1.060.558

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nagy csokoládé könyv

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-447-023-6
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A csokoládé csoda, örök kedvenc, sokan vagyunk a megszállottjai. Néha egyetlen kocka is elég belőle a boldogsághoz.
Könyvünkben arra vállalkozunk, hogy bemutassuk a kakaó kalandos útját az ültetvényektől a csokoládékészítő műhelyekig, az ősi maja kultúrától a spanyol hódítókon át napjainkig. Utánajártunk, hogyan tevődött át a mai termelés jelentős része az amerikai kontinensről Afrikába, és hogyan változott az idők során az egykor kizárólag italként ismert csokoládé, amely mára számtalan formában és textúrában elérhető.
Szeretnénk bebizonyítani azt is, hogy otthon sem ördöngösség nekifogni a csokoládékészítésnek, ezért a vállalkozó kedvűeknek ehhez is segítséget nyújtunk, legyen szó csokoládétemperálásról, házi bonbonkészítésről, vagy éppen csokoládédíszítésről. Igyekeztünk egyszerű és ötletes, valamint rafinált és ínyenc recepteket is bemutatni. Lehetünk kíváncsiak és kísérletezők, vagy épp a klasszikus vonal kedvelői-a kötetben biztosan megtaláljuk a nekünk való csokoládés... Tovább

Fülszöveg

A csokoládé csoda, örök kedvenc, sokan vagyunk a megszállottjai. Néha egyetlen kocka is elég belőle a boldogsághoz.
Könyvünkben arra vállalkozunk, hogy bemutassuk a kakaó kalandos útját az ültetvényektől a csokoládékészítő műhelyekig, az ősi maja kultúrától a spanyol hódítókon át napjainkig. Utánajártunk, hogyan tevődött át a mai termelés jelentős része az amerikai kontinensről Afrikába, és hogyan változott az idők során az egykor kizárólag italként ismert csokoládé, amely mára számtalan formában és textúrában elérhető.
Szeretnénk bebizonyítani azt is, hogy otthon sem ördöngösség nekifogni a csokoládékészítésnek, ezért a vállalkozó kedvűeknek ehhez is segítséget nyújtunk, legyen szó csokoládétemperálásról, házi bonbonkészítésről, vagy éppen csokoládédíszítésről. Igyekeztünk egyszerű és ötletes, valamint rafinált és ínyenc recepteket is bemutatni. Lehetünk kíváncsiak és kísérletezők, vagy épp a klasszikus vonal kedvelői-a kötetben biztosan megtaláljuk a nekünk való csokoládés receptet.
A könyv egyben a Cookta.hu első kiadványa is, melyben a Cookta.hu Aranykanál-receptverseny díjnyertes csokoládés receptje is szerepel.
Édes élményeket, csodás csokoládés pillanatokat kívánunk! Vissza

Tartalom

Bevezetés 7
Főszerkesztői köszöntő 9
A csokoládé története 10
Csokoládé a maja civilizációban 11
Az aztékok csokoládéja 12
A nagy felfedezések kora 12
A csokoládé elterjedése Európában 14
A keserű kakaóitaltól a táblás tejcsokoládéig 15
A kakaófa 16
A kakaóról számokban 17
Kakaó babfajták 17
A kakaó termesztése 19
Kakaótermő területek 21
Így készül a csokoládé 23
Csokoládéfajták és egyéb alapanyagok, amikre szükségünk lesz 24
Tippek a gyakorlatban 25
Eszközök 29
így dolgozz a csokoládéval - tippek, trükkök 33
Csokoládétemperálás 34
Csokoládéforgács és-szivar 35
Lüszter poros csokoládélapok 36
Kiszaggatott csokoládélapok 37
Csokoládéba mártott cukkinivirág 38
Márványozás 39
Ganache 40
Polikarbonátos bonbon 41
Csokoládés desszertek süt(és)ő nélkül 44
Házi magnum 46
Csokoládés madártej 48
Forró csokoládé 50
Mogyorókrém otthon 52
Csokoládémousse 54
Gines forró fehércsokoládé-öntet, lime, fagyasztott erdei gyümölcsök 56
Tejcsokoládés palacsintatorta 58
Tökmagolajos vaníliafagyi, fehér csokoládé, tökmaggrillázs 60
Panna cotta, kakaópor, kardamom 62
Tiramisutorta, pirított, kristályosított csokoládémorzsa 64
Csokoládékészítés házilag 66
Trüffelgolyó 68
Csokiszalámi 70
Télifagyi 72
Bounty szelet otthon 74
Étcsokoládé-tábla-gyömbér, vanília, só 76
Fehércsokoládé-tábla - kókusz, citrom, habcsók 78
Étcsokoládé-bonbon, mandarin 80
Tej karamella, étcsokoládé, kávébab 82
Mentes csokoládés finomságok 84
Energiagolyók 86
Zabkeksz mindenkinek, mindenkorra 88
Avokádópuding 90
Fehércsokoládé-terrine, quinoa, rozskenyér 92
Csokoládés müzliszelet, vörös áfonya 94
Mentes csokitorta, sós karamell, gránátalma 96
Csokoládés granola 98
Feketerizs-puding, mangóhab 100
Vegán sajttorta, matcha, karob 102
Klasszikusok csokoládéval 104
Szuflé 106
Csokis Ferdinánd 108
Kuglóf 110
Brownie 112
Fehér csokoládés sajttorta, kecskesajt, céklachips 114
Rétes, szilva, marcipán, csokoládé 116
Kenyér csokoládéval és aszalt áfonyával 118
Kakaós piskótatekercs, sült szőlő 120
Miniisler 122
Márványos habcsókok és habkarikák 124
Sacher 126
Csokoládétart 128
Csokoládés csodadesszertek haladóknak 130
Csokis semla, a svéd édes buci 132
Mogyorókrémes csokoládétorta 134
Trópusi Pavlova torta 136
CC Martini 138
Macaron, étcsokoládé, málna 140
Étcsokoládé-mousse torta, körte, szezámos csipke 142
Fekete-erdő-szelet 144
Bambi, fenyő, hóesés 146
Hamis mille feuille, roppanós csokoládé, karamell 148
Éclair, étcsoki 150
Te is süthetsz esküvői tortát! 152
Köszönetnyilvánítás 154
Receptmutató 155
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem