1.061.441

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Módszerek élelmiszerkészleteink növelésére, tápértékének és minőségésnek javítására

Kézirat

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó7
Dr. Halász Anna: Új élelmiszerforrások feltárása, tápanyagok előállítása mikrobiológiai módszerekkel9
SCP előállítása folyékony szénhidrogéneken12
Ipari méretű létesítmények12
Technológia14
Laboratóriumi méretű kutatások fő tendenciái14
A petroprotein ára15
A petroprotein piaci lehetőségei - fogyasztói ellenállása16
Nemzetközi irányelvek SCP vizsgálatára16
SCP előállítás metán felhasználásával17
A metán mikrobiológiai hasznosítása17
Biomassza előállítása metánon, gazdaságossága18
SCP előállítás alkoholon18
A metanol asszimiláció18
Technológiák metanol bázison SCP előállítására19
Etanol bázisú SCP előállítása21
A plasztein22
Fehérjeösszetétel módosítása élesztőmutánsok előállítása24
Irodalom25
Petróné Dr. Turza Márta: Az élelmiszerek természetes aromaanyagairól, az aromakutatás főbb irányairól és módszereiről29
Az aromaanyagok jellegzetességei32
Az aromaanyagosk legtöbbje illékony32
Az aromaanyagok az élelmiszerekben igen kis mennyiségekben vannak jelen33
Egy-egy élelmiszeraroma rendkívül komplex, sok anyag keverékéből áll33
Az élelmiszerek természetes aromaanyagainak megismerésére irányuló kutató munka jelentősége34
Az aromakutatás főbb területei35
Az aromaanyagok képződésének tanulmányozása35
Az íz- és illatérzékelés mechanizmusának tisztázása az érzékszervi vizsgálatok tudományok megalapozása37
Az illó aromaanyagok és a nem illó élelmiszerkomponensek között fizikai-kémiai kölcsönhatások tanulmányozása40
Az aromaanyagok vizsgálatának módszerei42
Irodalom42
Dr. Vámos Endréné: Enzimkészítmények alkalmazása az élelmiszeriparban45
Az élelmiszeriparban alkalmazott enzimkészítmények csoportosítása48
Csoportosítás a katalizált reakció szerint48
Csoportosítás az elérendő hatás szerint48
Csoportosítás a felhasználó főbb iparágak szerint49
Csoportosítás az enzimkészítmény eredete szerint51
Csoportosítás a készítmény fizikai-kémiai állapota szerint51
Enzimkészítmények ipari alkalmazásakor figyelembe veendő tényezők51
Új élelmiszeripari enzimkészítmények52
A glükóz-izomeráz52
Endo-poligalakturonáz52
Egyéb enzimek52
Új enzim-előállítási és felhasználási technológiák54
Rögzített enzimkészítmények54
Enzimkészítmények újabb alkalmazási területei az élelmiszeriparban57
Az enzimkészítmények alkalmazásának várható alakulása61
Irodalom62
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem