1.061.441

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mediterrán ízek

A világ legjobb fogásai ahogyan a Földközi-tenger térségének szakácsai készítik

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus
Budapest
Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 254 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 19 cm
ISBN: 963-539-511-6
Megjegyzés: Néhány színes fotóval illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Nancy Harmon Jenkins könyve egyszerre szakácskönyv, élvezetes olvasmány és útikönyv: úgy vezeti el az olvasót a mediterrán konyhaművészet világába, hogy közben bejárja és bemutatja a Földközi-tenger környékének minden táját, ahol feledhetetlen ízek születnek; Andalúzia "fehér falaitól" Törökország és Szíria partvidékéig, Szicília és Kréta szigetvilágáig, Toscana napsütötte tájaiig.
Különleges, de egyszerűen, nálunk is kapható és hazai nyersanyagokkal is elkészíthető ételkülönlegességek történetét meséli el, miközben pontos receptleírásokkal is szolgál. A híres amerikai gasztronómus írónő nagy jelentőséget tulajdonít a tengeri sónak, az extra szűz olívaolajnak, a pastának, a kuszkusz, a bulgur főzési rejtelmeinek, a borok, a hüvelyesek, a zöldségek, valamint a tenger gyümölcseiből készülő fogások gazdag felhasználásának.

Tartalom

A mediterrán konyha alapjai7
A só16
Életszükséglet és ízesítő
Az olajbogyó és az olívaolaj38
Élelmiszer és gyógyír
A búza68
A legrégibb gabona varázslata
Száraztészták (pasta) és kuszkusz96
Egyéb ételek búzából
A bor121
A terroir kérdése
A legősibb hüvelyesek145
A csicseriborsó, a lencse és a lóbab
A paprika és a paradicsom163
Az Újvilág ajándékai
A családi disznó188
Ennivaló az egész esztendőre
A tenger207
Élelmiszerforrás - korlátozott mennyiségben
A legelők ajándékai225
A sajtok és joghurtfélék
Alapreceptek és konyhatechnikai eljárások244
Köszönetnyilvánítás250
Receptmutató251
Néhány magyarázat és tanács
A garum24
Sóban sütés25
Sózott tőkehal28
Saláták sózott tőkehallal28
Bottarga36
Hogy kerül az olajbogyó az asztalra?48
Milyen olívaolajat vásároljunk?50
Salátaöntetek56
Az olajbogyók pácolása58
A világ legrégibb péksége?76
Mediterrán stílusú szendvicsek82
Serpenyőben sült kenyerek85
Fatteh93
A kuszkusz elkészítésének művészete112
Bulgur vagy bulghur117
Az ecet129
Paradicsomlé, paradicsompüré173
Ratatouille, caponata, escalivada és mechouia179
A prosciutto és a jamón serrano tálalása198

Nancy Harmon Jenkins

Nancy Harmon Jenkins műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nancy Harmon Jenkins könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mediterrán ízek Mediterrán ízek Mediterrán ízek
Állapot:
3.440 ,-Ft
28 pont kapható
Kosárba