1.067.308

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nagy konyhai mindentudó

1000 recept és fortély

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 719 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 23 cm
ISBN: 963-369-836-7
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Alapmű, amelynek segítségével minden álmot könnyen valóra válthatunk a konyhában.
- Több mint 1000 recept és fortély fényképekkel illusztrált leírása, lépésről lépésre.
- Könnyen elsajátítható, hatékony tudás, amellyel mindenfajta ételt el tudunk majd készíteni a tükörtojástól a pástétomig, a csőben sült ételektől a pecsenyékig, a papírban sült húsoktól a grillekig, a pitetortáktól a felfújtakig, a mártásoktól a krémekig.
- Hagyományos és modern receptek, valamint hasznos tanácsok arra vonatkozóan, hogyan kell például jól tésztát főzni, vagy wokban elkészíteni egy ázsiai párolt ételt, fánkot sütni, vagy megfőzni hozzá a lekvárt, chili con carnét vagy hallevest készíteni: mostantól minden megvalósíthatóvá válik.
- A konyhafőnök ajánlatai révén különleges ételeket alkothatunk, és ezentúl a maradékok sem vesznek kárba: számos recept ad ötletet hasznosításukra.
- Minden ételleírást fénykép és italajánlat kísér.
Nélkülözhetetlen könyv, amely mindennapi társunk lesz a konyhában.

Tartalom

Nyári zöldségek12
Hogyan készül?
Főzés vízben és gőzben14
Nyári hideg levesek16
Wokban pirított zöldségek18
Fényezett zöldségek20
Ratatouille és párolt zöldségek22
Ételek vegyes zöldségekből24
Zöldborsó26
Töltött zöldségek28
Articsóka barigoule módra és paradicsombefőtt30
Grillezett zöldségek28
Görögös zöldségek és marinírozott paprika34
Zöldségpürék36
Zöldségpástétomok38
A konyhafőnök ajánlata40
Alapanyagok, fűszerek42
Mártások és ízesítők44
Receptek
Articsóka római módra48
Padlizsán paradicsomszószban49
Padlizsánlegyező50
Sárgarépacharlotte51
Cukkinikoszorú52
Zsályás zöldbabkrémleves53
Spenótleves buggyantott tojással54
padlizsánpüré leveles tésztában55
Sárgarépatorta56
Articsókatalp-ragu57
Mandulás zöldbab58
Tőkehalvagdalékkal töltött paprika59
Hideg zöldségleves kerti zöldfűszerekkel60
Saláta friss korianderrel61
Salátalibamellel, rukolával és zsenge salátalevéllel62
Zöldségtartár63
Rokfortos lepény koktélparadicsommal64
Húsvéti spenóttorta65
Brokkolipástétom66
Zöldbabpástétom67
A vegetáriánus konyha68
Téli zöldségételek70
Hogyan készül?
Főzés vízben és gőzben72
Tejszínes és mártásos zöldségek74
Pirított és pirított-párolt zöldségek76
Párolt és lassú tűzön főzött zöldségek78
Göngyölt és töltött zöldségek80
Sült burgonyák82
Hercegnő burgonya és burgonyafánk84
Torták, pástétomok és lepények86
Csőben sült zöldségek88
Pürék és krémlevesek90
Sütés sütőben92
Gombafélék készítése94
Száraz zöldségfélék főzése96
A konyhafőnök ajánlata98
Alapanyagok, fűszerek100
Zöldfűszerek és ízesítők102
Receptek
Tinórupuffancs106
Sárgarépás sütemény107
Töltött gombafejek nimes-i módra108
Vargányaragu baszk módra109
Csőben sült káposzta curryvel és földimogyoróval110
Ír rakott burgonya111
Fehérbab burgundi módra112
Kucsmagomba tésztaládikóban113
Spenóttal töltött édeshagyma114
Káposztás burgonyafelfújt115
Szalonnás endíviarolád116
Töltött burgonya119
Tökleves héjában120
Lencsesaláta szalonnakockákkal121
Tejszínes-sonkás feketegyökér-saláta122
Szalonnás parasztleves123
Szalonnás burgonyalepény124
Felesborsó-krémleves125
Maradékok felhasználása126
Rizs, tészták és gabonafélék128
Hogyan készül?
Rizs130
Rizottó132
Paella134
Kantoni rizs136
Rizssaláták138
Rizstorta140
Friss tészták142
Száraztészták144
Tésztasaláták146
Bolognqai mártás148
Mártások friss paradicsomból150
Ázsiai konyha: széles- és cérnametéltek152
Makarónitorta154
Kuszkusz156
Daratorta158
A konyhafőnök ajánlata160
Receptek
Fokhagymás spagetti164
Gyöngyös húsgombócok165
Cannelloni csőben sütve166
Mazsolás töltött cukkini167
Zöldséges-mentás kuszkusz168
Szalámis polentatallér169
Diós makarónitorta170
Rizses vörösbab171
Penne provence-i módra172
Rizses káposztagombócok173
Töltött paprika görög módra174
Rizzsel töltött fekete szilva175
Édesköménnyel töltött ravioli articsókaraguval176
Rizs a tenger gyümölcseivel177
Fűszeres rizs garnélával és ananásszal178
Tonhalas rizssaláta179
Mandulás rizsleves180
Tönkölybúzaleves181
Sütőtökleves búzacsírával182
Spagetti tengerész módra183
Maradékok felhasználása184
A marha és a borjú186
Hogyan készül?
Serpenyőben és roston sült marhahús188
Marhapecsenye190
Serpenyőben sült borjúhús192
Borjúpecsenye194
Húsfondü és nyárs marhahúsból196
Borjútokány és borjúbecsinált198
Párolt marhahús: marharagu és boros marha200
Párolt marhahús marhafarok és chili con carne202
Húsosfazék és főtt marhahús nagy szemű sóval204
Párolt marhahús: carbonade206
Párolt borjúhús208
Osso buco210
Húsosfazék borjúlábszárból és borjúalaplé212
A konyhafőnök ajánlata214
Alapanyagok, fűszerek216
Köretek218
Receptek
Hagymás marhahús222
Marhahúsgombócok töltött olajbogyóval223
Borjúmirigynyársak224
Roston sült bélszínjava rokfortos vajjal225
Hátszín fokhagymás vajjal226
Vörösboros-hagymás marharagu227
Rostélyos mexikói módra228
Narancsos párolt borjú229
Sült borjúmáj kertészsalátával230
Keftedes cukkinivel231
Fehérboros-lestyános borjúragu232
Ananászos borjúérmék233
Papírban sült vörösboros marha234
Borjúvese kétféle mustárral235
Borjúsült tésztában236
Póréhagymás borjúragu237
Parmezános saltimbocca238
Borsos steak239
Vörösboros borjúszegy240
Sörös-mézes borjú241
Maradékok felhasználása242
Bárány és birka244
Hogyan készül?
Vegyes grill246
Bárányhúsos lepény248
Posírozott bárány250
Töltött és párolt báránylapocka252
Főtt bárányhús254
Babos birkaragu256
Különlegességek belsőségből258
Répás birkaragu260
Bárány és burgonya262
Bárány és az indiai konyha264
Báránytokány és báránybecsinált266
Báránylábszár jércemártásban268
Cassoulet270
A konyhafőnök ajánlata272
Borok és alkoholos italok a konyhában274
Mártások és ízesítők276
Receptek
BVárány chilindron módra280
Fehérboros báránybecsinált párizsi módra281
Bárány nyárson, ahogy nauplie-ben készítik282
Bárányvelő grenoble-i módra283
Töltött báránykorona284
Kuszkusz friss babbal285
Báránylapocka pikáns mártásban286
Bárányfilé burgonyával és tökkrémmel287
Bárányfilé aszalt sárgabarackkal288
Provence-illatú báránymáj289
Báránycomb kétféle babbal290
Báránycomb dióval291
Báránycomb fokhagymakrémmel292
Délnyugat-franciaországi báránycomb293
Bárányhúsos hamburger bulgur búzával294
Főtt bárányhús babbal295
Főtt birkahús articsókával296
Vese bolognai módra297
Tejszínes bárányvese298
Crécy birkasült299
Maradékok felhasználása300
Sertés302
Hogyan készül?
Serpenyőben, olajban és hirtelen sütött sertéshús304
Roston sütés306
Egybesült húsok308
Lábasban posírozás és főzés310
Párolás és főzés zárt edényben312
Choucroute (párolt savanyú káposzta)314
Csőben sültek, panírok és tészták316
Kolbászsütés318
A kínai konyha és a sertéshús320
Húsos ragu322
Sült sonka324
Ragu326
Mártások326
A konyhafőnök ajánlata330
Alapanyagok, fűszerek332
Ízek a nagyvilágból334
Receptek
Andouillette (vékony hurka) póréhagymával és borral338
Flamand sült hús339
Őszibarackos sertéssült340
Sertésborda ardenneki sonkával341
Sertésborda almaborbasn342
Gesztenyés crépinette (húspogácsa)343
Sertés curryvel és ananásszal344
Káposztás kolbász345
Pácolt és sült sertéslapocka346
Párolt sertéssült347
Sertésfilé őzgerincben348
Sertéssült trópusi gyümölcsökkel349
Csőben sült sonkás édeskömény350
Jambalaya351
Sertéslapocka cseresznyével352
Töltött sertésrolád édes-savanyú mártásban353
Quiche lorraine (sajtos-sonkás lepény)354
Citromos sertéssült355
Sertéssült vajas káposztával és gyöngyhagymával356
Kivis sonkarolád357
Maradékok felhasználása358
Szárnyasok és vadak360
Hogyan készül?
Főzés vízben és gőzben362
Hirtelen sütés és mártásban főzés364
Egybesült húsok366
Párolás és főzés368
Sütés bő olajban és roston370
Sütés serpenyőben372
Kakas bormártásban374
Tandoori csirke375
Szalonkaragu376
Galamb escabéche mártásban377
Nyúlpörkölt378
Párolt vaddisznó379
Káposztás fogoly380
Göngyölt kacsa381
Nyúl mártásban friss tésztával382
Fűszeres nyúlpástétom384
Mogyorós nyúlpástétom384
Vaddisznópástétom cseréptálban385
Aprólékból és kacsamellből készült ételek386
A konyhafőnök ajánlata388
Alapanyagok, fűszerek390
Mártások és ízesítők392
Receptek
Libaaprólék karórépával396
Csirkebecsinált póréhagymával397
Nyúlnyársak mogyoróval398
Fürj paprikafészekben ördöngös módra399
Zsenge kacsa kis karórépákkal400
Őz kapribogyóval401
Nyúlhúsos crépinette spenóttal és zöld rozmaringgal402
Pulykaszeletek piccata módra403
Csirkebecsinált olajbogyóval404
Nyúl vadász módra405
Töltött nyúl auvergne-i módra406
Mustáros nyúl édesköménymaggal407
Csirkebatyuk mézzel és gyömbérrel408
Galamb vargányával409
Karácsonyi gesztenyés gyöngytyúk410
Madagaszkári gyöngytyúk411
Csirke friss fügével és fahéjjal412
Csirke pitében413
Pulykasült almával414
Galambmell puha káposztalevéllel415
Maradékok felhasználása416
Halak és rákfélék418
Hogyan készül?
A posírozás és a zöldségleves420
Gőzben főzés422
Mártások424
Hallevesek426
Fekete kagyló és fésűkagyló428
Rákfélék430
Folyóvízben élő halak432
Sütőben sütés434
Batyuban és mártásban készített halak436
Sütés serpenyőben és bő olajban438
Roston sült hal440
Békacomb442
Csiga443
Édesvízi rákok444
Kalamájó, tengerisün, polip445
A konyhafőnök ajánlata446
Alapanyagok, fűszerek448
Mártások és ízesítők450
Receptek
Tengeri fatörzs454
Bayou kapitány455
Ponty kínai módra456
Moorea kagyló457
Breton halleves458
Aranykeszeg a szigetekről459
Foltos tőkehal indiai módra460
Rájalegyező póréhagymás-sáfrányos mártásban461
Sárga tőkehalfilé paimpolasie módra462
Osztriga mogyoróhagymás vajban463
Languszta katalán módra464
Gőzölt tőkehal pikáns mártásban465
Kagyló portugál módra466
Pisztránghab467
Homárragu468
Bajuszos vörösmárna sűrű zöldséglevesben469
Lazac- és nyelvhaltekercsek szilvával470
Kagylóleves471
Pisztráng szavojai módra472
Töltött rombuszhal473
Maradékok felhasználása, füstölt halak474
Tojás- és sajtételek476
Hogyan készül?
Lágy tojás478
Kemény tojás480
Buggyantott tojás482
Tükörtojás484
Hirtelen sült tojás és csurgatott tojás486
Habart tojás488
Omlett490
Felfújtak492
Tojásos desszertek494
Fondü, raclette és francia melegszendvics496
Csőbensültek498
Pizzák, quiche-ek és sajttorták500
Sós és édes sajtos sütemények502
A konyhafőnök ajánlata504
Vaj506
Húsvéti ebéd508
Receptek
Sajtos puding512
Empanadas con huevos (tojásos párnák)513
Sonkás soklapos friss sajttal514
Rókagomba beaufort sajttal515
Csőben sült tojás fekete olajbogyóval516
Dijoni tojás517
Antibes-i tojás518
Délfrancia rántotta519
Tükörtojás hagymaágyon520
Tükörtojás párolt endíviával521
Bacchus eledele bugyantott tojással522
Buggyantott tojás pirkadat szószban523
Sonkás tojástekercs524
Cipóban sült gouda sajt525
Szárnyasfelfújt526
Sertéssült holland módra527
Amerikai saláta528
Saláta fürjtojással és zöld majonézzel529
Sambal goreng telur (kemény tojás csípős szószban)530
Burgonyalepény sajttal531
Maradékok felhasználása532
Édességek és nyalánkságok 534
Hogyan készül?
Palacsinták536
Gofrik538
Fánkok540
Tojásos krémek542
Édes omlettek544
Charlotte és sült diplomatapuding546
Pudingok548
Flan (vaníliakrémes lepény)550
Cukorból karamell552
Nyalókák554
Karamell556
Nugátok558
Mandulakrém és marcipán560
A konyhafőnök ajánlatqa562
Alapanyagok, fűszerek565
Ízek harmóniája566
Receptek
Bodzavirág pongyolában570
Mentás bonbon571
Csokoládés charlotte572
Málnás charlotte573
XXCookies (ropogós keksz)574
Epres kehely habcsókkal575
Sáfrányos karamellkrém576
Vaníliakrémes sárgab aracktorta577
Édes darakoszorú aszalt szilvával578
Gofri citrom- és narancshéjjal579
Gesztenyefagylalt580
Joghurtos narancsfagylalt581
Diákcsemege tésztahajókon582
Citromhab583
Grillázsparfé584
Pavlova-torta585
Ribizlipuding586
Angers-i tejberizs587
Rebarbarás kehely 588
Habcsóktorta piros gyümölcsökkel és sok habbal589
Maradékok felhasználása590
Gyümölcsök592
Hogyan készül?
Sós ételek szőlővel és aszalt szilvával594
Sós ételek fügével és naranccsal596
Sós ételek őszibarackkal és almával598
Kreol konyha600
Kompót sütőben sült alma602
Pite és morzsás sütemény604
Clafoutis és lepény606
Gyümölcsök pongyolában608
Körte és alma batyuban610
Dzsemek612
Lekvárok déligyümölcsből614
Gyümölcskocsonyák616
Chutney618
A konyhafőnök ajánlata620
Alapanyagok, fűszerek622
Ízek a nagyvilágból624
Receptek
Gyümölccsel töltött ananász628
Sertésnyársak ananásszal629
Almás kacsa630
Fügés chutney631
Clafoutis tojáshabbal632
Csipkebogyólekvár633
Sárgadinnyedzsem634
Hamis nyúlborda fekete áfonyával635
Tarisznyarák őszibarackkal636
Limoges-i szűzpecsenye637
Citromos almakocsonya638
Szőlővel sült füge639
Idénygyümölcsökkel töltött sárgadinnye640
Őzhús édes-savanyú mártásban641
Karácsonyi püspökkenyér642
Szezámmagos szőlős csemege643
Hideg leves kókuszdióban644
Csirke ananásszal és földimogyoróval645
Szardínia szicíliai módra646
Melegen pácolt nyelvhal647
Maradékok felhasználása648
Sütemények650
Hogyan készül?
Gyümölcstorta652
Főzött alapkrém654
Piskótatekercs és francia karácsonyi fatörzs656
Mézeskalács658
Püspökkenyér660
Egyensúlytészta és vajas piskóta662
Márványtészta663
Rumbaba és savarin664
Tatin-torta és felfordított torták666
Csokoládés sütemények668
Sütemények leveles tésztából670
Tulipán és tetőcserép ostyatésztából672
Cicanyelv és szivarkák673
Mandulás csók674
Madeleine és bankártészta676
A konyhafőnök ajánlata678
Alapanyagok, ízesítők680
Ízek a nagyvilágból682
Receptek
Rumbaba egzotikus gyümölcsökkel686
Luzerni torta687
Epres piskótatekercs688
Cévennes-i alagút689
Cookies (ropogós keksz)690
Dán koszorú691
Kakaós joghurttorta692
Mákos batyu693
Diótorta694
Cseresznyés lepény695
Dijoni puszedli696
Körtés leveles lepény697
Morzsás almatorta698
Ropogós almatorta699
Narancstorta700
Datolyatorta701
Joghurttorta702
Szép Heléna-torta703
Őszi nektarintorta704
Gyümölcsös szív705

Stéphane Lagorce

Stéphane Lagorce műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Stéphane Lagorce könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Nagy konyhai mindentudó Nagy konyhai mindentudó Nagy konyhai mindentudó Nagy konyhai mindentudó Nagy konyhai mindentudó

A gerinc javított.

Állapot:
4.980 Ft
3.480 ,-Ft 30
31 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Nagy konyhai mindentudó Nagy konyhai mindentudó Nagy konyhai mindentudó Nagy konyhai mindentudó Nagy konyhai mindentudó Nagy konyhai mindentudó Nagy konyhai mindentudó

A borító, a lapélek és néhány lap foltos.

Állapot:
4.980 ,-Ft
45 pont kapható
Kosárba