kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
Oldalszám: | 176 oldal |
Sorozatcím: | Korszerű Könyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Készült Faragó Imre nyomdájában, Kispesten. |
Levesek | |
Húslevesek | |
Erőleves (Consommé) | 8 |
Marhahús leves | 7 |
Tökből készült hamis húsleves | 8 |
Levesbetétek | |
Burgonyagombóc | 9 |
Daragaluska | 9 |
Eresztett tészta | 9 |
Májgaluska | 9 |
Sültborsó | 9 |
Tojás consommé | 10 |
Tüdős táska | 10 |
Vajas galuska | 10 |
Rántott levesek | |
Bableves | 11 |
Becsinált vagy aprólék leves | 11 |
Burgonyaleves | 11 |
Frankfurti leves | 11 |
Gombaleves | 12 |
Kalarábéleves | 12 |
Káposztaleves (Korhelyleves) | 12 |
Karfiolleves | 12 |
Köménymagleves | 12 |
Savanyú tojásleves | 13 |
Sóskaleves | 13 |
Spárgaleves | 13 |
Tarhonyaleves | 12 |
Zöldbableves | 13 |
Zöldborsóleves | 13 |
Vegyes zöldségleves | 14 |
Krémlevesek | |
Babpüré leves | 14 |
Borsópüré leves | 14 |
Burgonyapüré leves | 14 |
Gríz krémleves | 15 |
Máj krémleves | 15 |
Rizs krémleves | 15 |
Spárga krémleves | 15 |
Velő krémleves | 15 |
Különleges levesek | |
Cékla (Barsch) leves | 16 |
Gulyásleves | 16 |
Halleves | 16 |
Irish stew | 17 |
Malacköröm leves | 17 |
Rákleves | 17 |
Újházi tyúkleves | 18 |
Előételek | |
Meleg előételek | |
Burgonyafánk | 19 |
Gomba pudding | 23 |
Gombás tekercs | 21 |
Francia káposzta | 24 |
Francia rakottburgonya | 20 |
Húskrokett (ropogós) | 23 |
Húsos makaróni | 29 |
Káposztafej töltve | 23 |
Karfiol csőben sütve, vajjal | 25 |
Karfiolos ragout | 26 |
Lecsó | 27 |
Libamájfilet madeira-mártással | 27 |
Libamáj risotto | 27 |
Makaróni csőben sütve | 28 |
Makaróni milánói módra | 28 |
Palacsinta velővel | 29 |
Paprikás gomba | 23 |
Paraj pudding | 30 |
Paraj tekercs | 30 |
Pirított borjúmáj | 29 |
Rácos burgonya | 20 |
Ragout soufflé-val | 31 |
Rakott burgonyapüré | 20 |
Rakott káposzta | 25 |
Rakott karfiol sonkával | 25 |
Rakott kel | 26 |
Rakott palacsinta | 29 |
Ravioli | 32 |
Rák meridon | 31 |
Rákpörkölt | 31 |
Rántott gomba | 22 |
Rántott karfiol | 26 |
Rántott kel | 26 |
Rántott libamáj | 27 |
Rántott velő | 34 |
Soló spárga vajjal | 33 |
Sonka pudding | 33 |
Sonkás spárga | 33 |
Spárga csőben sütve | 32 |
Spárga hollandi mártással | 33 |
Szárnyas májragout | 28 |
Tejfölös gomba tükörtojással | 22 |
Töltött burgonya | 21 |
Töltött gomba | 22 |
Töltött gombafilet | 22 |
Töltött karalábé | 25 |
Töltött kel | 26 |
Töltött paprika | 30 |
Töltött paradicsom | 30 |
Töltött tök | 33 |
Tüdő rizzsel | 34 |
Velő Mornay módra | 34 |
Velő pudding | 34 |
Velős rétes | 35 |
Vese velővel | 35 |
Velős zsemlye | 35 |
Hideg előételek | |
Aspik | 36 |
Csirke galantine | 36 |
Füstölt nyelvsaláta | 37 |
Halmayonnaise | 37 |
Halpástétom formában | 37 |
Heringsaláta | 38 |
Húspástétom | 38 |
Hús-saláta | 38 |
Májhab (mouse) | 40 |
Májpástétom, egyszerü | 40 |
Malac kocsonya formában | 40 |
Malac, pulyka vagy liba galantine | 39 |
Norvég saláta | 38 |
Ökörszáj saláta | 41 |
Rák mayonnaise | 42 |
Sonka mouse | 42 |
Spárga Mousline mártásban | 42 |
Strassburgi libamáj pástétom | 40 |
Tatár beefsteak | 41 |
Töltött paradicsom hidegen | 41 |
Töltött uborka | 42 |
Vad pástétom | 42 |
Velő kagylóban mayonnaise-al | 43 |
Tojás ételek | |
Meleg tojásételek | |
Bevert tojás (Poschirozott) | 44 |
Gomba tojással | 44 |
Olasz rántotta | 44 |
Omlettek | 44 |
Tojás pörkölt | 44 |
Töltött tojás | 45 |
Tükörtojás | 45 |
Velő tojással | 45 |
Hideg tojásételek | |
Amerikai tojás | 45 |
Casino tojás | 46 |
Hideg tojás Remoulade mártással | 46 |
Orosz tojás | 46 |
Halak | |
Fogas vajban | 48 |
Gombás fogas | 48 |
Halászlé | 48 |
Kecsege csőben sütve | 49 |
Paprikás harcsa | 49 |
Ponty kékre főzve | 49 |
Rácponty | 49 |
Rántott süllő filet | 50 |
Süllő filet Mornay mártásban | 50 |
Süllő vagy fogasfilet rákmártással | 50 |
Húsok | |
Marhahúsok | |
Angol bélszín | 51 |
Bélszin-filet-k hagymásan | 52 |
Beefsteak | 52 |
Borsostokány | 52 |
Eszterházy rostélyos | 53 |
Gombásszelet | 53 |
Hagymás rostélyos | 53 |
Hálóban sült bélszín | 54 |
Mexikói tokány | 54 |
Natur felsálszelet | 54 |
Párolt felsálszelet | 54 |
Roastbeef | 55 |
Serpenyős rostélyos | 55 |
Strassburgi tokány | 55 |
Szalongulyás | 55 |
Töltött felsál | 56 |
Tüzdelt fehérpecsenye | 56 |
Vadas marhahús | 56 |
Vagdalt marhahús | 56 |
Wellington bélszin | 57 |
Borjúhúsok | |
Becsinált borjú | 58 |
Bécsiszelet | 58 |
Borjú fricandeau | 59 |
Borjú naturszelet | 59 |
Borjú paprikás | 59 |
Borjú-pörkölt | 59 |
Borjúsültek | 59 |
Borjú-vesés csőben sütve libamájjal | 60 |
Gombás borjúszelet | 60 |
Karfiolos borjúszelet | 60 |
Paprikás borjúszelet | 61 |
Paradicsomos borjúszelet | 61 |
Párizsi szelet | 61 |
Rántott borjúláb | 61 |
Rizses borjú | 61 |
Stefánia sült | 62 |
Sonkás borjúszelet | 62 |
Soufflé szelet | 62 |
Szalonnás borjú göngyöleg | 63 |
Töltött borjúmell | 63 |
Velős borjúszelet hálóban | 63 |
Zöldborsós borjú ragoutt | 64 |
Sertéshúsok | |
Disznótoros készítmények | |
Citromos kolbász | 66 |
Disznósajt (préshurka) | 65 |
Disznótoros reggeli | 66 |
Fokhagymás kolbász | 67 |
Hideg kenőmájas I. | 66 |
Hideg kenőmájas II. | 66 |
Májas hurka | 64 |
Orja leves | 67 |
Prágai sonka készítése | 67 |
Szalámi kolbász | 67 |
Toka szalonna abálva | 67 |
Tüdős hurka | 65 |
Véres hurka | 65 |
Zsírsütés | 68 |
Citromos sertéssült | 68 |
Malacpörkölt | 69 |
Malacsült | 69 |
Natur sertéskaraj | 69 |
Ráckaraj | 69 |
Rántott karaj vagy combszelet | 69 |
Rossini cotlette | 70 |
Sertéspörkölt | 70 |
Sertéssült | 68 |
Székely káposzta | 70 |
Vagdalt sertés pikáns mártással | 70 |
Vagdalt sertés libamájjal | 71 |
Ürü- vagy bárányhúsok | |
Paradicsomos ürü | 71 |
Rántott bárány | 71 |
Töltött bárány | 72 |
Tüzdelt ürücomb | 72 |
Ürü gerinc gombával | 72 |
Ürü pörkölt | 72 |
Vadhúsok | |
Fácán vagy fogoly sütve | 73 |
Fogoly kelkáposztában | 73 |
Nyúl pácolva | 73 |
Nyúl párolva, sütve | 74 |
Nyúltokány | 74 |
Őzgerinc angolosan | 74 |
Őz, vagy szarvas szeletek | 74 |
Őz, vagy szarvas vadasan | 75 |
Szarvas filet angolosan | 75 |
Szalonka sütve | 75 |
Vadsertés cotelette | 76 |
Vadsertés ízzel | 76 |
Szárnyasok | |
Becsinált csirke | 77 |
Csirke sült | 77 |
Gombás csirke | 78 |
Karfiolos csirke | 78 |
Lecsós csirke | 78 |
Paprikás csirke | 78 |
Paradicsomos csirke | 79 |
Pörkölt csirke | 79 |
Rántott csirke | 79 |
Rizses csirke | 79 |
Spárgás csirke | 79 |
Töltött csirke | 80 |
Zöldborsós csirke | 80 |
Gesztenyés pulyka | 80 |
Gombás pulykamell | 81 |
Pulyka sült | 80 |
Rántott pulykamell | 81 |
Kacsa vagy liba sült | 81 |
Pörkölt kacsa | 81 |
Tarhonyás kacsa vagy liba aprólék | 81 |
Lecsós libacomb | 82 |
Libamáj sütés | 82 |
Párolt libamell | 82 |
Töltött liba nyaka | 82 |
Vagdalt libamell | 82 |
Mártások | |
Meleg mártások | |
Almamártás | 83 |
Ecetes tormamártás | 83 |
Egresmártás | 84 |
Fokhagymás zsemlyemártás | 84 |
Gombamártás I. | 84 |
Gombamártás II. | 84 |
Hagymamártás | 84 |
Hollandi mártás | 84 |
Kapormártás | 85 |
Kapri-mártás | 85 |
Madeira mártás | 85 |
Meggymártás | 85 |
Mornay mártás | 85 |
Paradicsommártás | 86 |
Rákmártás | 86 |
Sajtmártás | 86 |
Sóskamártás | 86 |
Szardellamártás | 86 |
Tejfölös tormamártás | 86 |
Uborkamártás | 86 |
Vérnarancsmártás | 87 |
Meleg mártások | |
Kaviármártás | 87 |
Mayonaise | 87 |
Metélőhagyma- (schnittling) mártás | 88 |
Remoulajemártás | 87 |
Tartármártás I. | 88 |
Tartármártás II. | 88 |
Zöldmártás | 88 |
Köretek | |
Burgonya gerezdekbe vágva, pirítva | 89 |
Burgonya hagymásan, pirítva | 90 |
Burgonya karikára gyalulva zsírban sütve | 90 |
Burgonya karikára vágva, pirítva | 90 |
Burgonya karikára vágva, zsírban sütve | 90 |
Burgonyakrokette | 90 |
Burgonya metéltre vágva, sütve | 90 |
Burgonyapüré | 91 |
Gombás rizs | 93 |
Gríz pirítva | 91 |
Kalarábé párolva | 91 |
Karfiol vajjal | 92 |
Kelbimbó vajjal | 92 |
Kelkáposzta vajjal | 92 |
Macaroni vagy spagetti főve | 92 |
Paradicsomos rizs | 93 |
Paraj angolosan | 92 |
Párolt káposzta | 91 |
Petrezselymes burgonya | 91 |
Pirított burgonya | 91 |
Rizsköret | 92 |
Rizskrokett | 93 |
Sárgarépa párolva | 93 |
Sonkás rizs | 93 |
Szalmaburgonya | 90 |
Tarhonya pirítva | 93 |
Tök vajjal | 94 |
Vajasgaluska | 94 |
Zöldbab vajjal | 94 |
Zöldborsó angolosan | 94 |
Zsemlyegombóc | 94 |
Főzelékek | |
Babfőzelék (Szárazbab) | 95 |
Babpüré főzelék | 95 |
Borsópure főzelék (Szárazborsó) | 96 |
Burgonyafőzelék | 96 |
Finomfőzelék | 96 |
Kalarábéfőzelék | 97 |
Kapros káposztafőzelék | 97 |
Karfiolfőzelék | 97 |
Kelkáposztafőzelék | 97 |
Lencsefőzelék | 97 |
Lencsepure főzelék | 97 |
Paprikás burgonya | 96 |
Paradicsomos burgonyafőzelék | 96 |
Paradicsomos káposztafőzelék | 97 |
Paradicsomos tök | 99 |
Parajfőzelék | 97 |
Sárgarépafőzelék | 97 |
Sóskafőzelék | 99 |
Spárgafőzelék | 99 |
Tökkáposzta | 99 |
Töltött káposztafőzelék | 99 |
Zöldbabfőzelék | 97 |
Zöldborsófőzelék | 99 |
Saláták | |
Babsaláta (Szárazbab) | 100 |
Burgonyasaláta I. | 100 |
Burgonyasaláta II. | 100 |
Céklasaláta | 100 |
Franciasaláta | 101 |
Gombasaláta | 101 |
Káposztasaláta | 101 |
Karfiolsaláta | 102 |
Paprikasaláta | 102 |
Paradicsomsaláta I. | 102 |
Paradicsomsaláta II. | 102 |
Spárgasaláta I. | 102 |
Spárgasaláta II. | 102 |
Uborkasaláta I. | 103 |
Uborkasaláta II. | 103 |
Zellersaláta | 103 |
Zöldsaláta I. | 103 |
Zöldsaláta II. | 103 |
Zöldsaláta III. | 103 |
Zöldbabsaláta I. | 104 |
Zöldbabsaláta II. | 103 |
Tészták | |
Főtt tészták | |
Burgonyás kocka | 106 |
Darás tészta | 106 |
Diós vagy mákos metélt | 106 |
Juhtúrós kocka | 106 |
Káposztás kocka | 106 |
Krumplinudli | 106 |
Lekváros derelye | 107 |
Lekváros metélt | 107 |
Sajtos metélt | 107 |
Sonkás kocka | 107 |
Szilvás gombóc | 108 |
Tejbefőbb metélt | 108 |
Tojásos galuska | 108 |
Turóscsusza | 109 |
Turósgaluska | 109 |
Turósgombóc | 109 |
Sült tészták | |
Almás-, cseresznyés-, szilvás rétes | 110 |
Daramorzsa | 111 |
Diós-, mandulás-, mogyorós-rétes | 110 |
Káposztásrétes | 111 |
Stiriai metélt | 111 |
Turósrétes | 111 |
Kelt tészták | |
Aranygaluska | 112 |
Barackos kifli | 113 |
Briosok | 113 |
Bukta | 114 |
Darázsfészek | 114 |
Jourkenyér | 114 |
Kalács (foszlós) | 115 |
Kenyérsütés | 112 |
Kuglóf | 115 |
Töpörtyüs pogácsa | 115 |
Turós táska | 116 |
Zsírban sült tészták | |
Alma köntösben | 116 |
Almás palacsinta | 117 |
Csehfánk | 117 |
Csöröge (forgács fánk) I. | 117 |
Csöröge (forgács fánk) II. | 117 |
Csúsztatott palacsinta | 117 |
Fánk I. (Egyszerü) | 118 |
Fánk II. | 118 |
Ördögpirula | 119 |
Palacsinta ízzel | 119 |
Palacsintacsiga | 120 |
Palacsinta krémmel töltve | 120 |
Palacsintametélt csőben sütve | 120 |
Rózsafánk | 120 |
Tolófánk | 120 |
Túrós palacsinta | 121 |
Puddingok és felfújtak | |
Barack-, málna-, ribizli-pudding | 122 |
Citrom-, narancs-, vanília-pudding | 122 |
Csokoládéfelfújt (Koch) | 122 |
Darafelfújt (Koch) | 122 |
Dió-, mandula-, mogyoró-pudding | 123 |
Hideg barackos hab | 123 |
Karamell-pudding | 123 |
Rizskoch | 123 |
Sodók | |
Borsodó | 124 |
Csokoládéöntet | 124 |
Csokoládésodó | 124 |
Karamellöntet | 124 |
Kávésodó | 124 |
Punchsodó | 124 |
Vaníliasodó | 124 |
Házi cukrászat | |
Sütemények | |
Almáslepény | 125 |
Berlini szelet | 126 |
Cseresznyés, meggyes v. szilváslepény | 126 |
Csokoládés kocka | 127 |
Diós- és mákos-beigli | 127 |
Diós-, mogyoróslepény | 127 |
Egyensúly tészta | 128 |
Gesztenyetekercs csokoládékrémmel | 128 |
Habroló | 128 |
Indiánor | 129 |
Ischler (Ischlifánk) | 129 |
Kakaótekercs | 126 |
Kávéfánkok, képviselőfánktésztából | 130 |
Képviselő fánk | 130 |
Krémes pite | 130 |
Linzer-kocka | 131 |
Linzer-koszorú | 131 |
Mákoskocka | 131 |
Mézestáska | 131 |
Mogyorótekercs | 132 |
Női szeszély | 132 |
Piskótatekercs | 132 |
Pozsonyi kifli | 133 |
Punch tekercs | 133 |
Püspökkenyér | 133 |
Rigó Jancsi | 134 |
Turós táska II. | 134 |
Vajastészta | 134 |
Vajaskifli | 135 |
Torták | |
Csokoládétorta | 136 |
Diótorta | 136 |
Dobostora | 136 |
Málnakrémtorta | 137 |
Moccatorta | 137 |
Oroszkrémtorta | 137 |
Őzgerinctorta | 138 |
Piskótatorta | 138 |
Pörkölt mogyorótorta | 138 |
Punchtorta | 138 |
Sachertorta | 139 |
Stefániatorta | 139 |
Túrótorta | 139 |
Tortamázak, töltelékek | |
Csokoládémáz I. | 140 |
Csokoládémáz II. | 141 |
Fehér cukorfondant | 140 |
Kávéfondant | 141 |
Rózsaszínű vagy zöldszínű fondant | 141 |
Vajas csokoládékrém | 141 |
Vajas diókrém | 141 |
Vajas gyümölcskrémek | 141 |
Vajas mokkakrém | 142 |
Vajas pörkölt mogyorókrém | 142 |
Krémek, fagylaltok, parfait-k | |
Barackrém | 143 |
Csokoládékrém | 143 |
Diókrém | 143 |
Gesztenyepüré | 143 |
Kávékrém | 143 |
Pirított mogyorókrém | 144 |
Punchkrém | 144 |
Tutti-fruttikrém | 144 |
Vaniliakrém | 144 |
Tejszínhabos hideg rizs | 144 |
Citromfagylalt | 145 |
Eper vagy barack fagylalt | 145 |
Málna vagy meggyfagylalt | 145 |
Kávéfagylalt | 145 |
Pirított mogyorófagylalt | 145 |
Rumos diófagylalt | 145 |
Vaníliafagylalt | 146 |
Csokoládéparfait | 146 |
Eper- vagy málnaparfait | 146 |
Gesztenyeparfait | 146 |
Pirított mogyoróparfait | 146 |
Teasütemények | |
Sós teasütemények | |
Burgonyapogácsa | 147 |
Burgonyarudacskák (stangerli) | 148 |
Francia szendvics (meleg) | 148 |
Meleg kosárkák | 149 |
Paprikás rudak | 149 |
Sajtos kenyér (Toast) | 149 |
Sajtos caces | 150 |
Sajtos rolócskák | 150 |
Sajtos rudak | 150 |
Sonkás roló (melegen) | 150 |
Sonkás, burgonyástekercs | 151 |
Tepertőspogácsa | 151 |
Túrós pogácsa | 151 |
Édes teasütemények | |
Ánizsívek | 152 |
Caces | 152 |
Csokoládékifli | 152 |
Habcsók | 152 |
Linzer perec | 153 |
Mandulás halmocskák | 153 |
Mézescsók | 153 |
Narancsos lapocskák | 153 |
Vaniliáskifli | 154 |
Befőzés | |
Befőttek | |
Cseresznye befőtt I. | 155 |
Cseresznye befőtt II. | 156 |
Cseresznye-, meggy- és szilva rétesnek | 156 |
Egres, ribizli mártásnak | 157 |
Kajszinbarack befőtt I. | 157 |
Kajszinbarack befőtt II. | 157 |
Körte befőtt I. | 157 |
Körte befőtt II. | 157 |
Meggy befőtt | 158 |
Őszibarack befőtt I. | 158 |
Őszibarack befőtt II. | 158 |
Ringló befőtt | 158 |
Jammek, ízek | |
Almagelée | 158 |
Áfonya íz | 158 |
Birsalmasajt | 158 |
Eper cukorban | 159 |
Eper jam | 159 |
Málna íz | 159 |
Meggyhús | 160 |
Narancs jam | 160 |
Őszibarack jam | 161 |
Ribizli jam | 161 |
Ribizligelé | 161 |
Sárgabarack íz | 161 |
Sárgabarack íz | 161 |
Sárgabarack jam | 160 |
Szilvaröster | 162 |
Főzelékfélék | |
Kapor | 162 |
Lecsó | 162 |
Paprika lekvár | 163 |
Paradicsom | 163 |
Petrezselyemzöldje | 164 |
Sóska | 164 |
Tök | 164 |
Tölteni való paprika | 165 |
Tölteni való paradicsom egészben | 165 |
Uborka salátának | 165 |
Vajbab | 165 |
Zöldborsó | 166 |
Zöldség (vegyes) | 166 |
Savanyúságok | |
Káposztával töltött paprika | 167 |
Paprika ecetben | 167 |
Uborka ecetben (znaimi) | 168 |
Vizes uborka | 168 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.