kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Anonymus Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 175 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-7966-37-4 |
Előszó | 7 |
Az epehólyag és epeutak betegségei | 9 |
Étrend és epebetegség | 13 |
Az epekőképződés kockázatát csökkentő étrend | 13 |
Az egészséges táplálkozás alapelvei | 13 |
Hogyan étkezzünk, ha a panaszok jelentkeznek? | 16 |
Epegörcs és akut epehólyaggyulladás diétás kezelése | 20 |
Étrend epeműtét után | 20 |
Élelmiszeranyagaink és élelmiszereink értékelése az epebetegek diétájának szempontjából | 22 |
Gyógynövények az epebántalmak kezelésében (fitoterápia) | 31 |
Illóolaj-tartalmú drogok | 34 |
Keserűanyag-tartalmú drogok | 40 |
Ételreceptek | 43 |
Tanácsok az étel elkészítéséehz | 43 |
Néhány általános alapelv | 43 |
Levesek | 44 |
Levesbetétek | 55 |
Főzelékek, köretek | 59 |
Mártások | 81 |
Saláták | 84 |
Húspótlók | 97 |
Halak | 103 |
Szárnyasok | 109 |
Marhahúsból készült ételek | 120 |
Sertéshúsból készült ételek | 127 |
Tészták, édességek | 135 |
Gyümölcsök, gyümölcskészítmények | 142 |
Szendvicskrémek | 150 |
Italok | 156 |
Mintaétrendek | 160 |
I. étrend | 160 |
II. étrend | 160 |
III. étrend | 161 |
Élelmiszerek energia- és zsíranyagtartalma | 166 |
Konyhai eszközök mértéktáblázata | 169 |
A receptben szereplő ételek tápanyagtartalma | 170 |
Irodalomjegyzék | 175 |
Könyvünk szerzői |