Előszó
Életem és hivatásom alakulására kétségtelenül édesanyám és nagynéném volt a legnagyobb hatással. Mindketten kiválóan főztek - bár sosem tanulták, és amolyan olasz család képére formálták a konyhát: maguk mellé vettek minket, gyerekeket, és együtt sürögve-forogva, nagy hangon készültek a jobbnál jobb ételek. Később aztán nagynéném ötlete volt, hogy legyek szakács, s döntötte el ezzel egy életre hivatásomat.
Minden családban vannak olyan receptek, amik úgy csiszolódnak a generációkkal, akár a kavicsok a folyókban. Minden családban vannak olyan édesanyák, nagymamák, de akár férfiak is, akik minden tanulmányt nélkülözve is remekül főznek. van olyan kollegám, aki sosem tanult főzni, mégis az egyik legjobb szakácsom lett. Van olyan barátom, aki csak egyetlen ételt tud főzni, de azt szenzációsan.
Számomra szakmailag a legértékesebbek az autentikus, egyedien finom ételek, amiket főzhet bárki, a lényeg, hogy örömet okozzon vele családjának.
Éppen ezért tartom minden szakácskönyv között a legkiválóbbnak azt a gyűjteményt, ami sokak örömére átadja és továbbviszi a családi tradíciókat, ahogyan és is továbbviszem édesanyám és nagynéném örökségét. Biztatok ezzel mindenkit, hogy főzzön bátran, alkossa meg saját egyedi ételeit és engedje útjára azokat, hogy az idő csiszolja őket, s váljanak igazi családi tradícióvá!
Vissza