kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | CEDIT Információtechnikai Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 60 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-8980-22-3 |
Általános tudnivalók a munkavédelemről | |
A munkavédelem fogalma | |
A munkavédelem jogi, szabályozási rendszere | |
A munkavédelmi hatóságok feladatai, jogkörei | |
Baleset, munkabaleset, foglalkozási betegség | |
Baleset fogalma | |
Munkabaleset fogalma | |
Üzemi baleset, mint társadalombiztosítási fogalom | |
Súlyos munkabaleset fogalma | |
Foglalkozási ártalom, megbetegedés | |
A munkáltató munkavédelmi feladatai | |
A munkahely, a munkakörülmények munkavédelmi követelmények megfelelő kialakítása és rendszeres ellenőrzése | |
Gépek, berendezések, szerszámok, védőberendezések, védőeszközök megfelelő száma és minősége | |
A munkavállaló munkára alkalmas állapotáról való meggyőződés és annak rendszeres ellenőrzése | |
Munkabiztonsági szaktevékenységnek minősülő feladatok ellátása | |
A munkáltatónak a tevékenységet úgy kell megszerveznie, hogy az ne jelentsen veszélyt a munkavállalókra a munkavégzés hatókörében tartózkodókra és a szolgáltatást igénybevevőkre | |
Munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések bejelentése, kivizsgálása és nyilvántartása | |
A munkáltató feladatai a munkavédelmi érdekegyeztetésben | |
Munkavállaló kötezettségei és jogai | |
Munkavállaló kötelességei | |
Munkavállaló jogai | |
Élelmiszeripar, kereskedelem és vendéglátás jellemző baleseti veszélyei, ártalmai és a megelőzés módjai | |
Élelmiszeripari gépek, munkahelyek jellemző baleseti veszélyforrásai | |
Az élelmiszeripari gépekre, munkahelyekre jellemző általános veszélyforrások és a megelőzés követelményei | |
Az élelmiszeripar alágazataira jellemző speciális veszélyek, ártalmak megelőzésére | |
Kereskedelemben, vendéglátóiparban jellemző baleseti veszélyek, ártalmak és a megelőzés magatartási szabályai, követelményei | |
Kereskedelem | |
Vendéglátóipari tevékenységek jellemz baleseti veszélyei és megelőzésük magatartási szabályai | |
Vendéglátóipari konyhák, előkészítők, felszolgálás | |
Vendéglátáshoz tartozó egyéb tevékenységre vonatkozó biztonsági követelmények |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.