kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Budapesti Műszaki Egyetem |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 63 oldal |
Sorozatcím: | Budapesti Műszaki Egyetem Mérnöki Továbbképző Intézete előadássorozata |
Kötetszám: | 5110 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-431-274-8 |
Előszó | 7 |
Dr. Halász Anna: Új élelmiszerforrások feltárása, tápanyagok előállítása mikrobiológiai módszerekkel | 9 |
SCP előállítása folyékony szénhidrogéneken | 12 |
Ipari méretű létesítmények | 12 |
Technológia | 14 |
Laboratóriumi méretű kutatások fő tendenciái | 14 |
A petroprotein ára | 15 |
A petroprotein piaci lehetőségei - fogyasztói ellenállása | 16 |
Nemzetközi irányelvek SCP vizsgálatára | 16 |
SCP előállítás metán felhasználásával | 17 |
A metán mikrobiológiai hasznosítása | 17 |
Biomassza előállítása metánon, gazdaságossága | 18 |
SCP előállítás alkoholon | 18 |
A metanol asszimiláció | 18 |
Technológiák metanol bázison SCP előállítására | 19 |
Etanol bázisú SCP előállítása | 21 |
A plasztein | 22 |
Fehérjeösszetétel módosítása élesztőmutánsok előállítása | 24 |
Irodalom | 25 |
Petróné Dr. Turza Márta: Az élelmiszerek természetes aromaanyagairól, az aromakutatás főbb irányairól és módszereiről | 29 |
Az aromaanyagok jellegzetességei | 32 |
Az aromaanyagosk legtöbbje illékony | 32 |
Az aromaanyagok az élelmiszerekben igen kis mennyiségekben vannak jelen | 33 |
Egy-egy élelmiszeraroma rendkívül komplex, sok anyag keverékéből áll | 33 |
Az élelmiszerek természetes aromaanyagainak megismerésére irányuló kutató munka jelentősége | 34 |
Az aromakutatás főbb területei | 35 |
Az aromaanyagok képződésének tanulmányozása | 35 |
Az íz- és illatérzékelés mechanizmusának tisztázása az érzékszervi vizsgálatok tudományok megalapozása | 37 |
Az illó aromaanyagok és a nem illó élelmiszerkomponensek között fizikai-kémiai kölcsönhatások tanulmányozása | 40 |
Az aromaanyagok vizsgálatának módszerei | 42 |
Irodalom | 42 |
Dr. Vámos Endréné: Enzimkészítmények alkalmazása az élelmiszeriparban | 45 |
Az élelmiszeriparban alkalmazott enzimkészítmények csoportosítása | 48 |
Csoportosítás a katalizált reakció szerint | 48 |
Csoportosítás az elérendő hatás szerint | 48 |
Csoportosítás a felhasználó főbb iparágak szerint | 49 |
Csoportosítás az enzimkészítmény eredete szerint | 51 |
Csoportosítás a készítmény fizikai-kémiai állapota szerint | 51 |
Enzimkészítmények ipari alkalmazásakor figyelembe veendő tényezők | 51 |
Új élelmiszeripari enzimkészítmények | 52 |
A glükóz-izomeráz | 52 |
Endo-poligalakturonáz | 52 |
Egyéb enzimek | 52 |
Új enzim-előállítási és felhasználási technológiák | 54 |
Rögzített enzimkészítmények | 54 |
Enzimkészítmények újabb alkalmazási területei az élelmiszeriparban | 57 |
Az enzimkészítmények alkalmazásának várható alakulása | 61 |
Irodalom | 62 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.