Előszó
Részlet a könyvből
I. A tanfolyam célja, feladatai, követelményei
A vezetői /helyettesi/ munkakörben tevékenykedő, illetve vezető utánpótlásként kijelölt dolgozók üzletvezetői képzése, ennek...
Tovább
Előszó
Részlet a könyvből
I. A tanfolyam célja, feladatai, követelményei
A vezetői /helyettesi/ munkakörben tevékenykedő, illetve vezető utánpótlásként kijelölt dolgozók üzletvezetői képzése, ennek keretében a munkájuk végzéséhez nélkülözhetetlen politikai ismeretekkel, vezetéssel, szervezéssel, gazdálkodással, termeléssel és értékesítéssel kapcsolatos ismeretek elsajátítása.
Ennek érdekében feladata hogy:
adjon áttekintést a hazai és nemzetközi vendéglátóipar jelenlegi helyzetéről, fejlődésének irányáról,
ismertesse kellő szinten
- a vendéglátóipar politikai-népgazdasági szerepét, jelentőségét,
- a vendéglátóipar tevékenységi körét,
- az üzleti és a vállalati gazdálkodás összefüggéseit, az eredményre ható tényezőket, az ezzel kapcsolatos számítási eljárásokat,
- a korszerű táplálkozás követelményeit, ezen belül a vendéglátóipar feladatait,
- az élelmiszeripari uj termékeket, az élelmiszerek helyes tárolásának követelményeit, módját,
- az általános és a szakmára jellemző vezetési ismereteket,
- az üzletvezető munkájával összefüggő jogi kérdéseket.
Vissza