1.059.310

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mit főzzek vacsorára?

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Minerva
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 182 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér rajzzal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mit főzzek vacsorára?
Vajon van-e olyan asszony, akinek ez a kérdés időnként ne okozna problémát? Az üzemi ebédek és a hideg vacsorák mellett néha kellemes változatosság az otthon készített,... Tovább

Előszó

Mit főzzek vacsorára?
Vajon van-e olyan asszony, akinek ez a kérdés időnként ne okozna problémát? Az üzemi ebédek és a hideg vacsorák mellett néha kellemes változatosság az otthon készített, egyszerű és gyors meleg vacsora. Könyvemnek az a célja, hogy ötletek tömegével segítsem a háziasszonyokat a mai család főétkezésének, a vacsorának megtervezésében és elkészítésében.
Kezdve a percek alatt elkészíthető tojásételeknél, végigmegyünk a burgonyából készíthető ételek változatos során, leírjuk, hogy a tavasztól késő őszig sorjában beérő főzelékek mellé, ízben és jellegben milyen megfelelő húsos vagy hústalan étellel készíthetünk komplett vacsorákat.
A háziasszonynak meg akarjuk takarítani a szokott töprengést, ezért nemcsak az ételek receptjét adjuk, hanem azt is, hogy milyen ételhez mit lehet készíteni... Vissza

Tartalom

Előszó3
Ami percek alatt elkészül
Tejes ételek5
Tejbedara
Tejberizs
Tojásételek6
Lágytojás
Buggyantott tojás
Velő tojással
Tojásropogós
Párizsi rántottával
Tojás zsemlében
Egyszerű rántotta
Rántotta változatok
Orosz rántotta
Zöldborsós rántotta
Paradicsomos omlett
Juhtúrós tojás
Ham and eggs
Tojáspörkölt
Tojásfasírt
Tojás olasz módra
Sült sajt tojással
Zöldbab tojással
Könnyű sajtos felfújt
Rántotta Santelli-módra
Finom omlett
Gyors és olcsó vacsorák: burgonya
Burgonya-ételek15
Zöldpetrezselymes újburgonya
Újburgonya túróval és tejfellel
Téli burgonyételek
Zsírbansült burgonyaételek
Burgonyafelfújt
Sonkás burgonyakrokett
Kirántott burgonya
Sajtos burgonya
Tejben sült burgonya
Rakott sonkás burgonya
Paprikás burgonya
Tejfeles burgonya
Burgonyahab rántottával
Burgonygánca
Burgonya újszerűen
Töltött burgonyafészek
Rakott burgonya
Újszerű rakott burgonya
Grenadimars
Egyszerű rakott burgonya
Töltött burgonyalepény
Burgonyás tekercs
Paprikással töltött burgonyás gombóc
Komplett vacsorák: főzelékek, feltéttel
Paraj25
Spenót omlett
Kiadós spenót omlett
Parajpogácsa
Spenótos burgonyapogácsa
Spenótpuding
Mit adhatunk a spenót mellé
Sóska28
Sóskakrém
Mit adhatunk a sóska mellé
Karalábé30
Töltike
Rakott karalábé
Töltött karalábé
Karalábé sajtmártással
Spárga32
Spárgafelfújt
Spárgafőzelék
Zöldborsó33
Finomfőzelék
Mit adhatunk a főzelék mellé
Zöldborsós rizs
Karfiolos, zöldborsós becsinált
Zöldborsófánk
Tarka zöldborsó
Tök36
Töltött tök
Tök spárgamódra
Kapros tökfőzelék
Paradicsomos tökfőzelék
Mit adhatunk a főzelék mellé
Rántott tök
Tökgaluska
Rakott tök
Zöldbab39
Zöldbabfőzelék
Mit adhatunk a főzelékhez
Zöldbab tojással
Kelkáposzta41
Kelkáposztafőzelék
Ír birkagulyás
Kelpuding
Kelrizottó
Kelpogácsa
Egyéb főzelékek43
Salátafőzelék
Kapros újburgonyafőzelék
Feltét az előbbi két főzelékhez
Spárgafőzelék
Májas ételek a sárgarépa mellé
Nyári egytálételek
Gombák47
Szegfűgomba-paprikás
Tyúkgomba
Tejfeles vargányagomba tükörtojással
Úrigomba
Gombafelfújt sampinyon gombából
Töltött gomba
Gombával töltött paradicsom
Gombaropogós
Rakott gomba
Egyszerű gombafelfújt
Gomba palacsinttésztában
Gombahaséval töltött palacsinta
Gombás rizspogácsa
Gyors gombapaprikás rizskörettel
Gombakotlett
Gombáspite
Gomba tojással
Utazás a lecsó körül54
Lecsó
Lecsó vagdalthússal
Lecsós szafaládé tojással
Sült paradicsom
Bácskai lecsó
Rácpörkölt
Virslipörkölt
Lerakott lecsó
Paradicsom pogácsa
Tojással töltött paradicsom
Töltött paprika
Töltött paprika rácosan
Szalonnában sütött töltött paprika
Paradicsomos rizskása
Paradicsomos káposzta
Egyéb nyári vacsorák60
Főzelékestál
Főzelékpuding
Sonkás rizspuding
Tavaszi becsinált
Tojásos galuska salátával
Juhtúrós tojás
Saláták és mártások
Saláták63
Uborkasaláta
Zöldsaláta
Zöldsaláta franciásan
Sültpaprika-saláta
Paradicsomsaláta
Káposztasaláta
Vöröskáposztasaláta különlegesen
Burgonyasaláta
Majonéz a salátákhoz
Gombás burgonyasaláta
Franciasaláta
Cékla korszerű elkészítése
Zellersaláta
Téli vitaminsaláta
Olasz saláta
Orosz saláta
Öntött saláta
Vegyes saláta párizsival
Madársaláta
Tejfeles uborkasaláta
Spárgasaláta
Vizes uborka készítése a nyári idényben
Káposzta savanyítás nyáron
Mártások71
Kapormártás
Hagymamártás
Ecetes torma
Hollandi mártás
Gombamártás
Egyszerű paradicsommártás
Paradicsommártás olasz módra
Muszlin mártás
Kaprimártás
Tejszínes tormamártás
Meggymártás
Ribizkemártás
Vadas mártás
Almamártás
Szardellamártás
Uborkamártás
Sajtmártás
Fehérmártás
Barnamártás
Őszi és téli komplett vacsorák - egytálételek
Karfiol77
Karfiol paradicsommal
Karfiol pongyolában
Karfiolpaprikás
Karfiolfőzelék
Karfiolpuding
Töltött tojás és karfiol besamellel
Milánói karfiol
Padlizsán80
Töltött padlizsán
Rakott padlizsán
Feketegyökér81
Feketegyökér mártással
Hüvelyesek81
Babpörkölt
Rakott bab
Lencsefőzelék
Sólet fejtett babból
Különleges lencsefőezlék
Sárgaborsó
Kelbimbó és kelkáposzta84
Kelbimbópuding
Kelbimbó angolszalonnával
Kelbimbó zsemlemorzsával
Töltött kel
Sült kelfejek
Káposzta85
Lucskos káposzta
Párolt káposzta
Hajdú káposzta
Töltött káposzta
Székelykáposzta
Rakott káposzta
Káposztafej
Egyszerű zsemlegombóc (káposzta mellé)
Káposzta hargitamódra
Káposztás birkapörkölt
Egyéb ételek90
Tört burgonya
Lerakott palacsinta
Sárgarépa puffancs
Almafőzelék
Birsalmafőzelék
Maradékok ügyes és ízes felhasználása93
Tojásos burgonya
Paprikás meglepetés
Paradicsomos galuska
Ravioli
Paprikás metélt
Húspuding
Sonkás palacsintafelfújt
Sonkás burgonyakrokettek
Hasé paradicsomban
Kelkáposztás rizspuding
Töltött paradicsom
Pörkölttel töltött palacsinta
Sajtos galuska
Májjal töltött burgonya
Húsgombóc rizsben
Töltött spagetti
Tejfeles paprikás gombóc
Főzelékes töltött gombóc
Lengyel gombóc
Makaróni paradicsommal
Halak és belsőségek
Halak101
Süllő kékre főzve
Süllőfilé sütve
Gombás süllő
Süllőfilé besamellel
Süllőfilé Gundel-módra
Süllőszelet libamájjal
Halpaprikás
Rántott ponty, harcsa
Halászlé
Fényezett pontyszeletek
Ponty tűzálló tálban
Rác ponty
Gombás ponty
Paprikás ponty májból
Hal papírban sütve
Csuka pikánsan
Halfelfújt
Halas makaróni
Kecsege hidegen
Szardellás ponty
Töltött hal
Keszegszardínia
Ruszni készítése
Sós hering készítése
Fagyasztott tonhal elkészítése
A rák112
Rákvaj
Rákpörkölt
Rákos palacsinta
A csiga113
Töltött csiga
Csiga lábosban elkészítve
Csigasaláta
A béka114
Ránott békacomb
Békapörkölt
Belsőségek115
Savanyú tüdő
Tüdőpuding
Vese velővel
Rántott velő
Pirított vese gombával
Velős torta
Velőpofézni
Velőfelfújt egyszerűen
Velőfelfújt
Velős rolád
Velős csúsztatott palacsinta
Máj118
Májpörkölt
Májkrokett
Libamáj és tepertő
Libamájpörkölt
Egyszerű májpástétom
Májas zsemleszelet
Májfelfújt
Nyelv121
Füstölt nyelv
Nyelvpuding
Paradicsomos borjú vagy sertésnyelv
Kocsonyák123
Disznókocsonya
Pontykocsonya magyarosan
Hideg halak aszpikban
Húsok, vad és baromfi
Marhahúsok125
Marhapörkölt
Megfiatalított marhahús
Bifsztek
Tűzdelt vesepecsenye egyben
Vagdalthússzelet
Göngyölt hús
Töltött rostélyos
Majorannás tokány
Egyéb húsok129
Vagdaltús oroszosan
Bécsiszelet
Natúrszelet
Roston sült húsok
Fatányéros
Töltött sült borjúszegy
Stefánia sült
Darálthús egyben sütve
Rablóhús
Mustáros sertéspecsenye
Sertéshús újszerű sütése
Töltött sertéskaraj
Rakott filé
Húsfelfújt
Töltött bárány- vagy házinyúl-sült
Hurka és kolbász sütése
Töltött dara, köret sült mellé
Zöldséges gulyás
Tejes malac sütése
Bőrös karaj sütése
Eredeti cseh receptek136
Vesepecsenye borban
Gyömbéres marhahús
Cseh zsemlegombóc
Sertéshús sörben
Szárnyasok138
Csirkebecsinált
Paradicsomos csirke
Paprikás csirke
Tyúk különlegesen
Csirkeragu
Pulykasült
Vadak141
Nyúl
Frissen sült nyúl
Nyúl vadasan
Koszorúk vad mellé
Őzszelet finoman
Szarvasragu finommetélttel
Fácánsült
Főtt vadsertés
Vadkacsa
Fogolysült
Őzgerinc sütve
Fogoly franciásan
Vadpástétom cumberland-mártással
Körítések
Szalvétás zsemlegombóc vadhúsok és káposzta mellé
Rakott kifli
Rakott tarhonya
Köret kukoricadarából
Tea, meleg és hideg szendvicsek, rétesek
Teás vendéglátás149
Meleg pirítósok
Meleg sajtfánk tea mellé
Rétesek réteslapból
Szendvicstorta
Sajtos pirítós
Nyári szendvicsek
Meleg nyúlpástétom
Mikádó kenyér
Képviselő fánk
Briós
Házilag készült sajtok
Sajttorta
Apró sajtottárták
Sajtkrém
Pástétomok156
Tepertőpástétom
Tojáspástétom
Kenhető húspártétom
Szardellás húspástétom
Húsos májpástétom
Különlegesen finom májpástétom
Nyúlpástétom
Sertésmájpástétom
Libamájpástétom I.
Libamájpástétom II.
Finom libamájpástétom III.
Tyúkpástétom
Borjú- vagy disznómájpástétom
Hideg büfé161
Aszpik húsból
Aszpik csont nélkül készítve
Tormabomba
Húsvéti óriástojás
Egyszerű, olcsó majonéz
Majonéz, bevonásra alkalmas
Hamis hal
Hideg darátlhús
Remuladmártás
Hideg snidlingmártás
Szerencsegomba
Tarka hideg tojások
Roszbif
Kaszinótojás
Sonkástál vadalmadísszel
Réparózsa
Heringsaláta
Vendéglátás167
Receptek az ünnepi vacsorákhoz167
Újházi tyúkleves
Spárga olaszosan
Sonkás felfújt
Meggyleves csészében
Hagymatorta
Fiatal liba sütése
Krémespite
Nyers paradicsomleves csészében
Gratinírozott ragu
Roszbif finom körítésekkel
Amerikai saláta
Erőleves csészében
Hústorta
Töltött pulyka
Piskóta torta

Fülöp Margit

Fülöp Margit műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Fülöp Margit könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem