kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Anonymus Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 208 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 12 cm |
ISBN: | 963-7966-69-2 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Bevezetés az első kiadáshoz | 7 |
Bevezetés az ötödik kiadáshoz | 9 |
Bevezetés a tizedik kiadáshoz | 10 |
Rövid bevezető a tizenkettedik kiadáshoz | 12 |
A terhes anya életmódja, étrendje | 13 |
Megszületik a kisbaba | 19 |
Megindul a hozzátartozók áradadata | 19 |
Milyen legyen a szoptató anya életmódja, étrendje? - Mitől lesz sok és jó minőségű az anyatej? | |
A szoptatás | 25 |
A szoptatás előnyei - Hogyan szoptassunk? - Hányszor szoptassunk? - 10-20-25 - Csökken a tejmennyiség? - Eleget szopott-e a baba? - Szoptatási akadályok - Testvérek | |
Kevert táplálás | 41 |
Hogyan tisztítsuk, sterilezzük a csecsemő edényeit? | |
Mesterséges táplálás | 44 |
Milyen legyen a táplálék? | |
Elválasztás | 49 |
Az elválasztás szabályai - Az elválasztás menete - Hogyan etessünk? - Amire fel kell figyelni - Cucli vagy ujjszopás? - Miért előnyösebb az ujjszopás? | |
A bölcsőde | 65 |
Vegetáriánus családok csecsemőinek, kisgyermekeinek étkeztetése | |
Az ételek elkészítésének módja (Receptek 0-1 éves csecsemők étkezéséhez) | 67 |
Tehéntej - Tejhígítások és tejjel készült ételek elkészítési módja - Tápszerek csecsemők mesterséges táplálásához - Főzelékek, zöldségfélék - Hogyan készítsük el a főzelékekekt? - Gyümölcsök elkészítése - Tea készítése - Tojás készítése - Sajt, túró készítése - Máj és hús készítése | |
Koraszülöttek | 88 |
Hazajön a baba! - A koraszülött táplálása | |
1-3 éves kisgyermekek étkezése | 96 |
Tej és tejtermékek - Gyümölcsök - Levesek - Főzelékek - Tojás, máj, hús - Szénhidráttartalmú ételek - Zsíros ételek, zsírok - Fűszerek - Kisgyermekeknek szeszes italt adni tilos! | |
Az ételek elkészítésének módja (Receptek és étlaptervek 1-3 éves kisgyermekek étkezéséhez) | 106 |
Tej és tejjel készült italok - Tízórai és uzsonnaételek - Levesek - Főzelékek - Burgonyából készült ételek - Saláták - Gyümölcsök - Gyümölcssaláták - Kompótok - Tojásból készült ételek - A tojás néhány elkészítési módja - Húsok - Néhány húsétel készítése - Tésztafélék - Sült tészták | |
Óvodások - iskolások étkezése | 131 |
Tápanyagszükséglet egy napra - Segít a gyermek - Reggeli - Együtt ebédel a család - Az ételek díszítése - Születésnap | |
Táplálkozási problémák | 138 |
Étvágytalanság - Sovány a gyerek - Kövér a gyerek | |
Beteg a csecsemő - Beteg a gyerek | 148 |
Beteg csecsemő diétája - Lázas, hurutos megbetegedések - Hasmenések - Mit kell tenni míg az orvos megérkezik? - Székrekedés - Beteg gyermek diétája - Lázas, hurutos megbetegedések - Hasmenés, gyomor-bél hurut - Székrekedés - Vesegyulladásos betegek étrendje - Májgyulladásos betegek étrendje - A cukorbetegség - Csalánkiütés - Szájgyulladás - Fertőző betegségek diétája | |
A gyógyszeradás tízparancsolata | 171 |
Mérgezések - balesetek | 174 |
Vitaminok | 178 |
Ásványi anyagok | 184 |
Boszorkánykonyha (A szervezet anyagcseréje) | 188 |
Fehérjék - Zsírok - Szénhidrátrátok | |
Néhány élelmiszer tápanyagtartalma | 191 |
Fejlődés (Súly- és hossznövekedés) | 195 |
Befejezés | 199 |
Tárgymutató | 200 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.