kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 38 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-9107-83-2 |
Az állattartó telepek kialakításának munka-, tűz és környezetvédelmi kérdései | 3 |
A telepek elhelyezése, kialakítása | 3 |
Telepek elhelyezésének szabályai | 3 |
Az istálló belső terének kialakítása | 4 |
Telepek közművesítése | 5 |
Vízellátás | 5 |
Áramszolgáltatás | 6 |
Gázszolgáltatás | 6 |
A telepek forgalmának szabályai | 6 |
A telep elhatárolása | 6 |
A forgalom zsilipelése | 7 |
A telepről kimenő forgalom | 8 |
Szociális épületek, létesítmények | 8 |
Telepek érintésvédelme, villám és tűzvédelme | 8 |
Állatokkal való szelíd, gondos, biztonságos bánásmód | 9 |
Gazdasági állatok faji sajátosságai, viselkedésmód, bánásmód | 10 |
Szarvasmarha | 10 |
Juh | 12 |
Kecske | 12 |
Sertés | 12 |
Ló | 14 |
Baromfi | 16 |
Méhészet | 16 |
Állatok rakodásának, és szállításának biztonsági szabályai | 17 |
Állatok rakodása | 17 |
Az állattartás gépeinek biztonságtechnikája | 18 |
Takarmányozás gépei | 18 |
Etetés, itatás berendezései | 19 |
A klímaszabályozás berendezései | 19 |
A trágyaeltávolítás berendezései | 20 |
Fejőgépek, a tejkezelés gépei | 21 |
A nyírás eszközei | 22 |
A baromfikeltetés berendezései | 23 |
Állati termékek nyerésének higiéniai szabályai | 23 |
Az állati eredetű élelmiszerek ellenőrzése | 23 |
A tehén- és juhtej nyerésének higiéniai szabályai | 23 |
Tenyész- és árutojás nyerésének higiéniai szabályai | 24 |
A hústermelés higiéniai szabályai | 25 |
A szaporítás higiéniája | 25 |
Személyi higiénia az állattenyésztésben | 25 |
Környezetvédelmi problémák az állattenyésztésben | 26 |
A szerves trágya kezelésének környezetvédelmi problémája | 26 |
Az almos trágya kezelése | 26 |
A hígtrágya kezelése, környezetszennyező hatása | 28 |
Fertőző anyagok; hulladékok, állati hullák, veszélyes hulladékok ártalmatlanná tétele | 30 |
A hulla, hulladék fogalma, jellemzői | 30 |
Az állati hulladékok és hulladékok kezelésére vonatkozó szabályok | 31 |
Az állati hullák és hulladékok hasznosítása | 33 |
Személyi elírások | 33 |
Vegyszerek szerepe az állattartásban, alkalmazásuk szabályai | 34 |
Fertőző betegségek az állattenyésztésben | 35 |
Zoonózisok | 35 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.