1.054.437

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Műszaki ismeretek II.

Vendéglátóipari gépek/A vendéglátóipari szak hallgatói számára/Tankönyvpótló jegyzet

Szerző
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 301 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi száma: KG-241.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ebben a kötetben a vendéglátóipari egységekben használt technológiai gépeket és készülékeket, valamint az üzemi bútorokat és a belsőtéri szállítóeszközöket tárgyaljuk. Nem foglalkozunk az... Tovább

Előszó

Ebben a kötetben a vendéglátóipari egységekben használt technológiai gépeket és készülékeket, valamint az üzemi bútorokat és a belsőtéri szállítóeszközöket tárgyaljuk. Nem foglalkozunk az irodagépekkel, pénztárgépekkel, karbantartó gépekkel, valamint szállodai és fogyasztótéri bútorokkal. Ezek ismertetésére más tárgyak keretében kerül sor.
A gépek és készülékek közötti különbségekre az I. kötet Függelék fejezetében már rámutattunk, ennek ellenére a vonatkozó meghatározásokat megismételjük, miután az elnevezéseket a mindennapos szóhasználatban gyakran helytelenül használják. Vissza

Tartalom

Bevezetés9
Előkészítés gépei11
Előkészítési műveletek11
Tisztítási műveletek11
Aprítási műveletek12
Előkészítőgépek13
Egyetemes konyhagépek13
Földesáru-előkészítő gépek16
Húselőkészítő-gépek21
Egyéb előkészítő gépek26
Sütő- és főzőkészülékek33
A hőátvitel módjai33
Hagyományos hőátviteli módok33
Sugárzásos hőátviteli módok36
Sütő-főző készülékek rendszerei40
Alapfogalmak40
Modul rendszerű készülések fő méretei44
Sütő- és főzőkészülékek csoportosítása46
Tűzhelyek46
Főzőzsámolyok55
Sütőkemencék56
Főzőüstök59
Gőzpárolók (főzőszekrények)69
Légkeveréses sütő- és felmelegítő készülékek71
Infrasütők73
Nagyfrekvenciás készülékek79
Olajsütők77
Sütőlapok (kontakt sütők)80
Virslifőző81
Tojásfőző82
Palacsintasütő gép82
Kiflisütő (hot-dog) készülék83
Az ételbár sütő-főző készülékei84
Folyamatos sütő-főző készülékek86
Gyorsfagyasztott készételek felmelegítése87
Tálaló- és kiszolgáló berendezések88
Tálaló- és kiszolgáló berendezések88
Tálaló és kiszolgáló berendezések rendszerei91
Alapfogalmak91
A berendezések fő méretei93
Az edényzet fő méretei93
A berendezések csoportjai94
Melegen tartó berendezések94
Ételek és italok hűtésére szolgáló készülékek100
Semleges berendezések101
Különleges éttermi kocsik104
Éttermi szállítószalagok106
Cukrászati gépek108
Habverő gép108
Habfúvó gép112
Habszifon113
Hengerlőgép113
Fondüngép115
Dagasztógép117
Tésztanyújtó gép121
Emulgeátor122
Magozógép124
Mandulahámozó gép125
Gesztenyeprés126
Önálló dióőrlő gép126
Önálló mákőrlő gép127
Tésztakészítő gépcsoportok127
Hűtőtechnológia128
Hűtőtechnológiai alapfogalmak128
Hűtés128
Fagyasztás129
Gyorsfagysztás130
Mélyhűtés132
A mesterséges hűtés133
Hűtés olvadással133
Hűtés szublimációval134
Hűtés elpárolgással134
Termoelektromos hűtés (Hővillamos készülékek)142
Kompresszoros hűtőberendezések részei142
Kompresszorok142
Elpárologtatók146
Kondenzátorok145
Hűtőgépcsoport148
Szabályozó szelepek (adagoló, fojtó)149
Szerelvények149
Hűtőgépek alkalmazása151
Élelmiszerek hűtött tárolása151
Gyorsfagyasztás és annak berendezései158
Fagylaltkészítés és annak hűtő-fagyasztó berendezései161
Jéggyártás167
Klímaberendezések hűtőgépei168
A kávéfőzés gépei170
Kávéfőző gépek170
A kávéfőzés170
Kávéfőzőgépek fő részei, fontosabb jellemzői172
Kávédaráló gépek184
Az italmérés gépei188
Széndioxid-gáz (CO2) felhasználási szabályai189
Szikvízkészítő berendezések192
Sörcsapolás készülékei195
Szúrócsap195
Sör-légkompresszor196
Sörtank197
Csővezeték199
Egyéb, az italméréssel kapcsolatos készülékek200
Szörpkeverők200
Italkeverő-fépek201
Citromprés204
Italpultok204
Automaták207
Kiszolgáló automaták csoportosítása207
Általános követelmények210
Automaták fő részei211
Éremvizsgáló211
Vezérlőmű212
Működtető berendezés212
Automataszekrény vagy doboz212
Hazánkban használt automatatípusok213
Cigaretta-automata213
Forgórekeszes automata214
Hidegital-automata214
Melegital-automata215
Eszpresszókávé-automata215
Különleges segédautomaták216
Automaták felállítása216
Mérlegek218
A mérlegek osztályozása219
A mérlegek minőségi jellemzői219
Kereskedelmi mérlegek220
Mosogatógépek224
A gépi mosogatás224
A mosogatógépek felosztása225
A mosogatógépek felépítése226
Edénymosogató gépek228
Pohármosogató gépek232
Konyhai edények mosogatása234
Hulladékőrlő gép234
Mosodai berendezések236
A mosási folyamat234
Mosodai gépek237
Mosógépek237
Nedvességeltávolítás gépei241
Vasalógépek244
Anyagmozgató eszközök247
A mosoda kialakítása247
A mosoda elrendezése247
A mosoda elhelyezése249
Vegytisztító üzem249
Takarítás gépei250
Alapfogalmak250
A takarítás feladatai250
Takarítási fogalmak250
A takarítás gépesítésének szükségessége251
A takarítás gépesítésének feltételei252
Takarítógépek254
Porszívógépek255
Por- és folyakészívó gépek256
Padlókezelő és -karbantartó gépek258
Szőnyegpadló-tisztító gépek259
Egyéb takarítógépek261
Takarítóeszközök262
Nyirkos törlőeszközök262
Nedves törlőkészülék262
Szemétprésgépek263
Üzemi berendezések, bútorok264
Munkaasztalok264
Szekrények265
Állványok265
Falipolcok267
Edényalátétek, raktári rácsok267
Hústőke268
Rénvas268
Halakvárium268
Belsőtéri szállítóeszközök270
Szállítókocsik és targoncák270
Szállítószalagok272
Görgősorok272
Függelék273
Adattáblázatok273
Előkészítő gépek274
Sütő-főző készülékek276
Tálalóberendezések283
Cukrászgépek287
Hűtőgépek288
Kávéfőzés gépei290
Italmérés gépei291
Mérlegek292
Mosogatógépek293
Takarítás gépei294
Bútorok295
Kocsik296
Rajzjelek297

Nagy László

Nagy László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nagy László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem