1.063.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nagyi régi szakácskönyve mai ízekkel

Szerkesztő
Debrecen
Kiadó: Lícium-Art Könyvkiadó Kft.-Tourinform
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 176 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-8030-36-4
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


'¦'.«M.rsn*:-
- Valamikor régen, a török világ korában majd' olyan híres volt a magyar konyha, mint ma a francia.
A török szultán, német császár igen megtisztelő ajándéknak vette, ha Magyarországról került az asztalukra kövér szárnyas, ritka gyümölcs, korai zöldség s az ajándékozó utasításai szerint, magyar módra, magyar szakácsok készítették el.
- Ezeknek a hajdani magyar asszonyoknak tudomány és művészet volt a főzés és szívesen forgatott szerszám a főzőkanál.
- A modern Magyarországon megváltozott a női típus, az asszonyok dolgoznak, kevés idejük jut a főzésre.
A magyar konyha lassan elveszti eredetien nemzeti jellegét.
- Nagymamáink régi receptes könyveit lapozgatva csak elképzeljük, hogy milyen is lehetet az általuk készített étel. Ők nem használták a modern technika vívmányait. De ismerték azokat a fortélyokat, melytől az ételek különlegesek, ízletesek, zamatosak és nem utolsó sorban egészségesek voltak.
- Ez a könyv azoknak a fiatal lányoknak, asszonyoknak akar... Tovább

Fülszöveg


'¦'.«M.rsn*:-
- Valamikor régen, a török világ korában majd' olyan híres volt a magyar konyha, mint ma a francia.
A török szultán, német császár igen megtisztelő ajándéknak vette, ha Magyarországról került az asztalukra kövér szárnyas, ritka gyümölcs, korai zöldség s az ajándékozó utasításai szerint, magyar módra, magyar szakácsok készítették el.
- Ezeknek a hajdani magyar asszonyoknak tudomány és művészet volt a főzés és szívesen forgatott szerszám a főzőkanál.
- A modern Magyarországon megváltozott a női típus, az asszonyok dolgoznak, kevés idejük jut a főzésre.
A magyar konyha lassan elveszti eredetien nemzeti jellegét.
- Nagymamáink régi receptes könyveit lapozgatva csak elképzeljük, hogy milyen is lehetet az általuk készített étel. Ők nem használták a modern technika vívmányait. De ismerték azokat a fortélyokat, melytől az ételek különlegesek, ízletesek, zamatosak és nem utolsó sorban egészségesek voltak.
- Ez a könyv azoknak a fiatal lányoknak, asszonyoknak akar segítségére lenni, akiknek nincs a főzésben gyakorlatuk, s akikkel gyakran megesik, hogy ha három vendéget hívnak, tízre is sok, amit főznek, vagy néha az, hogy az asztaluk végén ülőknek már nem jut étel Vissza
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem