1.061.872

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai

Szerző
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 110 oldal
Sorozatcím: Betegeink házi diétája
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Néhány szó a szervezet tápanyag-szükségletéről9
A diétás étel elkészítésének módjai15
Háztartási tanácsok24
Szív- és érbetegségek29
A szív- és érbetegségek diétás étrendmintái37
Sószegény, szigorú étrend37
Sószegény, enyhébb étrend39
Sószegény, szívkímélő étrend (nem annyira szigorú)42
Konyhasószegény élelmiszerek, melyek a sószegény étrendeknél ajánlatosak44
Konyhasóban gazdag élelmiszerek, amelyeket sószegény étrendből mellőzni kell44
A magasvérnyomás diétás étrendmintái45
Sószegény, kímélőétrend45
Kevésbé szigorú, sószegény kímélőétrend48
Szigorú nyersétrend49
Szigorú nyersgyümölcsnap50
Kombinált gyümölcsnap étrendje50
Bővített nyersétrend50
Burgonyanap50
Főzeléknap51
Az ételek elkészítése52
Szigorú nyersétrend52
Nyári minták52
Téli minták52
Nyerstálakhoz adható mártások54
Burgonynap54
Főzeléknap54
Olajjal készített ebéd- és vacsora-ételminták55
Receptek63
Reggelik, uzsonnák63
Gyümölcsök, gyümölcslevek és befőttek64
Tejes ételek66
Tojásétel67
Levesek67
Húsok, húsos és húspótló ételek68
Főzelékek, köretek71
Mártások77
Saláták78
Tészták, krémek, sodók80
Ital87
Speciális kenyér87
Gyógytea88
Általános tudnivalók88
Fontosabb élelmiszereink vitamintartalma88
A-vitaminban gazdag élelmiszerek88
B-vitaminokban gazdag élelmiszerek88
C-vitamin-források88
D-vitamin-tartalmú élelmiszereink89
Mésztartalú élelmiszereink89
Fontosabb vastartalmú élelmiszerek90
Diétás készítmények90
Gyomornedv-megkötő élelmiszerek és ételek90
Dugító hatású élelmiszerek és ételek90
Cukrok, cukorpótlók91
Sópótló91
Lisztek, kenyerek, őrlemények91
Gyümölcskészítmények91
Tej, tejtermékek92
Egyéb diétás élelmiszerek92
Az egyes élelmiszerek és ételek hatásai92
Bélműködést serkentő élelmiszerek és ételek92
Kőképződést elősegítő élelmiszerek92
Néhány hasznos leírás gyógyteák készítéséhez93
Tévhitek és valóságok98
Hasznos tanácsok99
Pentzoldt-féle táblázat107
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai

A borító enyhén foltos, a gerinc javított.

Állapot:
840 Ft
420 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai

A borító enyhén foltos, kopott. Néhány lap foltos.

Állapot:
840 Ft
580 ,-Ft 30
9 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai A szív- és érbetegségek diétás étrendjei és az ételek elkészítési módjai

A borító töredezett.

Állapot:
840 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba