1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Muszáj annyit enni?

Hadüzenet a só, a zsír és a cukor ellen

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Park Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 295 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-530-974-0
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Mi az oka annak, hogy nem bírunk gátat szabni étvágyunknak? Miért válik az evés sokszor szenvedéllyé? Vannak-e az ételben olyan anyagok, amelyek elősegítik az effajta függőség kialakulását?
David A. Kessler beszédes és olykor döbbenetes példákkal mutatja be, hogy a modern élelmiszeripar úgynevezett hiperízletes ételei miképpen alakítják át az agy biokémiai folyamatait úgy, hogy kimondottan vágyjunk a zsíros, cukros és sós ételekre, noha ezek fogyasztása elhízáshoz és különféle anyagcsere-betegségekhez vezet. A szerző megszívlelendő tanácsai segítenek abban, hogy egészségünk érdekében újra átvehessük az irányítást evési szokásaink felett.

Tartalom

Előszó 7
Bevezetés: Te vagy a célpont 11
ELSŐ RÉSZ
Cukor, zsír, só 21
1. Valami megváltozott... 23
2. Becsapjuk a testünket 27
3. Cukor, zsír és só - aztán még több cukor, zsír és só 32
4. A jutalmazó ingerek létrehozása - az élelmiszeripar 38
5. Egyre több kell 42
6. A cukor, a zsír és a só megerősítést kíván 49
7. Felajzott neuronok 55
8. Figyelmünk a legfeltűnőbb ingerre összpontosul 61
9. Finom étel - izgató inger 66
10. A jelek aktiválják a viselkedést szabályozó agyi idegpályákat 70
11. Az érzelmek emlékezetessé teszik az ételt 74
12. A jutalmazó ételek átalakítják az agyat 77
13. Az evési viselkedés szokássá válik 80
MÁSODIK RÉSZ
Az élelmiszeripar 35
14. Egy este a Chilis étteremben 87
15. Cinnabon: az ellenállhatatlan csábítás iskolapéldája 94
16. Szórakoztatás felsőfokon 99
17. A Monster Thickburger korszaka 104
18. A jóllakottság hiánya 116
19. Azt kapjuk, amit szeretünk 119
20. Amiről a fogyasztók nem tudnak 123
21. Az ellenállhatatlanság fokai 126
22. A világkonyha amerikanizálódása 134
23. Semmi sem az, aminek látszik 137
24. Optimalizálj! 143
25. Az eladás tudománya 148
26. Lila tehenek 156
HARMADIK RÉSZ
Kialakul a kondicionált túlevés 159
27. A túltáplálkozás egyre veszélyesebb 161
28. Mire tanítanak a fogyókúrás szerek? 167
29. Miért nem mondunk egyszerűen nemet? 170
30. Hogy kerülünk csapdába? 180
31. A kondicionált hiperevés megjelenése 183
32. A kondicionált hiperevés eredete 190
33. Öröklött vagy tanult? 193
34. Figyelmeztető jelek a gyerekeknél 196
35. A túltáplálkozás kultúrája 200
NEGYEDIK RÉSZ
A kezelés elmélete 207
36. Felhívás keringőre - felszólítás az agynak 209
37. Szabadulás a megszokottól 212
38. A csábítás leküzdésének szabályai 219
39. Érzelmi tanulás 225
ÖTÖDIK RÉSZ
Ételelvonó kúra 233
40. A gyógyítás keretei 235
41. Tervezett evés 239
42. Engedjük el a múltat 247
43. Az evés személyfüggő 256
44. A csapdák elkerülése: megszállottság és visszaesés 261
45. A döntő szemléleti váltás végrehajtása 264
HATODIK RÉSZ
Vége a túltáplálkozásnak 267
46. „A probléma: a sikerességünk" 269
47. Az élelmiszeripar megfejtette a kódot 272
48. Üss vissza 275
Zárszó 281
Interjú Dr. Kesslerrel 285

David A. Kessler, MD

David A. Kessler, MD műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: David A. Kessler, MD könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem