Ajánlás | 7 |
Mottó | 9 |
Bevezetés | 9 |
Az elment vadászni | 11 |
Ember és vad | 11 |
Mi és a természet | 16 |
"Élettársunk" az erdő | 20 |
A bűvös vadászat | 24 |
Hálapénz, a zsebek vándora | 28 |
A vadász is ember | 30 |
Ez meglőtte | 35 |
Aki vadász akar lenni | 35 |
A nagy durranás | 39 |
Sava borsa | 43 |
Várva várt "balszerencse" | 47 |
Forró nyomon, visszafelé | 51 |
Ez hazavitte | 55 |
Tiszteletadás, teríték | 55 |
Előkészítés, szállítás | 59 |
Szégyenfolt | 62 |
Nyúzás, érlelés | 67 |
Mindenáron hazavitték | 71 |
Ez megsütötte | 75 |
Aki nekünk ételt adott | 75 |
A gombák világa | 80 |
Vadhúsok előkészítése | 84 |
Konyhai pillérek | 88 |
Főzési alapműveletek | 93 |
És ez, az iciri-piciri mind megette! | 97 |
A nagy kisértés | 97 |
Azt mondta az öreg Kiss | 101 |
Megadni a módját | 107 |
Közelmúlt és jelen | 112 |
Sánta vadász epilógusa | 114 |
Ételleírások | 117 |
Miért otthon a legjobb? | 120 |
Vadszárnyasból | 120 |
Szerencsendiós fácántyúk leves cérnametélttel | 123 |
Ropogós fokhagymás fácánsült krumplipürével | 124 |
Fácánmelle sörtésztában párolt zöldség halommal | 124 |
Fasírozott vadszárnyas lencsefőzelékkel | 125 |
Apróvad pástétom | 126 |
Tűzdelt fácánsült gyümölcs ágyon | 126 |
Vadkacsa becsinált leves | 127 |
Paprikás tőkésréce java galuskával | 128 |
Párolt böjti réce vadas mártással | 129 |
Töltött vadlibacomb párolt káposztával | 129 |
Vadlibamell vadász módra | 130 |
Zöldborsós párolt vadgalambmell | 131 |
Erdei szalonka ínyenc módon | 132 |
Mezei és üregi nyúlból | 133 |
Savanyú nyúl eleje leves pirított zsemlekockával | 136 |
Zöldséges húsgombóc leves nyúlból | 136 |
Egyszerű tepsis nyúlpecsenye | 137 |
Üregi nyúlpaprikás sóskaszósszal | 138 |
Rántott comb zsenge üregiből | 138 |
Lecsós nyúl java krumpli gombóccal | 139 |
Magyaros nyúlgerinc gazdagon sütve | 139 |
Vadas nyúlcomb zsemlegombóccal | 140 |
Csülkös vadból | 142 |
Tárkonyos csülkös vad raguleves | 147 |
Magyaros csülkös vad gulyás | 147 |
Savanyú tüdő leves bevert tojással | 148 |
Fokhagymás csülkös vad kocsonya ecetes tormával | 149 |
Vadhúsos rántott palacsinta | 150 |
Mustáros vese májgombóccal | 151 |
Majoránnás resztelt vadmáj burgonya krokettel | 152 |
Rántott velő rizi-bizivel tartármártással | 152 |
Lábszár pörkölt héjában főtt burgonyával | 153 |
Köményes székelykáposzta csülkös vad lapockából | 154 |
Szapáry szűzpecsenye tócsival | 155 |
Sült vaddisznó szalámi hidegen körítve | 156 |
Nagyvad paprikás túrós csuszával | 157 |
Milánói rántott borjúszelet | 158 |
Nyeles hús újburgonyával és káposztasalátával | 158 |
Csemege sültgerinc tört krumplival és lekvárral | 159 |
Vadpecsenye pirított erdei gombával és rizzsel | 160 |
Cigánypecsenye vadból pikánsan körítve | 161 |
Erdélyi nagyvad tokány makarónival | 162 |
Gombás vadragu sztapacskával | 163 |
Pilisi rakott vadhús | 164 |