1.060.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Üzletvezetés III.

Tankönyv a vendéglátó üzletvezetői tanfolyamok II. évfolyama számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 163 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: II. változatlan kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Gazdálkodás
Gazdálkodási alapfogalmak3
Költségek és bevételek3
Eredmény4
Gazdálkodás - gazdaságosság4
A vállalati gazdálkodás és a népgazdasági terv kapcsolata4
Népgazdasági terv4
A népgazdasági tervek csoportosítása5
A népgazdasági tervek készítése és jóváhagyása6
A vállalati terv7
A népgazdasági terv és a vállalati munka7
A vállalati gazdálkodás keretei8
Bázis bérszínvonal18
A dolgozók anyagi érdekeltsége18
A vezetők anyagi érdekeltsége19
Jogszabályok20
A vállalati eredmény, a vállalati alapok képzése és azok felhasználása21
A vállalati eredmény21
A vállalati nyereség felosztása21
A vállalati alapok képzése22
Évközi kifizetések25
Év végi részesedés26
Vállalatfejlesztési alap28
Tartalékalap29
Az üzleti eredmény szerepe és kapcsolata a vállalati eredménnyel29
Üzleti eredmény29
Az üzlethálózat eredményessége30
A vállalati tervezés31
A vállalati tervek elkészítésére vonatkozó módszertani útmutató31
Üzleti terv32
Üzleti tervezés34
Üzleti anyagi érdekeltség34
Az áruforgalom tervezése és teljesítésének mérése35
Forgalmak meghatározása35
A forgalom csoportosítása36
A forgalom statisztika szerinti csoportosítása37
A forgalom árrésének megfelelő csoportosítása38
Az áruforgalom megtervezése38
A tervteljesítés figyelemmel kísérése41
Az áruforgalom növelésének módszerei49
Az árrés tervezése és elemzése51
A forgalom nagyságának hatása55
A forgalom összetételének hatása55
Létszám, munkabér, termelékenység59
Munkaügyi tervek59
Létszámterv60
Termelékenység63
A termelékenység növelése65
Költségek69
Fogalmak meghatározása69
A költségnemek csoportosítása72
Az üzleti költségek tervezése és figyelése75
Költséggazdálkodás78
Jövedelmezőségi terv80
Az eredmény alakulására ható tényezők82
Elemzés82
Bérezés és munkajog
Vendéglátó vállalatok hálózati dolgozóinak bérezése88
Alapbérrendszer89
Jutalék- és prémiumrendszer99
Bérpótlékok112
Munkajogi kérdések115
Munkaviszony létesítése116
A munkaviszony megszüntetése118
A munka végzése122
Munkaidő és pihenőidő123
Fegyelmi felelősség130
Anyagi felelősség132
Munkaügyi viták eldöntése133
Vezetési alapismeretek
A vezetői tevékenység137
A vezetői tevékenység szűkebb értelemben137
A vezetői tevékenység tágabb értelemben138
Az üzletvezető személyére vonatkozó általános követelmények139
A vezető szakismerete139
A vezető politikai rátermettsége140
A vezetői képességek és készségek141
A szervezőképesség141
A döntéskészség143
A vezetés színvonala146
Az üzletvezető munkatársi kapcsolatai147
A pozitív emberi kapcsolatok és az üzemi légkör148
A vezető megbecsülésének feltételei149
Néhány gyakorlati tanács a bánásmód lélektanából149
Az emberismeret művészete és a munkatársak helyes megítélése151
A munkahelyi emberismeret célja153
A vezető tekintélye, erkölcsi, emberi magatartása154
Az üzletvezető foglalkozási profilja156
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem