1.067.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A máj-, epe- és vesebetegségek diétás étrendjei, az ételek elkészítési módjai

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 173 oldal
Sorozatcím: Betegeink házi diétája
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Néhány szó a szervezet tápanyagszükségletéről9
A diétás étel elkészítésének módjai15
Háztartási tanácsok24
A máj és az epeutak betegségei29
A máj- és epebetegek diétás étrendmintái35
Epehólyag-gyulladás, hurutos sárgaság35
Epekőroham utáni étrend40
Idült májgyulladás45
Munkahelyre vihető diétás ételminták és fontos tudnivalók az üzemi konyhán fogyasztott ételekről53
Levesek57
Főzelékek, köretek57
Saláták57
Húsételek58
Tojásételek58
Tészták58
Olajjal készített ebéd- és vacsora-ételminták60
Receptek67
Reggelik, uzsonnák67
Gyümölcsök, gyümölcslevek és befőttök70
Tejes ételek72
Tojásételek74
Levesek75
Húsok, húsos és húspótló ételek81
Főzelékek, köretek88
Mártások92
Saláták93
Tészták, krémek, sodók94
Italok104
Gyógyteák104
Vesebetegségek
Heveny és idült vesebetegségek diétás étrendmintái111
Szigorú, folyékony nyersétrend111
Gyümölcslevesek és főzeléklevek keveréke111
Szigorú nyersgyümölcsnap112
Szigorú nyersétrend112
Kombinált gyümölcsnap112
Bővített nyersétrend112
Rizsnap (nyári)113
Rizsnap (téli)113
Burgonyanap113
Főzeléknap114
Az ételek elkészítése114
Szigorú nyersétrend114
Nyári minták114
Téli minták115
Nyerstálakhoz adható mártások116
Rizsnap (nyári)116
Rizsnap (téli)117
Burgonyanap117
Főzeléknap118
Étrendminták119
Só- és fehérjementes étrend119
Só- és fehérjeszegény étrend121
Átmeneti étrend124
Bővített állandó étrend126
Munkahelyre vihető ételek128
Receptek
Reggelik, uzsonnák130
Gyümölcsök, gyümölcslevek és befőttek130
Tejes ételek133
Tojásételek133
Levesek133
Húsok, húsos és húspótló ételek134
Főzelékek, köretek137
Mártások141
Saláták142
Tészták, krémek, sodók143
Ital149
Gyógyteák149
Speciális kenyerek149
Általános tudnivalók
Fontosabb élelmiszerek vitamintartalma150
A-vitaminban gazdag élelmiszerek150
B-vitaminban gazdag élelmiszerek150
C-vitaminban források150
D-vitamin-tartalmú élelmiszerek151
Mésztartalmú élelmiszerek151
Fontosabb vastartalmú élelmiszerek152
Diétás készítmények152
Gyomornedvmegkötő élelmiszerek és ételek152
Dugító hatású élelmiszerek és ételek152
Cukrok, cukorpótlók153
Sópótlók153
Lisztek, kenyerek, őrelemények153
Gyümölcskészítmények153
Tej, tejtermékek154
Egyéb diétás élelmiszerek154
Az egyes élelmiszerek és ételek hatásai154
Bélműködést serkentő élelmiszerek és ételek154
Kőképződést elősegítő élelmiszerek154
Néhány használati leírás gyógyteák készítéséhez155
Tévhitek és valóságok160
Hasznos tanácsok161
Pentzoldt-féle táblázat169
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem