
Linzertészta | 41 |
Pirított szezámmagos "töpörtyűs" pogácsa | 41 |
Kukoricagombóc | 41 |
Csöröge | 42 |
Köményes-napraforgós keksz | 42 |
Hamis túrógombóc | 43 |
Bejgli (diós, mákos) | 43 |
Egyebek | |
Habarás többféleképpen | 44 |
Panír | 44 |
Rizstej házilag | 45 |
Mandulatej | 45 |
"Tejföl" mandulából | 45 |
Szójatej | 46 |
Szójatejföl | 46 |
Majonéz tofuból | 47 |
Kapormártás | 47 |
Hagymás tortácska | 47 |
Kenyér | 48 |
Napon sült kenyér | 48 |
Asztali áldások | 50 |