1.060.299

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Munkavédelemről mindenkinek II.

Élelmiszeripar, kereskedelem és vendéglátás jellemző baleseti veszélyei ártalmai és a megelőzés módjai

Budapest
Kiadó: CEDIT Információtechnikai Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 60 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-8980-22-3
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Általános tudnivalók a munkavédelemről
A munkavédelem fogalma
A munkavédelem jogi, szabályozási rendszere
A munkavédelmi hatóságok feladatai, jogkörei
Baleset, munkabaleset, foglalkozási betegség
Baleset fogalma
Munkabaleset fogalma
Üzemi baleset, mint társadalombiztosítási fogalom
Súlyos munkabaleset fogalma
Foglalkozási ártalom, megbetegedés
A munkáltató munkavédelmi feladatai
A munkahely, a munkakörülmények munkavédelmi követelmények megfelelő kialakítása és rendszeres ellenőrzése
Gépek, berendezések, szerszámok, védőberendezések, védőeszközök megfelelő száma és minősége
A munkavállaló munkára alkalmas állapotáról való meggyőződés és annak rendszeres ellenőrzése
Munkabiztonsági szaktevékenységnek minősülő feladatok ellátása
A munkáltatónak a tevékenységet úgy kell megszerveznie, hogy az ne jelentsen veszélyt a munkavállalókra a munkavégzés hatókörében tartózkodókra és a szolgáltatást igénybevevőkre
Munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések bejelentése, kivizsgálása és nyilvántartása
A munkáltató feladatai a munkavédelmi érdekegyeztetésben
Munkavállaló kötezettségei és jogai
Munkavállaló kötelességei
Munkavállaló jogai
Élelmiszeripar, kereskedelem és vendéglátás jellemző baleseti veszélyei, ártalmai és a megelőzés módjai
Élelmiszeripari gépek, munkahelyek jellemző baleseti veszélyforrásai
Az élelmiszeripari gépekre, munkahelyekre jellemző általános veszélyforrások és a megelőzés követelményei
Az élelmiszeripar alágazataira jellemző speciális veszélyek, ártalmak megelőzésére
Kereskedelemben, vendéglátóiparban jellemző baleseti veszélyek, ártalmak és a megelőzés magatartási szabályai, követelményei
Kereskedelem
Vendéglátóipari tevékenységek jellemz baleseti veszélyei és megelőzésük magatartási szabályai
Vendéglátóipari konyhák, előkészítők, felszolgálás
Vendéglátáshoz tartozó egyéb tevékenységre vonatkozó biztonsági követelmények
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem