kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 235 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | 5 |
Munkavédelem és higiénia | 5 |
Balesetelhárítás feltételei | 8 |
Kéziszerszámok biztonságtechnikája | 12 |
Higiénia | 14 |
Húsipari üzem szennyes és tiszta övezete | 16 |
Személyi higiénia | 18 |
Munka- és védőruha | 20 |
Áruhigiénia | 22 |
Állati testek, féltestek darabolása | 24 |
Csontozó helyiséggel szemben támasztott követelmény | 26 |
Vágóállatok csontváza | 28 |
Fontosabb izületek | 36 |
Az izomzat | 38 |
Vágóállatok fontosabb izomzatai | 40 |
Végtagok izomzata | 42 |
Sertés bontása | 44 |
Szarvasmarha bontása | 48 |
Borjúhúsfélék | 54 |
Juh- és lóhús bontása | 56 |
Sertésféltestek bontása | 58 |
Bőrös, szalonnás félsertések darabolása | 60 |
Sertéshúsok bontása, felvágása, csontozás | 64 |
Sertés húsának hússzéki bontása | 68 |
Marhatestek csontozása | 70 |
Szarvasmarha darabolása | 74 |
Hús és szalonnafélék formázása | 86 |
Nyers, darabos készítmények gyártástechnológiája | 88 |
Étkezési szalonnák | 90 |
Darálógépek összeállítása | 96 |
Gyártási utasítás | 98 |
Darálógépek | 100 |
Gép kezelésénél betartandó munkavédelmi előírások | 104 |
Kutterek | 106 |
Munkavédelmi és balesetelhárítási előírások | 110 |
Finomaprító gépek | 112 |
Keverés, töltőmassza készítése, keverőgépek üzemeltetése | 116 |
Keverés hőmérséklete | 116 |
Keverőgépek | 118 |
Töltőmassza készítése | 120 |
Töltés. Természetes és mesterséges burkolóanyag előkészítése | 126 |
Töltőgépek | 146 |
Segédgépek | 150 |
Töltelékes hentesáruk gyártástechnológiája - összefoglalás | 156 |
Ellenőrző gyakorlat | 162 |
Füstölés-főzés | 168 |
Füstölőberendezések | 172 |
Főzőberendezések | 176 |
Sózás, pácolás | 180 |
Sózási módok | 182 |
Pácolási módok | 186 |
Páclevek készítése és kezelése | 188 |
Pácolás higiéniája | 190 |
Sertészsír gyártása | 192 |
Sertésből nyert zsírt adó anyagok | 192 |
Marhafaggyú | 196 |
Gyártástechnológiai műveletek | 198 |
Zsír csomagolása | 206 |
Év végi ellenőrző gyakorlatok | 209 |