1.062.833

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Műveletek a vendég asztalánál

Vendéglátó szakmunkás továbbképzés

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi Továbbképző és Módszertani Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 69 oldal
Sorozatcím: Vendéglátó szakmunkás továbbképző tanfolyam
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Világméretű jelenség a vendéglátásban ez új éttermi szolgáltatási formák keresése. A fokozódó élettempó9 a közízlés változása, a jelentkező fokozódó igényességi a táplálkozástudomány és... Tovább

Előszó

Világméretű jelenség a vendéglátásban ez új éttermi szolgáltatási formák keresése. A fokozódó élettempó9 a közízlés változása, a jelentkező fokozódó igényességi a táplálkozástudomány és ételkészítési technika rohamos fejlődése arra késztette a szakma kutató és vállalkozó kedvű szakembereit, hogy sokoldalúan, a követelményeknek megfelelően mérjék fel korunk vendéglátóiparával kapcsolatos teendőket. Az új szolgáltatásokra való törekvés, az éttermi unalom elleni küzdelem, a meglévő vendégkör megtartása és új vendégkör kialakítása, a vendég bizalmának megnyerése, az impulzus fogyasztási kedv fokozása stb. szinte valamennyi szakember számára izgalmas feladatot jelent. Ennek tudható be, hogy az utóbbi években mind külföldi, mind hazai vonatkozásban több érdekes kezdeményezés született. Az új éttermi szolgáltatások közé tartoznak mindazok az éttermi műveletek, amelyek a hagyományos éttermi munkafázisok mellett egy magasabb szintű értékesítési formát jelentenek.
1./ Különböző funkciójú éttermi kocsik használata
2./ Az asztali flambírozás
3./ Az asztalnál történő szeletelés és adagolás
Történelmi visszapillantás A "trancsírozás művészete" ősrégi. Már a jómódú rómaiak előszeletelőket /scissores/ tartottak, akik fuvolaszó ütemére trancsíroztak és tálaltak. Egyiptom fénykorában az udvari lakomákat szigorú kötöttségekkel, de ugyanakkor teátrális eszközökkel rendezték. Vissza

Tartalom

Bevezetés1
Az értékesítő térben történő műveletek ismertebb fajtái5
Ételkészítés, flambírozás a vendég asztalánál21
Előételek készítése24
Levesek készítése27
Meleg előételek készítése29
Halételek készítése30
Húsételek készítése33
Vadhúsokból készíthető ételek37
Édességek asztalnál való készítése39
Gyümölcssaláták44
Szeletelés a vendég asztalánál52
Általános szeletelési szabályok53
A szeleteléshez szükséges felszerelések54
Borjuhúsból készült ételek57
Ürüből, bárányból készült ételek59
Sertéshúsból készült ételek60
Szárnyasokból készült ételek61
Vadszárnyasokból készült ételek65
Vadhúsokból készült ételek66
Halak vendég előtti filézése66
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem