kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Minerva |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 182 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 12 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér rajzzal. |
Előszó | 3 |
Ami percek alatt elkészül | |
Tejes ételek | 5 |
Tejbedara | |
Tejberizs | |
Tojásételek | 6 |
Lágytojás | |
Buggyantott tojás | |
Velő tojással | |
Tojásropogós | |
Párizsi rántottával | |
Tojás zsemlében | |
Egyszerű rántotta | |
Rántotta változatok | |
Orosz rántotta | |
Zöldborsós rántotta | |
Paradicsomos omlett | |
Juhtúrós tojás | |
Ham and eggs | |
Tojáspörkölt | |
Tojásfasírt | |
Tojás olasz módra | |
Sült sajt tojással | |
Zöldbab tojással | |
Könnyű sajtos felfújt | |
Rántotta Santelli-módra | |
Finom omlett | |
Gyors és olcsó vacsorák: burgonya | |
Burgonya-ételek | 15 |
Zöldpetrezselymes újburgonya | |
Újburgonya túróval és tejfellel | |
Téli burgonyételek | |
Zsírbansült burgonyaételek | |
Burgonyafelfújt | |
Sonkás burgonyakrokett | |
Kirántott burgonya | |
Sajtos burgonya | |
Tejben sült burgonya | |
Rakott sonkás burgonya | |
Paprikás burgonya | |
Tejfeles burgonya | |
Burgonyahab rántottával | |
Burgonygánca | |
Burgonya újszerűen | |
Töltött burgonyafészek | |
Rakott burgonya | |
Újszerű rakott burgonya | |
Grenadimars | |
Egyszerű rakott burgonya | |
Töltött burgonyalepény | |
Burgonyás tekercs | |
Paprikással töltött burgonyás gombóc | |
Komplett vacsorák: főzelékek, feltéttel | |
Paraj | 25 |
Spenót omlett | |
Kiadós spenót omlett | |
Parajpogácsa | |
Spenótos burgonyapogácsa | |
Spenótpuding | |
Mit adhatunk a spenót mellé | |
Sóska | 28 |
Sóskakrém | |
Mit adhatunk a sóska mellé | |
Karalábé | 30 |
Töltike | |
Rakott karalábé | |
Töltött karalábé | |
Karalábé sajtmártással | |
Spárga | 32 |
Spárgafelfújt | |
Spárgafőzelék | |
Zöldborsó | 33 |
Finomfőzelék | |
Mit adhatunk a főzelék mellé | |
Zöldborsós rizs | |
Karfiolos, zöldborsós becsinált | |
Zöldborsófánk | |
Tarka zöldborsó | |
Tök | 36 |
Töltött tök | |
Tök spárgamódra | |
Kapros tökfőzelék | |
Paradicsomos tökfőzelék | |
Mit adhatunk a főzelék mellé | |
Rántott tök | |
Tökgaluska | |
Rakott tök | |
Zöldbab | 39 |
Zöldbabfőzelék | |
Mit adhatunk a főzelékhez | |
Zöldbab tojással | |
Kelkáposzta | 41 |
Kelkáposztafőzelék | |
Ír birkagulyás | |
Kelpuding | |
Kelrizottó | |
Kelpogácsa | |
Egyéb főzelékek | 43 |
Salátafőzelék | |
Kapros újburgonyafőzelék | |
Feltét az előbbi két főzelékhez | |
Spárgafőzelék | |
Májas ételek a sárgarépa mellé | |
Nyári egytálételek | |
Gombák | 47 |
Szegfűgomba-paprikás | |
Tyúkgomba | |
Tejfeles vargányagomba tükörtojással | |
Úrigomba | |
Gombafelfújt sampinyon gombából | |
Töltött gomba | |
Gombával töltött paradicsom | |
Gombaropogós | |
Rakott gomba | |
Egyszerű gombafelfújt | |
Gomba palacsinttésztában | |
Gombahaséval töltött palacsinta | |
Gombás rizspogácsa | |
Gyors gombapaprikás rizskörettel | |
Gombakotlett | |
Gombáspite | |
Gomba tojással | |
Utazás a lecsó körül | 54 |
Lecsó | |
Lecsó vagdalthússal | |
Lecsós szafaládé tojással | |
Sült paradicsom | |
Bácskai lecsó | |
Rácpörkölt | |
Virslipörkölt | |
Lerakott lecsó | |
Paradicsom pogácsa | |
Tojással töltött paradicsom | |
Töltött paprika | |
Töltött paprika rácosan | |
Szalonnában sütött töltött paprika | |
Paradicsomos rizskása | |
Paradicsomos káposzta | |
Egyéb nyári vacsorák | 60 |
Főzelékestál | |
Főzelékpuding | |
Sonkás rizspuding | |
Tavaszi becsinált | |
Tojásos galuska salátával | |
Juhtúrós tojás | |
Saláták és mártások | |
Saláták | 63 |
Uborkasaláta | |
Zöldsaláta | |
Zöldsaláta franciásan | |
Sültpaprika-saláta | |
Paradicsomsaláta | |
Káposztasaláta | |
Vöröskáposztasaláta különlegesen | |
Burgonyasaláta | |
Majonéz a salátákhoz | |
Gombás burgonyasaláta | |
Franciasaláta | |
Cékla korszerű elkészítése | |
Zellersaláta | |
Téli vitaminsaláta | |
Olasz saláta | |
Orosz saláta | |
Öntött saláta | |
Vegyes saláta párizsival | |
Madársaláta | |
Tejfeles uborkasaláta | |
Spárgasaláta | |
Vizes uborka készítése a nyári idényben | |
Káposzta savanyítás nyáron | |
Mártások | 71 |
Kapormártás | |
Hagymamártás | |
Ecetes torma | |
Hollandi mártás | |
Gombamártás | |
Egyszerű paradicsommártás | |
Paradicsommártás olasz módra | |
Muszlin mártás | |
Kaprimártás | |
Tejszínes tormamártás | |
Meggymártás | |
Ribizkemártás | |
Vadas mártás | |
Almamártás | |
Szardellamártás | |
Uborkamártás | |
Sajtmártás | |
Fehérmártás | |
Barnamártás | |
Őszi és téli komplett vacsorák - egytálételek | |
Karfiol | 77 |
Karfiol paradicsommal | |
Karfiol pongyolában | |
Karfiolpaprikás | |
Karfiolfőzelék | |
Karfiolpuding | |
Töltött tojás és karfiol besamellel | |
Milánói karfiol | |
Padlizsán | 80 |
Töltött padlizsán | |
Rakott padlizsán | |
Feketegyökér | 81 |
Feketegyökér mártással | |
Hüvelyesek | 81 |
Babpörkölt | |
Rakott bab | |
Lencsefőzelék | |
Sólet fejtett babból | |
Különleges lencsefőezlék | |
Sárgaborsó | |
Kelbimbó és kelkáposzta | 84 |
Kelbimbópuding | |
Kelbimbó angolszalonnával | |
Kelbimbó zsemlemorzsával | |
Töltött kel | |
Sült kelfejek | |
Káposzta | 85 |
Lucskos káposzta | |
Párolt káposzta | |
Hajdú káposzta | |
Töltött káposzta | |
Székelykáposzta | |
Rakott káposzta | |
Káposztafej | |
Egyszerű zsemlegombóc (káposzta mellé) | |
Káposzta hargitamódra | |
Káposztás birkapörkölt | |
Egyéb ételek | 90 |
Tört burgonya | |
Lerakott palacsinta | |
Sárgarépa puffancs | |
Almafőzelék | |
Birsalmafőzelék | |
Maradékok ügyes és ízes felhasználása | 93 |
Tojásos burgonya | |
Paprikás meglepetés | |
Paradicsomos galuska | |
Ravioli | |
Paprikás metélt | |
Húspuding | |
Sonkás palacsintafelfújt | |
Sonkás burgonyakrokettek | |
Hasé paradicsomban | |
Kelkáposztás rizspuding | |
Töltött paradicsom | |
Pörkölttel töltött palacsinta | |
Sajtos galuska | |
Májjal töltött burgonya | |
Húsgombóc rizsben | |
Töltött spagetti | |
Tejfeles paprikás gombóc | |
Főzelékes töltött gombóc | |
Lengyel gombóc | |
Makaróni paradicsommal | |
Halak és belsőségek | |
Halak | 101 |
Süllő kékre főzve | |
Süllőfilé sütve | |
Gombás süllő | |
Süllőfilé besamellel | |
Süllőfilé Gundel-módra | |
Süllőszelet libamájjal | |
Halpaprikás | |
Rántott ponty, harcsa | |
Halászlé | |
Fényezett pontyszeletek | |
Ponty tűzálló tálban | |
Rác ponty | |
Gombás ponty | |
Paprikás ponty májból | |
Hal papírban sütve | |
Csuka pikánsan | |
Halfelfújt | |
Halas makaróni | |
Kecsege hidegen | |
Szardellás ponty | |
Töltött hal | |
Keszegszardínia | |
Ruszni készítése | |
Sós hering készítése | |
Fagyasztott tonhal elkészítése | |
A rák | 112 |
Rákvaj | |
Rákpörkölt | |
Rákos palacsinta | |
A csiga | 113 |
Töltött csiga | |
Csiga lábosban elkészítve | |
Csigasaláta | |
A béka | 114 |
Ránott békacomb | |
Békapörkölt | |
Belsőségek | 115 |
Savanyú tüdő | |
Tüdőpuding | |
Vese velővel | |
Rántott velő | |
Pirított vese gombával | |
Velős torta | |
Velőpofézni | |
Velőfelfújt egyszerűen | |
Velőfelfújt | |
Velős rolád | |
Velős csúsztatott palacsinta | |
Máj | 118 |
Májpörkölt | |
Májkrokett | |
Libamáj és tepertő | |
Libamájpörkölt | |
Egyszerű májpástétom | |
Májas zsemleszelet | |
Májfelfújt | |
Nyelv | 121 |
Füstölt nyelv | |
Nyelvpuding | |
Paradicsomos borjú vagy sertésnyelv | |
Kocsonyák | 123 |
Disznókocsonya | |
Pontykocsonya magyarosan | |
Hideg halak aszpikban | |
Húsok, vad és baromfi | |
Marhahúsok | 125 |
Marhapörkölt | |
Megfiatalított marhahús | |
Bifsztek | |
Tűzdelt vesepecsenye egyben | |
Vagdalthússzelet | |
Göngyölt hús | |
Töltött rostélyos | |
Majorannás tokány | |
Egyéb húsok | 129 |
Vagdaltús oroszosan | |
Bécsiszelet | |
Natúrszelet | |
Roston sült húsok | |
Fatányéros | |
Töltött sült borjúszegy | |
Stefánia sült | |
Darálthús egyben sütve | |
Rablóhús | |
Mustáros sertéspecsenye | |
Sertéshús újszerű sütése | |
Töltött sertéskaraj | |
Rakott filé | |
Húsfelfújt | |
Töltött bárány- vagy házinyúl-sült | |
Hurka és kolbász sütése | |
Töltött dara, köret sült mellé | |
Zöldséges gulyás | |
Tejes malac sütése | |
Bőrös karaj sütése | |
Eredeti cseh receptek | 136 |
Vesepecsenye borban | |
Gyömbéres marhahús | |
Cseh zsemlegombóc | |
Sertéshús sörben | |
Szárnyasok | 138 |
Csirkebecsinált | |
Paradicsomos csirke | |
Paprikás csirke | |
Tyúk különlegesen | |
Csirkeragu | |
Pulykasült | |
Vadak | 141 |
Nyúl | |
Frissen sült nyúl | |
Nyúl vadasan | |
Koszorúk vad mellé | |
Őzszelet finoman | |
Szarvasragu finommetélttel | |
Fácánsült | |
Főtt vadsertés | |
Vadkacsa | |
Fogolysült | |
Őzgerinc sütve | |
Fogoly franciásan | |
Vadpástétom cumberland-mártással | |
Körítések | |
Szalvétás zsemlegombóc vadhúsok és káposzta mellé | |
Rakott kifli | |
Rakott tarhonya | |
Köret kukoricadarából | |
Tea, meleg és hideg szendvicsek, rétesek | |
Teás vendéglátás | 149 |
Meleg pirítósok | |
Meleg sajtfánk tea mellé | |
Rétesek réteslapból | |
Szendvicstorta | |
Sajtos pirítós | |
Nyári szendvicsek | |
Meleg nyúlpástétom | |
Mikádó kenyér | |
Képviselő fánk | |
Briós | |
Házilag készült sajtok | |
Sajttorta | |
Apró sajtottárták | |
Sajtkrém | |
Pástétomok | 156 |
Tepertőpástétom | |
Tojáspástétom | |
Kenhető húspártétom | |
Szardellás húspástétom | |
Húsos májpástétom | |
Különlegesen finom májpástétom | |
Nyúlpástétom | |
Sertésmájpástétom | |
Libamájpástétom I. | |
Libamájpástétom II. | |
Finom libamájpástétom III. | |
Tyúkpástétom | |
Borjú- vagy disznómájpástétom | |
Hideg büfé | 161 |
Aszpik húsból | |
Aszpik csont nélkül készítve | |
Tormabomba | |
Húsvéti óriástojás | |
Egyszerű, olcsó majonéz | |
Majonéz, bevonásra alkalmas | |
Hamis hal | |
Hideg darátlhús | |
Remuladmártás | |
Hideg snidlingmártás | |
Szerencsegomba | |
Tarka hideg tojások | |
Roszbif | |
Kaszinótojás | |
Sonkástál vadalmadísszel | |
Réparózsa | |
Heringsaláta | |
Vendéglátás | 167 |
Receptek az ünnepi vacsorákhoz | 167 |
Újházi tyúkleves | |
Spárga olaszosan | |
Sonkás felfújt | |
Meggyleves csészében | |
Hagymatorta | |
Fiatal liba sütése | |
Krémespite | |
Nyers paradicsomleves csészében | |
Gratinírozott ragu | |
Roszbif finom körítésekkel | |
Amerikai saláta | |
Erőleves csészében | |
Hústorta | |
Töltött pulyka | |
Piskóta torta |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.