Előszó
Kedves Olvasóim!
A mézet felbecsülhetetlen tápértéke és gyógyító hatása minden háztartás nélkülözhetetlen cikkévé teszi.
Eddigi tapasztalatom szerint mégis arra a meggyőződésre jutottam, hogy...
Tovább
Előszó
Kedves Olvasóim!
A mézet felbecsülhetetlen tápértéke és gyógyító hatása minden háztartás nélkülözhetetlen cikkévé teszi.
Eddigi tapasztalatom szerint mégis arra a meggyőződésre jutottam, hogy eddig azért nem tudott nagyobb fogyasztásban tért hódítani, mivel az eddigi mézestésztareceptek igen sok tojást és mézet kívántak, úgy hogy ennek előállítása sokkal többe került, mint a cukros süteményé.
Ma már a házicukrászat is annyira ki van fejlődve, hogy mindig tetszetősebb, ügyesebb és ízlésesebb tésztákat lehet készíteni. Ezt igyekeztem én is elérni saját készítményű mézes receptjeimmel, különösen sok-sok örömet szerezni a gyermekeknek, akik annyira szeretik a jó édességet.
Nincs olyan háztartás, hol likőr ne fogyna. Borbolya Bálint mindig már jóelőre csettintett a nyelvével: »Ej, milyen jó is az a zamatos mézzel készült likőr, 1.00 forintot is adna az előállítási módjáért!« Én szíves szeretettel közlök kedves Olvasóimmal egypár, még ősanyáimtól való jó mézlikőrreceptet. A háziasszonynak a finoman elkészített likőr dicséretére és ügyességére vall. Nemcsak azért készítsünk likőrt, mert az takarékosabb és olcsóbb, de azért, mert a méz a likőr zamatját emeli, a mézzel készült likőr sokkal kiadósabb, mivel a méz igen szaporít.
Hát még a zamatos jó mézbowlék, italok, borok, pezsgők! A legjobb vendégmarasztaló különösen a finom, jó pezsgő, ami mind házilag elkészítve sokkal kevesebbe kerül, s mily büszke megelégedéssel néz asszonyára a ház ura, mikor az ő asszonyát dicsérik a jó házi készítményekért és a jó »vendégmarasztalóért«.
Kérem kedves Olvasóimat, fogadják e kis munkámat szeretettel és azzal a jóakarattal, amilyen nemes célzattal és szeretettel írtam.
Vissza