kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 322 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Előszó | 3 |
A szervezet elemi- és általános kémiai összetétele | 5 |
A közeg aktivitásának reakciója és a szervezet pufferrendszerei | 26 |
Fermentek | 39 |
A fermentatív reakciók általános jellemzése | 42 |
A fermentek egyes képviselői és fermentkészítmények előállítása | 48 |
A fermentatív hatás és a fermentek aktivitásának mennyiségi meghatározása | 75 |
Szénhidrátok | 83 |
Poliszaharidok | 104 |
A szénhidrátok enzimes hidrolízise | 109 |
A szénhidrátcsere | 112 |
Lipoidok | 124 |
Zsírok | 125 |
A zsírok anyagcseréje | 140 |
Szteroidok | 147 |
Formalinkeverék és koncentrált kénsav reakció | 151 |
Ecetsavhidrides és koncentrált kénsavas reakció | 151 |
Foszfatidok (foszfolipidek) | 154 |
A nitrogén kimutatása | 157 |
Fehérjék (Proteinek) | 159 |
A fehérjéket felépítő aminósavak | 160 |
Egyes fehérjék molekulasúlya | 165 |
Kicsapási reakciók | 165 |
Izoelektromos pont | 168 |
Színreakciók | 171 |
Az aminósavak, polipeptidek és fehérjék mennyiségi vizsgálatára vonatkozó módszerek | 181 |
Egyes fehérjeanyagok | 194 |
A fehérjék hidrolitikus lebomlási termékei és a fehérjék, valamint a polipeptidek fermentatív hidrolízise | 213 |
A szövetek különböző nitrogéntartalmú frakcióinak vizsgálata | 223 |
A fehérjék anyagcseréje és a nitrogénanyagcsere végtermékei | 235 |
Vitaminok | |
Az A-vitaminok csoportja | 263 |
A D-vitaminok csoportja | 265 |
Az E-vitaminok csoportja | 267 |
A K-vitaminok csoportja | 270 |
C-vitamin (l-aszkorbinsav) | 272 |
A hús kémiája | 257 |
Egyes reagensek és preparátumok elkészítése | 307 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.