kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 116 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-222-071-4 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 21 948. |
Bevezetés | 7 |
Gazdálkodás | 9 |
A társadalom és a gazdaság | 9 |
Szükségletek | 10 |
Javak és szolgáltatások | 12 |
A gazdálkodás | 13 |
Termelés | 13 |
Az elosztás | 16 |
A fogyasztás | 18 |
A nemzeti jövedelem | 18 |
Érték | 18 |
Ár | 19 |
Társadalmi össztermék | 20 |
A népgazdasás és tagozódása | 21 |
A népgazdaság ágai és ágazatai | 22 |
Minisztériumok | 25 |
A kereskedelem feladata és jelentősége | 25 |
A kereskedelem tagozódása | 26 |
A vendéglátás feladata, tevékenysége | 28 |
A vendéglátás szakágazatai | 30 |
A szakágazatok jellemzése | 30 |
A vendéglátást lebonyolító vállalkozások | 30 |
A vendéglátás és az idegenforgalom kapcsolata | 31 |
A vendéglátás jelentősége | 32 |
A vendéglátás története | 33 |
A jelenlegi vendéglátás kialakulása és szervezete | 38 |
A vendéglátóipar szektorális tagozódása | 42 |
A vendéglátás üzlethálózata | 45 |
Az üzlethálózat csoportosítása a szakmai üzletkörök szerint | 46 |
A szakmai üzletkörök | 46 |
Az üzletkörök jellemzése | 47 |
Osztálybasorolás | 49 |
Az üzletek szakjelleg szerinti csoportosítása és jellemzése | 50 |
Melegkonyhás üzletek | 50 |
Cukrászdák, eszpresszók | 52 |
Bárok, éjszakai szórakozás | 53 |
Büfék, bisztrók, italüzletek | 54 |
A vendéglátó üzlet tevékenysége | 55 |
Az áruforgalmi és szolgáltatási tevékenység | 55 |
A vendéglátás áruforgalmi munkafolyamatai | 57 |
Beszerzés és raktározás | 58 |
Termelés | 59 |
Értékesítés | 59 |
A vendéglátó üzlet | 64 |
A vendéglátó üzlet helyiségei | 65 |
Értékesítőhelyiségek | 66 |
Termelést előkészítő helyiségek | 72 |
A termelés közvetlen helyiségei | 75 |
A vendéglátó üzlet berendezése és felszerelése | 77 |
Az üzletek berendezési tárgyai | 78 |
Az üzletek felszerelései | 80 |
A vendéglátó üzlet dolgozói | 90 |
A termelést és értékesítést előkészítő dolgozók | 91 |
A termelés dolgozói | 92 |
Az értékesítés dolgozói | 94 |
A termelés, értékesítés dolgozóival szemben támasztott követelmények | 96 |
Az üzletvezető | 98 |
A kiegészítő munkafolyamatok dolgozói | 100 |
Az ügyviteli dolgozók | 100 |
A műszaki részleg dolgozói | 100 |
A vendéglátás piaci magatartása | 101 |
A vendéglátás társadalmi és gazdasági környezete | 101 |
A piac és tényezői | 102 |
A vendéglátás kereslete | 103 |
Marketing | 109 |
A keresletkutatás módszerei | 110 |
A reklám | 111 |
A vendéglátás reklámtevékenysége | 113 |
A vendéglátás kínálata | 113 |
A gazdasági verseny | 115 |
Összefoglalás | 116 |
Felhasznált irodalom | 119 |