Kiadó: | Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 270 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-19-0174-2 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 13182. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
A magyar szeves kémiai elnevezés és helyesírás új szabályairól | 5 |
Bevezetés a szerves kémiába | |
A szerves kémia kialakulása, tárgya | 10 |
A szénatom molakulaképző tulajdonságai | 13 |
A szerves vegyületek jellemzése | 19 |
A szerves vegyületek csoportosítása | 25 |
A szénhidrogének | |
A telített szénhidogének | |
A telített szénhidrogének jellemzése és nevezéktana | 29 |
A telített szénhidrogének térszerkezete | 35 |
A telített szénhidrogének fizikai tulajdonságai | 40 |
A telített szénhidrogének kémiai tulajdonságai | 44 |
A telítetlen szénhidrogének | |
Az alkének 1. | 48 |
Az alkének 2. | 52 |
Több kettős kötést tartalmazó szerves vegyületek | 57 |
Természetes poliének | 60 |
Az alkinok | 65 |
Az aromás szénhidrogének | |
A benzol | 71 |
Egyéb aromás szénhidrogének | 78 |
A kőolaj és a földgáz | 84 |
Heteroatomot tartalmazó szerves vegyületek | |
Nitrogéntartalmú szerves vegyületek | |
A nitrogéntartalmú heterociklusos vegyületek 1. | 89 |
A nitrogéntaratlmú heterociklusos vegyületek 2. | 92 |
Az aminok | 96 |
Halogéntartalmú szerves vegyületek | |
A halogéntartalmú szerves vegyületek 1. | 103 |
A halogéntartalmú szerves vegyületek 2. | 109 |
Az optikai vagy konfigurációs izoméria | 116 |
Oxigéntartalmú szerves vegyületek | |
A funkciós csoportjukban egy oxigénatomot tartalmazó szénvegyületek csoportosítása | 122 |
Az alkoholok nevezéktana, csoportosítása és fizikai tulajdonságai | 125 |
Az alkoholok kémiai tulajdonságai | 129 |
A szerves vegyületek oxidációja és redukciója | 135 |
A legfontosabb alkoholok | 141 |
A fenolok | 144 |
Az éterek | 150 |
Az oxovegyületek 1. | 153 |
Az oxovegyületek 2. | 158 |
A karbonsavak nevezéktana és fizikai tulajdonságai | 164 |
A karbonsavak kémiai tulajdonságai | 169 |
A legfontosabb karbonsavak | 173 |
A legfontosabb karbonsavszármazékok | 180 |
A karbonsavészterek | 186 |
A gliceridek | 192 |
A szappanok és tisztító hatásuk | 195 |
Az amidok | 199 |
Műanyagok | |
A mesterséges alapú műanyagok | 203 |
Biológiailag fontos vegyületek | |
A diszperz rendszerek jellemzői | 209 |
A lipidek | |
A lipidek jellemzői | 216 |
A szénhidrátok | |
A monoszacharidok | 220 |
A monoszacharidok térszerkezete | 226 |
A diszacharidok | 231 |
A poliszacharidok | 236 |
Az aminosavak és a fehérjék | |
Az aminosavak | 242 |
A fehérjék 1. | 247 |
A fehérjék 2. | 251 |
A nukleinsavak | |
A nukleinsavak | 259 |
Függelék | 265 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.