1.063.251

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mit hogyan - mennyit főzzek?

Gyakorlati szakácskönyv a dolgozó nők részére

Szerkesztő
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 176 oldal
Sorozatcím: Korszerű Könyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Készült Faragó Imre nyomdájában, Kispesten.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Előszó
Hosszú esztendők tapasztalatai után jutottam arra az elhatározásra, hogy közreadom a gyakorlatban legjobban bevált receptjeimet, s ezzel dolgozó asszonytársaimnak segítségére legyek. Nem... Tovább

Előszó

Előszó
Hosszú esztendők tapasztalatai után jutottam arra az elhatározásra, hogy közreadom a gyakorlatban legjobban bevált receptjeimet, s ezzel dolgozó asszonytársaimnak segítségére legyek. Nem akarok ezer receptes szakácskönyvet írni. Ebben a kis könyvben mégis megtalálhatja a háziasszony mindazt, amire a sütés-, főzés-, befőzés- és adagolásnál szüksége lehet. Igyekeztem mindent röviden összefoglalni. Meggyőződésem, hogy jó szolgálatot teszek ezzel azoknak, akik még nem tudnak főzni, és azoknak is, akiknek ismeretei ezen a téren még kiegészítésre szorulnak. A SZERZŐ Vissza

Tartalom

Levesek
Húslevesek
Erőleves (Consommé)8
Marhahús leves7
Tökből készült hamis húsleves8
Levesbetétek
Burgonyagombóc9
Daragaluska9
Eresztett tészta9
Májgaluska9
Sültborsó9
Tojás consommé10
Tüdős táska10
Vajas galuska10
Rántott levesek
Bableves11
Becsinált vagy aprólék leves11
Burgonyaleves11
Frankfurti leves11
Gombaleves12
Kalarábéleves12
Káposztaleves (Korhelyleves)12
Karfiolleves12
Köménymagleves12
Savanyú tojásleves13
Sóskaleves13
Spárgaleves13
Tarhonyaleves12
Zöldbableves13
Zöldborsóleves13
Vegyes zöldségleves14
Krémlevesek
Babpüré leves14
Borsópüré leves14
Burgonyapüré leves14
Gríz krémleves15
Máj krémleves15
Rizs krémleves15
Spárga krémleves15
Velő krémleves15
Különleges levesek
Cékla (Barsch) leves16
Gulyásleves16
Halleves16
Irish stew17
Malacköröm leves17
Rákleves17
Újházi tyúkleves18
Előételek
Meleg előételek
Burgonyafánk19
Gomba pudding23
Gombás tekercs21
Francia káposzta24
Francia rakottburgonya20
Húskrokett (ropogós)23
Húsos makaróni29
Káposztafej töltve23
Karfiol csőben sütve, vajjal25
Karfiolos ragout26
Lecsó27
Libamájfilet madeira-mártással27
Libamáj risotto27
Makaróni csőben sütve28
Makaróni milánói módra28
Palacsinta velővel29
Paprikás gomba23
Paraj pudding30
Paraj tekercs30
Pirított borjúmáj29
Rácos burgonya20
Ragout soufflé-val31
Rakott burgonyapüré20
Rakott káposzta25
Rakott karfiol sonkával25
Rakott kel26
Rakott palacsinta29
Ravioli32
Rák meridon31
Rákpörkölt31
Rántott gomba22
Rántott karfiol26
Rántott kel26
Rántott libamáj27
Rántott velő34
Soló spárga vajjal33
Sonka pudding33
Sonkás spárga33
Spárga csőben sütve32
Spárga hollandi mártással33
Szárnyas májragout28
Tejfölös gomba tükörtojással22
Töltött burgonya21
Töltött gomba22
Töltött gombafilet22
Töltött karalábé25
Töltött kel26
Töltött paprika30
Töltött paradicsom30
Töltött tök33
Tüdő rizzsel34
Velő Mornay módra34
Velő pudding34
Velős rétes35
Vese velővel35
Velős zsemlye35
Hideg előételek
Aspik36
Csirke galantine36
Füstölt nyelvsaláta37
Halmayonnaise37
Halpástétom formában37
Heringsaláta38
Húspástétom38
Hús-saláta38
Májhab (mouse)40
Májpástétom, egyszerü40
Malac kocsonya formában40
Malac, pulyka vagy liba galantine39
Norvég saláta38
Ökörszáj saláta41
Rák mayonnaise42
Sonka mouse42
Spárga Mousline mártásban42
Strassburgi libamáj pástétom40
Tatár beefsteak41
Töltött paradicsom hidegen41
Töltött uborka42
Vad pástétom42
Velő kagylóban mayonnaise-al43
Tojás ételek
Meleg tojásételek
Bevert tojás (Poschirozott)44
Gomba tojással44
Olasz rántotta44
Omlettek44
Tojás pörkölt44
Töltött tojás45
Tükörtojás45
Velő tojással45
Hideg tojásételek
Amerikai tojás45
Casino tojás46
Hideg tojás Remoulade mártással46
Orosz tojás46
Halak
Fogas vajban48
Gombás fogas48
Halászlé48
Kecsege csőben sütve49
Paprikás harcsa49
Ponty kékre főzve49
Rácponty49
Rántott süllő filet50
Süllő filet Mornay mártásban50
Süllő vagy fogasfilet rákmártással50
Húsok
Marhahúsok
Angol bélszín51
Bélszin-filet-k hagymásan52
Beefsteak52
Borsostokány52
Eszterházy rostélyos53
Gombásszelet53
Hagymás rostélyos53
Hálóban sült bélszín54
Mexikói tokány54
Natur felsálszelet54
Párolt felsálszelet54
Roastbeef55
Serpenyős rostélyos55
Strassburgi tokány55
Szalongulyás55
Töltött felsál56
Tüzdelt fehérpecsenye56
Vadas marhahús56
Vagdalt marhahús56
Wellington bélszin57
Borjúhúsok
Becsinált borjú58
Bécsiszelet58
Borjú fricandeau59
Borjú naturszelet59
Borjú paprikás59
Borjú-pörkölt59
Borjúsültek59
Borjú-vesés csőben sütve libamájjal60
Gombás borjúszelet60
Karfiolos borjúszelet60
Paprikás borjúszelet61
Paradicsomos borjúszelet61
Párizsi szelet61
Rántott borjúláb61
Rizses borjú61
Stefánia sült62
Sonkás borjúszelet62
Soufflé szelet62
Szalonnás borjú göngyöleg63
Töltött borjúmell63
Velős borjúszelet hálóban63
Zöldborsós borjú ragoutt64
Sertéshúsok
Disznótoros készítmények
Citromos kolbász66
Disznósajt (préshurka)65
Disznótoros reggeli66
Fokhagymás kolbász67
Hideg kenőmájas I.66
Hideg kenőmájas II.66
Májas hurka64
Orja leves67
Prágai sonka készítése67
Szalámi kolbász67
Toka szalonna abálva67
Tüdős hurka65
Véres hurka65
Zsírsütés68
Citromos sertéssült68
Malacpörkölt69
Malacsült69
Natur sertéskaraj69
Ráckaraj69
Rántott karaj vagy combszelet69
Rossini cotlette70
Sertéspörkölt70
Sertéssült68
Székely káposzta70
Vagdalt sertés pikáns mártással70
Vagdalt sertés libamájjal71
Ürü- vagy bárányhúsok
Paradicsomos ürü71
Rántott bárány71
Töltött bárány72
Tüzdelt ürücomb72
Ürü gerinc gombával72
Ürü pörkölt72
Vadhúsok
Fácán vagy fogoly sütve73
Fogoly kelkáposztában73
Nyúl pácolva73
Nyúl párolva, sütve74
Nyúltokány74
Őzgerinc angolosan74
Őz, vagy szarvas szeletek74
Őz, vagy szarvas vadasan75
Szarvas filet angolosan75
Szalonka sütve75
Vadsertés cotelette76
Vadsertés ízzel76
Szárnyasok
Becsinált csirke77
Csirke sült77
Gombás csirke78
Karfiolos csirke78
Lecsós csirke78
Paprikás csirke78
Paradicsomos csirke79
Pörkölt csirke79
Rántott csirke79
Rizses csirke79
Spárgás csirke79
Töltött csirke80
Zöldborsós csirke80
Gesztenyés pulyka80
Gombás pulykamell81
Pulyka sült80
Rántott pulykamell81
Kacsa vagy liba sült81
Pörkölt kacsa81
Tarhonyás kacsa vagy liba aprólék81
Lecsós libacomb82
Libamáj sütés82
Párolt libamell82
Töltött liba nyaka82
Vagdalt libamell82
Mártások
Meleg mártások
Almamártás83
Ecetes tormamártás83
Egresmártás84
Fokhagymás zsemlyemártás84
Gombamártás I.84
Gombamártás II.84
Hagymamártás84
Hollandi mártás84
Kapormártás85
Kapri-mártás85
Madeira mártás85
Meggymártás85
Mornay mártás85
Paradicsommártás86
Rákmártás86
Sajtmártás86
Sóskamártás86
Szardellamártás86
Tejfölös tormamártás86
Uborkamártás86
Vérnarancsmártás87
Meleg mártások
Kaviármártás87
Mayonaise87
Metélőhagyma- (schnittling) mártás88
Remoulajemártás87
Tartármártás I.88
Tartármártás II.88
Zöldmártás88
Köretek
Burgonya gerezdekbe vágva, pirítva89
Burgonya hagymásan, pirítva90
Burgonya karikára gyalulva zsírban sütve90
Burgonya karikára vágva, pirítva90
Burgonya karikára vágva, zsírban sütve90
Burgonyakrokette90
Burgonya metéltre vágva, sütve90
Burgonyapüré91
Gombás rizs93
Gríz pirítva91
Kalarábé párolva91
Karfiol vajjal92
Kelbimbó vajjal92
Kelkáposzta vajjal92
Macaroni vagy spagetti főve92
Paradicsomos rizs93
Paraj angolosan92
Párolt káposzta91
Petrezselymes burgonya91
Pirított burgonya91
Rizsköret92
Rizskrokett93
Sárgarépa párolva93
Sonkás rizs93
Szalmaburgonya90
Tarhonya pirítva93
Tök vajjal94
Vajasgaluska94
Zöldbab vajjal94
Zöldborsó angolosan94
Zsemlyegombóc94
Főzelékek
Babfőzelék (Szárazbab)95
Babpüré főzelék95
Borsópure főzelék (Szárazborsó)96
Burgonyafőzelék96
Finomfőzelék96
Kalarábéfőzelék97
Kapros káposztafőzelék97
Karfiolfőzelék97
Kelkáposztafőzelék97
Lencsefőzelék97
Lencsepure főzelék97
Paprikás burgonya96
Paradicsomos burgonyafőzelék96
Paradicsomos káposztafőzelék97
Paradicsomos tök99
Parajfőzelék97
Sárgarépafőzelék97
Sóskafőzelék99
Spárgafőzelék99
Tökkáposzta99
Töltött káposztafőzelék99
Zöldbabfőzelék97
Zöldborsófőzelék99
Saláták
Babsaláta (Szárazbab)100
Burgonyasaláta I.100
Burgonyasaláta II.100
Céklasaláta100
Franciasaláta101
Gombasaláta101
Káposztasaláta101
Karfiolsaláta102
Paprikasaláta102
Paradicsomsaláta I.102
Paradicsomsaláta II.102
Spárgasaláta I.102
Spárgasaláta II.102
Uborkasaláta I.103
Uborkasaláta II.103
Zellersaláta103
Zöldsaláta I.103
Zöldsaláta II.103
Zöldsaláta III.103
Zöldbabsaláta I.104
Zöldbabsaláta II.103
Tészták
Főtt tészták
Burgonyás kocka106
Darás tészta106
Diós vagy mákos metélt106
Juhtúrós kocka106
Káposztás kocka106
Krumplinudli106
Lekváros derelye107
Lekváros metélt107
Sajtos metélt107
Sonkás kocka107
Szilvás gombóc108
Tejbefőbb metélt108
Tojásos galuska108
Turóscsusza109
Turósgaluska109
Turósgombóc109
Sült tészták
Almás-, cseresznyés-, szilvás rétes110
Daramorzsa111
Diós-, mandulás-, mogyorós-rétes110
Káposztásrétes111
Stiriai metélt111
Turósrétes111
Kelt tészták
Aranygaluska112
Barackos kifli113
Briosok113
Bukta114
Darázsfészek114
Jourkenyér114
Kalács (foszlós)115
Kenyérsütés112
Kuglóf115
Töpörtyüs pogácsa115
Turós táska116
Zsírban sült tészták
Alma köntösben116
Almás palacsinta117
Csehfánk117
Csöröge (forgács fánk) I.117
Csöröge (forgács fánk) II.117
Csúsztatott palacsinta117
Fánk I. (Egyszerü)118
Fánk II.118
Ördögpirula119
Palacsinta ízzel119
Palacsintacsiga120
Palacsinta krémmel töltve120
Palacsintametélt csőben sütve120
Rózsafánk120
Tolófánk120
Túrós palacsinta121
Puddingok és felfújtak
Barack-, málna-, ribizli-pudding122
Citrom-, narancs-, vanília-pudding122
Csokoládéfelfújt (Koch)122
Darafelfújt (Koch)122
Dió-, mandula-, mogyoró-pudding123
Hideg barackos hab123
Karamell-pudding123
Rizskoch123
Sodók
Borsodó124
Csokoládéöntet124
Csokoládésodó124
Karamellöntet124
Kávésodó124
Punchsodó124
Vaníliasodó124
Házi cukrászat
Sütemények
Almáslepény125
Berlini szelet126
Cseresznyés, meggyes v. szilváslepény126
Csokoládés kocka127
Diós- és mákos-beigli127
Diós-, mogyoróslepény127
Egyensúly tészta128
Gesztenyetekercs csokoládékrémmel128
Habroló128
Indiánor129
Ischler (Ischlifánk)129
Kakaótekercs126
Kávéfánkok, képviselőfánktésztából130
Képviselő fánk130
Krémes pite130
Linzer-kocka131
Linzer-koszorú131
Mákoskocka131
Mézestáska131
Mogyorótekercs132
Női szeszély132
Piskótatekercs132
Pozsonyi kifli133
Punch tekercs133
Püspökkenyér133
Rigó Jancsi134
Turós táska II.134
Vajastészta134
Vajaskifli135
Torták
Csokoládétorta136
Diótorta136
Dobostora136
Málnakrémtorta137
Moccatorta137
Oroszkrémtorta137
Őzgerinctorta138
Piskótatorta138
Pörkölt mogyorótorta138
Punchtorta138
Sachertorta139
Stefániatorta139
Túrótorta139
Tortamázak, töltelékek
Csokoládémáz I.140
Csokoládémáz II.141
Fehér cukorfondant140
Kávéfondant141
Rózsaszínű vagy zöldszínű fondant141
Vajas csokoládékrém141
Vajas diókrém141
Vajas gyümölcskrémek141
Vajas mokkakrém142
Vajas pörkölt mogyorókrém142
Krémek, fagylaltok, parfait-k
Barackrém143
Csokoládékrém143
Diókrém143
Gesztenyepüré143
Kávékrém143
Pirított mogyorókrém144
Punchkrém144
Tutti-fruttikrém144
Vaniliakrém144
Tejszínhabos hideg rizs144
Citromfagylalt145
Eper vagy barack fagylalt145
Málna vagy meggyfagylalt145
Kávéfagylalt145
Pirított mogyorófagylalt145
Rumos diófagylalt145
Vaníliafagylalt146
Csokoládéparfait146
Eper- vagy málnaparfait146
Gesztenyeparfait146
Pirított mogyoróparfait146
Teasütemények
Sós teasütemények
Burgonyapogácsa147
Burgonyarudacskák (stangerli)148
Francia szendvics (meleg)148
Meleg kosárkák149
Paprikás rudak149
Sajtos kenyér (Toast)149
Sajtos caces150
Sajtos rolócskák150
Sajtos rudak150
Sonkás roló (melegen)150
Sonkás, burgonyástekercs151
Tepertőspogácsa151
Túrós pogácsa151
Édes teasütemények
Ánizsívek152
Caces152
Csokoládékifli152
Habcsók152
Linzer perec153
Mandulás halmocskák153
Mézescsók153
Narancsos lapocskák153
Vaniliáskifli154
Befőzés
Befőttek
Cseresznye befőtt I.155
Cseresznye befőtt II.156
Cseresznye-, meggy- és szilva rétesnek156
Egres, ribizli mártásnak157
Kajszinbarack befőtt I.157
Kajszinbarack befőtt II.157
Körte befőtt I.157
Körte befőtt II.157
Meggy befőtt158
Őszibarack befőtt I.158
Őszibarack befőtt II.158
Ringló befőtt158
Jammek, ízek
Almagelée158
Áfonya íz158
Birsalmasajt158
Eper cukorban159
Eper jam159
Málna íz159
Meggyhús160
Narancs jam160
Őszibarack jam161
Ribizli jam161
Ribizligelé161
Sárgabarack íz161
Sárgabarack íz161
Sárgabarack jam160
Szilvaröster162
Főzelékfélék
Kapor162
Lecsó162
Paprika lekvár163
Paradicsom163
Petrezselyemzöldje164
Sóska164
Tök164
Tölteni való paprika165
Tölteni való paradicsom egészben165
Uborka salátának165
Vajbab165
Zöldborsó166
Zöldség (vegyes)166
Savanyúságok
Káposztával töltött paprika167
Paprika ecetben167
Uborka ecetben (znaimi)168
Vizes uborka168
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mit hogyan - mennyit főzzek? Mit hogyan - mennyit főzzek? Mit hogyan - mennyit főzzek? Mit hogyan - mennyit főzzek? Mit hogyan - mennyit főzzek? Mit hogyan - mennyit főzzek? Mit hogyan - mennyit főzzek? Mit hogyan - mennyit főzzek? Mit hogyan - mennyit főzzek?

A gerinc vászonnal pótolt, belülről megerősített példány. Néhány lap kissé foltos, sérülékeny. A címlap amatőr módon javított.

Állapot:
19.800 ,-Ft
158 pont kapható
Kosárba