kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Műanyag kötés |
Oldalszám: | 35 oldal |
Sorozatcím: | Sütőipari műszaki-gazdasági dokumentáció |
Kötetszám: | 4 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | |
Sütőipari minősítő műszerek | |
Farinográf | |
Alveográf | |
Amilográf | |
Fermentométer | |
Zimotachigráf | |
Mintavételi előírások | |
Általános mintavételi előírások | |
A liszt mintavétele | |
Az élesztő mintavétele | |
A só mintavétele | |
A tej mintavétele | |
A margarin mintavétele | |
A tojáspor mintavétele | |
A "Cereas" mintavétele | |
Sütőipari termékek mintavétele | |
Lisztvizsgálatok | |
A szín meghatározása pekározással | |
A szag vizsgálata | |
Az íz vizsgálata | |
A víztartalom meghatározása | |
A savfok meghatározása indikátorral | |
A savfok meghatározása műszeres úton | |
A liszt hamutartalmának meghatározása | |
Az összes oldhatatlan ásványi anyag meghatározása | |
A sikértartalom meghatározása | |
A sikér terülékenységének meghatározása | |
A liszt összes fehérje-tartalmának meghatározása | |
A liszt vízben oldható fehérje-tartalmának meghatározása | |
A búzalisztek vízfelvevő-képességének meghatározása centrifugálással | |
A búzalisztek vízfelvevő-képességének meghatározása farinográffal | |
A tészta fizikai tulajdonságainak vizsgálata farinográffal | |
Búzalisztek minősítése alveográffal | |
A rozslisztek egészségi állapotának vizsgálata jódpróbával | |
A liszt amilográfos vizsgálata | |
A liszt precukor-tartalmának és gáztermelő-képességének mérése fermentométerrel | |
A liszt gázvisszatartó-képességének meghatározása fermentométerrel | |
A lisztek gáztermelő- és gázvisszatartó-képességének vizsgálata zomotachigráffal | |
Sütéspróba | |
A liszt élő mikróba-tartalmának (csíraszámának) meghatározása lemezöntéssel | |
A liszt valószínű élő csíraszámának meghatározása | |
A lisztben lévő hőtűrő spórás baktériumok számának meghatározása | |
A lisztben lévő hőtűrő spórás baktériumok valószínű számának meghatározása | |
A tápsiker vizsgálata | |
A vízfelvő-képesség vizsgálata | |
Az élesztő vizsgálata | |
Érzékszervi vizsgálat | |
Az élesztő hajtóerejének vizsgálata | |
A só vizsgálata | |
A tisztaság ellenőrzése | |
A sóoldat töménységének meghatározása | |
"Cereas"- enzimkészítmény vizsgálata | |
Keményítőbontó aktivitás | |
Fehérjebontó aktivitás | |
A tej vizsgálat | |
Érzékszervi vizsgálat | |
Zsírtartalom meghatározása | |
A savfok meghatározása Soxleth - Henkel szerint | |
Tejpor-vizsgálatok | |
A tejpor oldhatóságának és üledéktartalmának vizsgálata | |
A tejpor savfokának meghatározása Soxleth-Henkel szerint | |
A tejpor zsírtartalmának meghatározása Soxleth-Henkel szerint | |
Margarin-vizsgálatok | |
A margarin víz- és illóanyag-tartalmának meghatározása | |
A margarin olvadáspontjának meghatározása | |
Tojáspor-vizsgálatok | |
A tojáspor víztartalmának meghatározása | |
A tojáspor zsírtartalmának meghatározása | |
Kovász- és tésztavizsgálatok | |
A savfok meghatározása indikátorral | |
A savfok meghatározása műszeres úton | |
A kovász lazító-képességének vizsgálata fermentométerrel | |
A kovász (tészta) összes karbonsav-tartalmának meghatározása | |
A kovász (tészta) tejsav- és ecetsav-tartalmának meghatározása | |
A kovász (tészta) karbonil-tartalmának ("aroma-érettségének") meghatározása | |
Sütőipari termékek vizsgálata | |
Érzékszervi vizsgálat és átlagsúly ellenőrzése | |
A sütőipari termékek térfogatának meghatározása | |
A víztartalom meghatározása | |
Sütőipari termékek konyhasó-tartalmának meghatározása | |
Az összes oldhatatlan ásványi anyag meghatározása | |
A savfok meghatározása indikátorral | |
A savfok meghatározása műszeres úton | |
A kenyér összes karbonsav-tartalmának és ecetsav-tartalmának meghatározása | |
A kenyér karbonil-tartalmának meghatározása | |
A zsírtartalom meghatározása | |
Szorbinsav-tartalom meghatározása réteslapban |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.