kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szalay Könyvkiadó és Kereskedőház Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Kisújszállás |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 176 oldal |
Sorozatcím: | Pelle Józsefné életmű-sorozat |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-9178-68-3 |
Egyszerűen ízesen | 5 |
Gombócleves - egytálétel | 6 |
Gombócleves - két tál étel | 6 |
Tejleves | 6 |
Sajtleves | 6 |
Túrószeletek | 7 |
Árvakása | 7 |
Májjal töltött paradicsom | 7 |
Leveshúsos egytálétel | 8 |
Zöldséges pecsenye | 8 |
Szabógallér | 8 |
Göngyölt libavagdalék | 9 |
Töltött libanyak | 9 |
Vajmártásos zöldbab | 10 |
Burgonyás sült paprika | 10 |
Sajtos káposzta | 10 |
Gombaszelet | 11 |
Lecsós tök | 12 |
Karfiolgombóc | 12 |
Sajtpuffancs | 13 |
Szallonnás makaróni | 13 |
Tatártúró (gyors vacsora) | 13 |
Vagdalt húsgombócok | 14 |
Fűszeres palacsintalángos | 14 |
Gyors túrógombóc | 14 |
Juhtúróval töltött tök | 15 |
Túrós gomba | 15 |
Tojáspörkölt | 15 |
Tojásvagdalt | 15 |
Göngyölt tojás | 16 |
Rakott tarhonya | 16 |
Tarhonya főtt tészta módra | 16 |
Húsos laska | 17 |
Zöldbabtokány | 17 |
Rántott zeller | 17 |
Zellervagdalék | 18 |
Tökpuffancs | 18 |
Törökparadicsom-pástétom | 18 |
Rakott török paradicsom | 19 |
Gyergyói burgonya | 19 |
Habos búzadara | 19 |
Tejkocsonya | 19 |
Parajszelet | 20 |
Töltike | 20 |
Tormalevél töltve | 20 |
Rebarbarafelfújt | 21 |
Rizzsel töltött paprika | 21 |
Rakott paradicsom | 21 |
Paraj vajjal | 22 |
Rántott kelkáposzta | 22 |
Kelgöngyöleg | 22 |
Hamis vesevelő - karfiolból | 23 |
Karfiolgombóc | 23 |
Rakott karalábé | 23 |
Húsos karfiol | 24 |
Tarhonyás káposzta | 24 |
Rizses káposzta | 25 |
Székely sertéscsülök | 25 |
Rakott bab | 25 |
Húsoskáposzta | 26 |
Vadász káposzta | 26 |
Székely gomba | 26 |
Gomba sajttal sütve | 27 |
Vargánya tejfölös mártással | 27 |
Sajtos burgonyagombóc | 27 |
Káposztás burgonyametélt | 28 |
Túrós burgonyametélt | 28 |
Juhtúrós burgonya | 28 |
Tejfölös burgonya | 28 |
Burgonyával töltött kelkáposzta | 29 |
Töltött burgonya nyers burgonyából | 29 |
Nyári tepsis pecsenye | 29 |
Tepsis burgonya | 30 |
Káposztás galuska | 30 |
Aludttejes lepény | 30 |
Tarajos burgonya | 31 |
Tálban főtt burgonya | 31 |
Burgonyás sült paprika | 31 |
Juhtúrós burgonya | 32 |
Tejfölös paprikás újburgonya | 32 |
Tojásos töltött burgonya | 32 |
Májas hús | 33 |
Darált rántott szelet | 33 |
Vagdalt hús rizzsel | 33 |
Krumpliganca | 34 |
Búzaprósza | 34 |
Magyaros káposzta | 34 |
Bánáti apróhús | 35 |
Erdélyi húsos főzelék | 35 |
Toroskáposzta | 35 |
Gombás galuska | 36 |
Parajgaluska | 36 |
Káposztás kocka | 36 |
Krumplis tészta (gránátos kocka) | 36 |
Lekváros derelye | 37 |
Puliszka - málé és egyéb kukoricaételek | 37 |
Juhtúrós kukoricagombóc | 38 |
Málé - vagy prósza | 38 |
Disznóvágás, disznótor, libavágás, libator | 39 |
Véres hurka | 40 |
Házi szalámi | 41 |
Sonkapácolás | 41 |
Magyar sonkapác | 42 |
Prágai sonka | 42 |
Kocsonya | 43 |
Abált szalonna | 43 |
Malachús | 43 |
Igen finom kocsonya | 44 |
Zsírolvasztás | 44 |
Liba hidegen | 45 |
Libatepertő sütése | 46 |
Libamáj sütése | 46 |
Libakolbász | 46 |
Sütemények, édességek, csemegék | 47 |
Csigabiga | 48 |
Máktorta | 48 |
Olcsó püspökkenyér | 48 |
Gyümölcstorta | 49 |
Nagymama sütije | 49 |
Nagyanyám sütije | 49 |
Nagyanyám mézes sütije | 50 |
Töltött dinnye | 50 |
Gyümölcslepény | 50 |
Piskótapuding | 51 |
Túrós fészek | 51 |
Sárgabarackos lepény | 51 |
Tarkabarka | 52 |
Olcsó diótorta | 52 |
Vajkrémtorta | 53 |
Boszorkánykrém | 53 |
Nagymama tésztája | 53 |
Ripsz-ropsz | 54 |
Citromos falatok | 54 |
Almás sütemény | 54 |
Fűszercsók | 55 |
Túrókifli | 55 |
Kedvenc kifli | 55 |
Hólabda | 55 |
Non plus ultra | 56 |
Teakeksz | 56 |
Fregoli | 56 |
Vaníliás koszorú | 57 |
Mandulapogácsa | 57 |
Burgonyás keksz | 57 |
Diós mézes | 58 |
Mézeskalács | 58 |
Rácsos mézes | 58 |
Burgonyatorta | 59 |
Burgonyás sütemény | 59 |
Krémes sütemény | 59 |
Gyümölcsrudak | 60 |
Mákos és diós beigli | 60 |
Szőlős lepény | 61 |
Szilvás lepény | 61 |
Farsangi fánk | 62 |
Főtt fánk | 62 |
Tejes tálban főtt | 63 |
Pattogatott kukorica koch | 63 |
Burgonyás rétes | 63 |
Főve sült túrós tekercs | 64 |
Túrópuffancs | 64 |
Tálban főtt aszalt szilva | 64 |
Vargabéles | 65 |
Krampampuli | 65 |
Üdítő ital és szörp - bodzavirágból | 66 |
Kenyérsütés, lángos, pogácsák, kalácsok | 67 |
Kenyérsütés | 68 |
Burgonyás lángos | 69 |
Káposztás lángos | 69 |
Tejeskalács | 69 |
Bácskai lakodalmas kalács | 70 |
Kürtöskalács | 70 |
Burgonyás pogácsa | 71 |
Túrós pogácsa | 71 |
Tejfölös pogácsa | 71 |
Tepertős pogácsa | 72 |
Sajtos pogácsa | 72 |
Vajas pogácsa | 72 |
Régi ízek, elfelejtett ételek, receptek nagyanyám szakácskönyvéből | 73 |
Péter fiamnak | 74 |
Fojtott marhahús | 74 |
Marhahús barnára elkészítve | 74 |
Párolt marhahús | 75 |
Marhahús tejfölös mártással | 75 |
Szegyfej torma mártással | 76 |
Magyar rostélyos | 76 |
Ökörfark | 76 |
Angolt sült | 77 |
Felsálszelet töltve | 77 |
Vetrece | 77 |
Gombás szelet | 78 |
Tojásos sült | 78 |
Tengerész szelet | 78 |
Töltött rostélyos | 79 |
Tésztában sült vesepecsenye | 79 |
Bordapecsenye | 80 |
Borjúvagdalék | 80 |
Borjúláb töltve | 81 |
Borjúfej töltve | 81 |
Borjú fej és láb tojással | 81 |
Borjúikra pástétom | 82 |
Borjútüdő lisztmártásban | 82 |
Borjúcomb fűszeresen | 82 |
Töltött borjúmell | 83 |
Sült borjúfej | 83 |
Borjúpástétom | 83 |
Töltött disznóláb | 84 |
Sertéscomb savanyúan | 84 |
Sertéshús kásával | 84 |
Sült sonka | 85 |
Vagdalék malachúsból | 85 |
Tárkonyos bárányszegy | 85 |
Bárány töltve | 86 |
Báránymáj vagdalva | 86 |
Kapros ürühús | 86 |
Ürüsült sárgarépával | 87 |
Bográcsos ürühús | 87 |
Ürüfark lencsével | 87 |
Sült ürücomb hidegen | 87 |
Csirke szalonnában | 88 |
Csirke vérmártással | 88 |
Mártásos töltött csirke | 88 |
Valódi magyar paprikás csirke | 89 |
Tűzdelt csirekemellek | 89 |
Füstölt szárnyas | 90 |
Velős csirke | 90 |
Csirke gesztenyével töltve | 91 |
Sült kappan | 91 |
Szalonnával sütött kappan | 91 |
Tojással töltött kappan | 92 |
Zöldséges pulyka | 92 |
Fojtott libamell | 92 |
Pirított liba | 93 |
Töltött libanyak | 93 |
Fokhagymás libacomb | 93 |
Ágyon sült kacsa | 94 |
Töltött kacsa | 94 |
Kacsa párolt káposztával | 95 |
Kacsa gyümölccsel | 95 |
Gyöngyös gombamártással | 95 |
Gyöngyös kelkáposztában | 96 |
Göngyölt pulykamell | 96 |
Bundás csirkemell | 97 |
Hamis nyúlgerinc | 97 |
Nagymama ízes csirkéje | 98 |
Nagyanyám kacsasültje | 98 |
Almás töltött pulyka | 98 |
Majoránnás húsos laska | 99 |
Húsos fazék | 99 |
Fűszeres csirkeragú gombával | 100 |
Kapros almamártás | 100 |
Tárkonyos bárány | 100 |
Erdélyi lucskoskáposzta | 101 |
Rozmaringos csirke | 101 |
Borban sült csirke | 101 |
Vagdalt hús nagymama módra | 102 |
Húspuding | 102 |
Vagdalt nyúl | 102 |
Nyúl pác nélkül | 103 |
Borított nyúl | 103 |
Fazekas nyúl | 104 |
Nyúlpástétom | 104 |
Kocsonyázott nyúl | 104 |
Bundás nyúlvagdalék | 104 |
Vaddisznóhús vörösborban | 105 |
Fűszeres vaddisznóhús | 105 |
Tárkonyos őzgerinc | 105 |
Párolt őzcomb | 106 |
Becsinált békacomb | 106 |
Földi csiga | 106 |
Vadgalamb borral | 107 |
Vadgalamb sülve | 107 |
Fácán mártással | 107 |
Káposztás fácán | 108 |
Sült fogoly | 108 |
Fogoly nyelvvel | 108 |
Szalonka és szalonka bél | 109 |
Fürj köntösben | 110 |
Rizses fürj | 110 |
Fürj zsemlével | 110 |
Fenyőmadár | 110 |
Fenyőmadár nyárson | 111 |
Tejfölös császármadár | 111 |
Veréb | 111 |
Rizottó verébbel | 112 |
Valódi szegedi halpaprikás | 112 |
Halászos hal | 112 |
Alföldi hal | 113 |
Magyaros sült hal | 113 |
Hal ragu | 114 |
Süllő zsemlemorzsával | 114 |
Szardellás süllő | 114 |
Hal marinirozva | 114 |
Hering | 115 |
Vagdalt csuka burgonya galuskával | 115 |
Szálkanélküli hal | 115 |
Fogas paprikamártással | 116 |
Csuka tejfölösen | 116 |
Tormás csuka | 116 |
Ponty hidegen | 117 |
Pisztráng vörösborban | 117 |
Hal vörösborban | 117 |
Angolna | 118 |
Tejfeles tőkehal | 118 |
Nyári ízek télire, befőzés, tartósítás, aszalás | 119 |
Vasárnapi ebéd | 120 |
Málnaszörp - nyersen | 120 |
Szőlőlé | 121 |
Édes szőlőmust | 121 |
Bor feketeszőlőből | 121 |
Fügebor | 122 |
Bodzavirág bor | 122 |
Kovászos uborka télire | 122 |
Sós uborka | 123 |
Hagymás uborka | 123 |
Mustban főtt sütőtök húsok mellé | 124 |
Zöld dinnye ecetben | 124 |
Sültpaprika saláta | 124 |
Mustáros meggy | 125 |
Ecetes birsalma | 125 |
Paradicsomlé - nyersen | 125 |
Paradicsom olajban | 126 |
Ételízesítő | 126 |
Leveszöldség üvegben | 126 |
Piroska - ízesített paradicsom | 126 |
Petrezselyem- és zellerzöld, friss kapor | 127 |
Leveszöldség | 127 |
Aszalt, lapított szilva (prünella) | 127 |
Gombapor | 128 |
Boreset | 129 |
Vegyes gyümöcs nyersen ("Rumtopf") | 131 |
Mézes körte | 132 |
Tökdzsem | 132 |
Birsalma mustban | 133 |
Narancshéjbefőtt | 133 |
Mézes dió | 133 |
Fán termő savanykás eper | 133 |
Apró aranyalma | 134 |
Som | 134 |
Meggybefőtt borban | 134 |
Cseresznye és meggy sütemények töltésére | 135 |
Hámozott szilva vagy ringló | 135 |
Nyersen kikevert gyümölcsízek | 135 |
Sárgadinnyedzsem | 136 |
Sárga- vagy őszibarack alkoholban | 136 |
Szilva nyersen rummal | 137 |
Bodzadzsem | 137 |
Csipkebogyóíz | 137 |
Csipkebogyóíz nyersen | 138 |
Citromdzsem tökkel | 138 |
Paradicsomlekvár | 138 |
Szőlőlekvár birsalmával | 139 |
Narancsdzsem almával | 139 |
Tök cukorban | 139 |
Dulcsásza | 140 |
Csipkebogyó | 140 |
Hasznos tudnivalók, amit tudni kell - és amit jó tudni | 141 |
Házi gyógymódok, gyógyszerek | 167 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.