kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 245 oldal |
Sorozatcím: | Betegeink házi diétája |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Előszó | 5 |
Az ember és életmódja | 9 |
A magyar konyhatechnika és a "diéta" | 14 |
Az "élvezetes" diéta | 16 |
Az étkezések kalória- és tápanyagtartalma | 18 |
A tápanyagok három csoportja | 27 |
Fehérjék | 27 |
Szénhidrátok | 28 |
Zsírok | 29 |
Vitaminok | 30 |
Szervezetünk ásványianyag-szükséglete | 32 |
Víz | 34 |
Hazai élelmiszereink | 37 |
Őrlemények | 42 |
Sütőipari termékek | 45 |
Kenyér | 45 |
Tej és tejtermékek | 49 |
Tojás | 53 |
Hús, húskészítmények, baromfi és hal | 54 |
Zsiradékok | 61 |
Zöldfőzelékek | 63 |
Burgonya | 65 |
Száraz hüvelyesek | 66 |
Gyümölcsök | 66 |
Fűszerek | 69 |
Élvezeti szerek | 73 |
Diétás konyhatechnika | 77 |
Javaslatok diétás készételekre | 84 |
A gyomor betegségeink étrendje | 87 |
A táplálék sorsa a szervezetben | 89 |
A bélbetegségek étrendi javaslatai | 99 |
Étrendminták | 104 |
Hasmenéses betegségek étrendje | 104 |
Gyomorfekélyesek étrendje | 109 |
A gyomornedv fokozott termelődése esetére (savtúltengéskor) javasolt étrendek | 114 |
Gyomornedv csökkent termelődésének esetére (savhiány) javasolt étrendek | 115 |
Étrendminták vastagbélhurut esetén | 116 |
Székrekedésben szenvedők diétája | 119 |
Őrleményből, riszből, pékáruból készült ételek | 121 |
Húsból (tőkehús, házinyúlhús, baromfi, hal) készült ételek | 149 |
Csontlé | 172 |
Színesfőzelékből készült ételek | 173 |
Burgonyából készült ételek | 188 |
Gyümölcsből készült ételek | 203 |
Tojásból készült ételek | 214 |
Tejből, tejtermékből készült ételek, reggeli és uzsonnaitalok | 221 |
Üdítő és élénkítő italok | 229 |
Pentzoldt-féle táblázat | 236 |
Az egyes élelmiszerek és ételek hatásai | 238 |
Diétás készítmények feladata | 239 |
Gyomornedvmegkötő élelmiszerek és ételek | 239 |
Dugító hatású élelmiszerek és ételek | 239 |
Cukrok, cukorpótlók | 240 |
Sópótló | 240 |
Mésztartalmú élelmiszerek | 240 |
Vastartalmú élelmiszerek | 240 |
A korszerű háztartásban nélkülözhetetlen edények és eszközök | 241 |