kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 124 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó a második kiadáshoz | 3 |
Előszó | 5 |
A szilva termesztése | 7 |
A szilva elterjedése és hazai jelentősége | 7 |
A szilva termesztése Magyarországon (Elek László) | 10 |
Üzemi formák | 11 |
Fogyasztás és export | 12 |
Üzemi (2 kh-nál nagyobb területű) szilvatermesztésünk | 13 |
A szilva népgazdasági jelentősége | 15 |
A szilva növénytani leírása | 16 |
A szilva éghajlati és talajigénye | 19 |
A szilvafajták ismertetése | 21 |
Ageni szilva | 22 |
Althan ringló | 22 |
Besztercei szilva | 23 |
Besztercei muskotályszilva | 26 |
Debreceni muskotály | 27 |
Kirke szilvája | 28 |
Nyári aszaló szilva | 28 |
Olasz kék | 28 |
Palczelt szilva | 29 |
Penyigei szilva | 29 |
Sárga Mirabella | 30 |
Späth Anna | 30 |
Veresszilva | 30 |
Zöld ringló | 31 |
A szilva termékenyülési viszonyai | 31 |
A szilva nevelése a faiskolában | 32 |
A szilva alanyai | 32 |
Az alanyok szaporítása | 34 |
A faiskola fekvése, az alanyok ültetése | 35 |
A szilvafa alakja és faiskolai nevelése | 37 |
A szilvások létesítése | 39 |
Ültetési rendszerek | 39 |
A szilva helye a termesztésben | 40 |
Konyhakerti és gazdasági növények a szilvásokban | 42 |
A talaj előkészítése az ültetéshez | 42 |
Ültetés | 44 |
A szilvások kezelése | 48 |
Talajművelés ültetés után | 48 |
Trágyázás | 50 |
A szilvafa metszése | 50 |
A szilvafa gondozása fiatal, még nem termő éveiben | 53 |
A szilvafa gondozása termőkorában | 56 |
A szilva szedése és értékesítése | 59 |
Szilvafajták csoportosítása az MSZ 6391-53. sz. szabvány szerint | 60 |
A szilvások növényvédelme | 62 |
A szilva legfontosabb betegségei | 62 |
A szilva legfontosabb kártevői | 65 |
A szilva házi feldolgozása | 76 |
Az aszalás | 78 |
Az aszalóberendezések | 80 |
Fontosabb tudnivalók a szilva aszalásáról | 100 |
Különleges szilvaaszalványok | 103 |
Aszalásnál előforduló hibák | 105 |
Miképpen javíthatjuk az aszalvány minőségét? | 107 |
Szilvaíz (lekvár) készítése | 109 |
Milyen szilvát főzzünk és hogyan szedjük | 109 |
A szilva előfőzése | 110 |
A szilva áttörése | 110 |
A szilvavelő besűrítése | 112 |
Az előfőzés és a sűrítés eszközei | 114 |
A szilvapálinka | 116 |
A gyümölcs cefrézése | 117 |
Az erjesztőedények és a helyiség | 117 |
A gyümölcscefrék erjedésének mesterséges megindítása | 118 |
Az erjesztés eredménye | 119 |
A lepároló készülék | 121 |
A lepárlás keresztülvitele | 121 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.