Fülszöveg
'¦'.«M.rsn*:-
- Valamikor régen, a török világ korában majd' olyan híres volt a magyar konyha, mint ma a francia.
A török szultán, német császár igen megtisztelő ajándéknak vette, ha Magyarországról került az asztalukra kövér szárnyas, ritka gyümölcs, korai zöldség s az ajándékozó utasításai szerint, magyar módra, magyar szakácsok készítették el.
- Ezeknek a hajdani magyar asszonyoknak tudomány és művészet volt a főzés és szívesen forgatott szerszám a főzőkanál.
- A modern Magyarországon megváltozott a női típus, az asszonyok dolgoznak, kevés idejük jut a főzésre.
A magyar konyha lassan elveszti eredetien nemzeti jellegét.
- Nagymamáink régi receptes könyveit lapozgatva csak elképzeljük, hogy milyen is lehetet az általuk készített étel. Ők nem használták a modern technika vívmányait. De ismerték azokat a fortélyokat, melytől az ételek különlegesek, ízletesek, zamatosak és nem utolsó sorban egészségesek voltak.
- Ez a könyv azoknak a fiatal lányoknak, asszonyoknak akar...
Tovább
Fülszöveg
'¦'.«M.rsn*:-
- Valamikor régen, a török világ korában majd' olyan híres volt a magyar konyha, mint ma a francia.
A török szultán, német császár igen megtisztelő ajándéknak vette, ha Magyarországról került az asztalukra kövér szárnyas, ritka gyümölcs, korai zöldség s az ajándékozó utasításai szerint, magyar módra, magyar szakácsok készítették el.
- Ezeknek a hajdani magyar asszonyoknak tudomány és művészet volt a főzés és szívesen forgatott szerszám a főzőkanál.
- A modern Magyarországon megváltozott a női típus, az asszonyok dolgoznak, kevés idejük jut a főzésre.
A magyar konyha lassan elveszti eredetien nemzeti jellegét.
- Nagymamáink régi receptes könyveit lapozgatva csak elképzeljük, hogy milyen is lehetet az általuk készített étel. Ők nem használták a modern technika vívmányait. De ismerték azokat a fortélyokat, melytől az ételek különlegesek, ízletesek, zamatosak és nem utolsó sorban egészségesek voltak.
- Ez a könyv azoknak a fiatal lányoknak, asszonyoknak akar segítségére lenni, akiknek nincs a főzésben gyakorlatuk, s akikkel gyakran megesik, hogy ha három vendéget hívnak, tízre is sok, amit főznek, vagy néha az, hogy az asztaluk végén ülőknek már nem jut étel
Vissza