1.066.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Húsáruismeret II.

A kereskedelmi szakmunkásképzés számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 140 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A NAGY VÁGÓÁLLATOK ELSŐDLEGES FELDOLGOZÁSA3
A vágóhidak története és a húsvizsgálat jelentősége3
A nagy vágóállatok vásárlása, minősítése4
A nagy vágóállatok szállítása7
A nagy vágóállatok vágóhídi feldolgozása8
Előkészítés a vágásra8
Vágás, elvéreztetés11
Fejtés, forrázás, szőrtelenítés12
Bontás13
Hasítás, darabolás14
Állatorvosi vizsgálat14
A húsok vágóhídi tárolása17
Előhűtés, hűtőtárolás17
Fagyasztás18
Fagyasztó tárolás18
A húsok vágóhídi minősítése19
A szarvasmarha húsának minősítése19
A borjúhús minősítése20
A sertéshús minősítése21
A juhhús minősítése22
A NAGY VÁGÓÁLLATOK HÚSÁNAK JELLEMZŐI23
A hús kémiai összetétele24
A hús érése25
A hús romlásos jelenségei26
A HÚSOK KERESKEDELMI FORGALMA28
A hús szállítása28
A hús átvétele29
A húsok bolti kezelése és tárolása30
A szarvasmarha hússzéki darabolása32
A félsertés hússzéki darabolása38
A csontos juhhús hússzéki darabolása40
A HÚSFELDOLGOZÓ IPAR NYERSANYAGAI41
Alapanyagok42
Hús 42
Fehéráru42
Zsigerek42
Vér42
Bőrke43
Segédanyagok43
Konyhasó43
Pác-só keverék43
Állományjavító adalék44
Fűszerek és hagymafélék45
Burkolóanyagok57
Természetes belek58
A nyers bélen előforduló gyakoribb elváltozások és hibák62
A természetes belek tartósítása62
Műbelek63
ALAPVETŐ HÚSFELDOLGOZÓ IPARI MŰVELETEK64
Tartósítási eljárások65
Sózás, pácolás65
Füstölés70
Főzés73
Szárítás75
Húspép készítése76
Húspép készítése meleg húsból76
Húspép készítése hideg húsból79
A HENTESÁRUK CSOPORTOSÍTÁSA80
Gyorsfagyasztásra szánt töltelékes áruk80
Vörösáruk81
Felvágottak84
Finomfelvágottak csoportosítása és gyártása92
Főtt és füstölt kolbászkészítmények csoportosítása és gyártása98
Belsőségből készült termékek csoportosítása és gyártása102
A gyorsfogyasztásra szánt töltelékes áruk bolti tárolása110
Időlegesen tartósított termékek112
Pácolt és füstölt termékek113
Pácolt, füstölt és főtt termékek113
Pácolt és formában főtt termékek114
Az időlegesen tartósított termékek bolti tárolása116
Hosszabb ideig eltartható termékek117
Szalonnafélék nyersanyagai és a gyártás folyamata117
Szalámifélék132
Szárazkolbászok126
Irodalomjegyzék127

Nagy Ferenc

Nagy Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nagy Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem