kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Országos Egészségnevelési Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 33 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-221-002-6 |
Megjegyzés: | Színes illusztrációkkal. |
A táplálkozás élettani szerepe | 3 |
A tápanyagok | 4 |
A tápanyagok energiatartalma | 4 |
Fehérjék | 4 |
Zsírok | 6 |
Szénhidrátok | 7 |
Vitaminok | 7 |
Ásványi anyagok | 8 |
Rostanyagok | 14 |
Néhány élelmiszerünk | 14 |
Kenyér, liszt, tészta | 14 |
Tej és tejtermékek | 15 |
Tojás | 16 |
Húsfélék | 16 |
Zöldség- és főzelékfélék | 16 |
Gomba | 17 |
A bevásárlás | 18 |
Az élelmiszerk helyes tárolása | 19 |
A nyersanyagok előkészítése | 20 |
A modern konyha | 22 |
Az étkezések | 24 |
Az egészséges táplálkozás vezérfonala | 24 |
Ünnepi étkezések | 25 |
A mosogatás | 26 |
Az élelmiszerek házi tartósítása | 28 |
Táplálkozási ártalmak | 30 |
Elhízás és fogyókúra | 37 |
A megfelelő testsúly | 32 |
Tanácsok fogyókúrázoknak | 34 |
A táplálkozási szokások változása | 35 |