1.062.261

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hidegkonyha receptkönyv és technológia

A belkereskedelmi minisztérium vendéglátó főigazgatóságának kiadványa

Szerző
Grafikus
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 489 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A vendéglátás fejlesztésében a idegkonyhai készítmények fokozott elterjesztés, a lakosság hideg ételekkel való ellátása jelentős feladatokat ró szakmánkra. Ezen feladat eredményes megoldásához... Tovább

Előszó

A vendéglátás fejlesztésében a idegkonyhai készítmények fokozott elterjesztés, a lakosság hideg ételekkel való ellátása jelentős feladatokat ró szakmánkra. Ezen feladat eredményes megoldásához nyújt jelentős segítséget a "Hidegkonyha Receptkönyv és Technológia" című könyv.
A korábban megjelent "Egységes Vendéglátóipari Receptkönyv" és a "Cukrászat" mellett a "Hidegkonyha Receptkönyv és Technológia" a korszerű termelés alapjait fekteti le és segítséget nyújt a sajátkészítésű ételforgalom növeléséhez.
A könyv gyakorlati útmutatást ad a hidegkonyhákkal kapcsolatos szakmai feladatok megoldására. A készítmények nyersanyagösszetétele mellett ismerteti azok elkészítési módját, vagyis milyen módszerek alkalmazásával lehet előállítani gazdag választékú hidegkonyhai készítményeket, közli az egyes termékek eredménynormáját súlyban meghatározva. A könyvben ismertetett anyagnormák, valamint az elkészítési munkafolyamatok gyakorlati kísérleteken alapulnak. A receptek, az elkészítési eljárások, valamint az eredménynormák szakmai irányelvek tekintendők. Vissza

Tartalom

A hidegkonyhákkal kapcsolatos általános ismeretek7
Korszerű hidegkonyhák7
Önállóan működő hidegkonyhák7
Melegkonyhához kapcsolt hidegkonyha29
A hűtés és eszközei29
Hidegkonyhai egészségügy (Összeállította: Tóth Lajos)35
Higiéne35
A korszerű takarítás35
Háromfázisú mosogatás38
Ételmintavétel41
Élelmezés-egészségügyi rendelkezések42
Munkavédelem, munkavédelmi rendelkezések43
A díszítés általános elvei és módszerei87
A díszítés anyagai92
A díszítés eszközei103
Receptek és technológia109
Szendvicsek (Sandwich)109
Vegyes büfé-szendvicsek114
Vegyes extra szendvicsek120
Egyéb szendvicsfélék129
Hideg levesek141
Mártások145
Aszpikos készítmények156
Saláták183
Zöldség és főzelék készítmények226
Krémek, habok (Mousse)239
Tojásételek249
Halak, rákok260
Pástétom, galantin280
Hús és belsőség ételek302
Szárnyasok329
Vadhúsok és vadszárnyasok336
Hidegtálak344
Gyümölcsök, gyümölcs készítmények368
Sajtok, körözöttek375
Tészták, krémek, habok379
Tartósítás, tartósított készítmények388
Turmix üdítő italok398
Értékesítés403
Rendezvények415
Táblázatok423
A táblázatok használata423
Felhasznált irodalom445
Tárgymutató447
Mellékletek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem