1.055.266

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nagy csokoládé könyv

Kakaó, csokoládé, cukrászat, bonbonkészítés, desszertek és italok

Szerző
Fordító

Kiadó: Aréna 2000-Fraktura
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 236 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN: 963-85515-3-4
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Lexikon és szakácskönyv egy könyvben - a konyhaművészet édes lapjain.
Képes lexikon - átfogó termékismertető a kakaóbabtól a csokoládéhoz vezető útról, a csokoládéfajtákról és a különböző minőségi fokozatokról. A kakaófeldolgozás leírása a szürettől a csokoládébevonóig.
Konyhai praktikák - hogyan bánunk helyesen a csokoládéval és a kakaóval a háztartásban és a cukrászműhelyben.
A legfinomabb bonbonok, torták, desszertek és italok leírása, receptkülönlegességek a világ minden tájáról. A nehezebb munkafolyamatokat színes képek illusztrálják.

Tartalom

A csokoládé története6
Történelmi utazás évszázadokon át a régi Mexikóban fizetési eszköznek számító kakaóbabtól az édes csokoládé európai diadalútjáig
A kakaó22
A kakaótól a süteményig. A kakaó hazája, telepítése, gondozása és szüretelése. A kakaóbab feldolgozása kakaóvajjá és kakaóporrá
A csokoládé42
A kakaómassza feldolgozása csokoládémázzá: olvasztás, konsírozás, keverés, formázás. Sötét és világos, keserű és félédes, tejes és fehér csokoládébevonó
Csokoládépraktikák50
A csokoládé helyes felhasználása: a csokoládébevonó temperálása, a díszítések öntése, formára vágása, kiszurkálása. Csokoládérudacska, csokoládéforgács, csokoládélevél, csíkozott csokoládé, öntött üreges figurák
Cukrászat68
A csokoládé felhasználása süteményekhez és tortákhoz, csokoládés tészták, csokoládés töltelékek, csokoládémázak. Új alkotásokhoz segítő különleges módszerek
Bonbonkészítés138
A csokoládé tartománya a bonbonok világában. A diós-mogyorós és az egyszerű nyers pralinétól a nugátos és a Canache-krémen, valamint a formázott üreges díszeken át a finom bonbonok parádéjáig
Desszertek184
A nyelven szétolvadó kreációk a lágy mousse-tól a finom krémeken át a különleges csokoládéfagylaltig. Díszítés csokoládéval. Felfújtak és szuflék
Italok210
Különböző földrészek különböző italkészítési szokásai. Mexikótól Európáig. Forró és jéghideg italok, kevert italok alkohollal és alkoholmentesen, jéggel fogyasztva, tejjel felverve vagy éppen csokoládés jégkrémmel tálalva
Különlegességek222
Az egyik kategóriába sorolható különlegességek. A mexikói csípős mole, amely részben csokoládéból készül, és szárnyaspecsenyék mellé tálalják. Csokoládényuszi és csokoládés nudli
Szakszerűen a csokoládéról230
A csokoládévilág, a cukrászat és a bonbonkészítés szakkifejezései. A szükséges felszerelés
Tárgymutató234
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem