1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Húsvéti ételek

Cicvara és a többiek

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Duna Könyvklub Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 93 oldal
Sorozatcím: Ízőrzők
Kötetszám: 6
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-354-126-5
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „ÍZŐRZŐK" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma. Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is? Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban.
A hatodik kötetben húsvétra ajánlunk hagyományos ételeket. Ezek mindegyike egyben különlegesség is. Hallottak már a kukólevesről, a pónénáról, vagy a cicvaráról? Készítettek tojáspörköltet, juhtúrós pogácsát, sült-főtt perecet, esetleg grízes lángost? Az ünnepi asztal legfinomabb fogása lehet a porhanyósra sütött bárány, vagy a cipóba rejtett... Tovább

Fülszöveg

A Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „ÍZŐRZŐK" című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Gasztronómiai barangolásunk során hazánk számos településére ellátogattunk, mindig régi és új ízek után kutatva. Több mint öt év alatt Magyarország minden szegletében megfordultunk, hatszáz felett van a könnyen hozzáférhető, helyi alapanyagokat felhasználó receptek száma. Munka közben, beszélgetések alkalmával szinte mindig felmerült a kérdés: miért nem jelenik meg ez a sok érdekesség könyv alakban is? Ez az óhaj most valóra vált! A filmek legjobb receptjeit találhatják meg ebben a könyvsorozatban.
A hatodik kötetben húsvétra ajánlunk hagyományos ételeket. Ezek mindegyike egyben különlegesség is. Hallottak már a kukólevesről, a pónénáról, vagy a cicvaráról? Készítettek tojáspörköltet, juhtúrós pogácsát, sült-főtt perecet, esetleg grízes lángost? Az ünnepi asztal legfinomabb fogása lehet a porhanyósra sütött bárány, vagy a cipóba rejtett csülök. Édességnek gyümölcsös, vagy tojáskrémes süteményeket is ajánlunk. Tájegységenként változó szokások, őseinktől ránk maradt receptek, amelyeket ma is érdemes kipróbálni!
Kellemes időtöltést az olvasáshoz, aztán irány a konyha, süssenek-főzzenek ünnepi fogásokat! Vissza

Tartalom

Sonkaléleves - Kiskunhalas 6
Kukóleves - Létavértes 10
Tökmagolajos krumplisaláta - Lenti 14
Tojáspörkölt haluskával - Bálványos 18
Túrós-mákos bobajka - Komlóska 22
Nagypénteki sült-főtt perec - Szenna 28
Köménymagos stangli - Zebegény 32
Cicvara - Sándorfalva 38
Molnár laska - Szurdokpüspöki 42
Pezsgős laska - Szurdokpüspöki 46
Mákos kukorica - Szurdokpüspöki 50
Húsvéti patkó - Hosszúhetény 54
Pónéna - Komlóska 58
Báránysült zöldsalátával - Deszk 64
Rozmaringos báránysült vörös káposztával - Felsőnyék 68
Cipóban sült csülök paradicsomsalátával - Csólyospálos 74
Juhtúrós pogácsa - Nagyszakácsi 78
Grízes lángos - Komlóska 82
Tojáskrémmel töltött kosárkák - Oskü 86
Ibolya szelet - Iharosberény 90
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Húsvéti ételek Húsvéti ételek
Állapot:
1.640 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba