kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Integra-Projekt Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 213 oldal |
Sorozatcím: | Termelők Kiskönyvtára |
Kötetszám: | 15 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-7812-54-7 |
Előszó | 7 |
Az élelmiszerek minőségének biztosítása | 9 |
Czeglédi-Jankó Gézáné: A minőség tárgykörébe tartozó alapfogalmak | 9 |
A minőség | 9 |
A minőség ellenőrzése | 11 |
A minőségi előírások | 14 |
A minőség tervezése (minőségtervezés) | 15 |
A minőség szabályozása (minőségszabályozás) | 16 |
A minőség biztosítása (minőségbiztosítás) | 16 |
A minőség irányítása (minőségirányítás) | 19 |
A minőségügyi rendszer | 19 |
Teljeskörű minőségirányítás (TQM) | 20 |
Zukál Endre: Az élelmiszer-minőség fogalma | 21 |
A minőségügy fejlődése | 23 |
Az élelmiszer-előállítás jogi szabályozása | |
Gyaraky Zoltán: Az élelmiszertörvény és az Élelmiszerkönyv szerepe | 27 |
A hatósági élelmiszer-ellenőrzés szerepének változása | 45 |
A minőségbiztosítás és a piac kapcsolata | 47 |
Minőségbiztosítás. Minőségügyi rendszerek | 51 |
Czeglédi-Jankó Gézáné: A minőségbiztosítással kapcsolatos szabványok | 51 |
A minőségbiztosítási szabványok | 51 |
A minőségbiztosítási szabványok lényeges tartalmi elemei | 54 |
A vállalati minőségbiztosítási rendszerek dokumentációja | 57 |
A Minüségügyi Kézikönyv | 57 |
A Minőségügyi Kézikönyv ISO 9002 szabványt követő célszerű felépítése | 59 |
Minőségügyi Bizonylatok | 61 |
Sósné Gazdag Mária: A minőségügyi rendszerépítés folyamata | 64 |
A rendszerépítés menete | 64 |
Munkamódszer, kivitelezés | 66 |
A tanácsadók kiválasztásának szempontjai | 67 |
Ring Rózsa: A minőségbiztosítási rendszerek felülvizsgálata | 68 |
Sósné Gazdag Mária: A belső felülvizsgálat (audit) gyakorlati végrehajtása | 72 |
A belső felülvizsgálatok célja, tárgya, szükségessége | 72 |
A vizsgálatot végző szakemberek kiválasztása | 73 |
Az auditok előkészítése és végrehajtása | 75 |
A belső felülvizsgálat alkalmával fellelhető tipikus hibák | 76 |
Ring Rózsa: A minőségbiztosítási rendszerek tanúsítása | 78 |
A tanúsítás alapelvei | 78 |
A tanúsító szervezetek | 81 |
A tanúsítványok nemzetközi elfogadása | 83 |
Az EOTC szervezete | 84 |
A rendszerépítés módszerei és eszközei | 86 |
Sebők András: Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozási Pontok módszer (HACCP) | 86 |
A HACCP módszer és annak előnyei | 86 |
A HACCP alapfogalmai | 88 |
A HACCP-rendszer hét alapelve | 89 |
Az élelmiszerek szennyeződésének forrásai | 89 |
A HACCP-elemzés végrehajtása | 90 |
A HACCP és a minőségirányítási rendszerek | 99 |
Pallaginé Bánkfalvi Emese: Problémamegoldás | 99 |
A problémamegoldás modellje és folyamata | 100 |
A problémamegoldást segítő módszerek/minőségtechnikák használata | 102 |
Zukál Endre: Folyamatszabályozás | 117 |
Ellenőrző (kontroll-)kártyák | 118 |
Folyamatalkalmasság (folyamatképesség) vizsgálata | 120 |
Statisztikai folyamatszabályozdás | 123 |
Sósné Gazdag Mária: Az élelmiszer-előállítás minőségbiztosításának alapkérdései | 125 |
A minőségbiztosítás szabályozásának elvei | 125 |
A biztonságos élelmiszer-előállítás alapfeltételei | 127 |
Az élelmiszer-előállítás tárgyi feltételei | 130 |
Az élelmiszer-előállítás higiéniai feltételei | 134 |
A minőségszabályozás gyakorlata az élelmiszer-ipari kis- és középüzemekben | 137 |
A higiéniai és mikrobiológiai minőség szabályozása a főbb élelmiszer-ipari ágazatokban | 137 |
Állati eredeti termékek feldolgozása | 137 |
Gyümölcs- és zöldségfeldolgozás | 147 |
Gabonafeldolgozás termékei | 156 |
Gerely Péter: Az élelmiszer-csomagolás minőségbiztosítási rendszere | 162 |
Használati és gyártási minőség | 162 |
A minőségbiztosítási rendszer szakaszai (megrendelés, átvétel, felhasználás) | 163 |
Teljeskörű minőségszabályozás az élelmiszer-csomagolásban (a csomag minősége és ellenőrzése) | 168 |
Minőségvizsgálatok végzése és szabályozása | 172 |
Czeglédi-Jankó Gézáné: A jó laboratóriumi gyakorlat (GLP) alapjai | 172 |
Sósné Gazdag Mária: Mérőeszközök alkalmasságának igazolása | 174 |
Sebők András: Érzékszervi vizsgálati módszerek alkalmazása. A bírálók kiválasztása | 175 |
Az érzékszervi bírálatok szerepe a minőségbiztosítási rendszerben | 175 |
Az üzemi érzékszervi bírálat rendszere | 176 |
Tömösközi Sándor - Salgó András: Gyorsvizsgálati módszerek az élelmiszer-ipari minőségbiztosításban | 179 |
Mintavételezés | 179 |
Minta-előkészítés | 179 |
Analitikai technikák | 181 |
Kiss István: Gyorsvizsgálati mikrobiológiai módszerek | 188 |
Irodalomjegyzék | 192 |
Függelékek | |
Gyaraky Zoltán: Egyes élelmiszerjogi előírások | 195 |
Gyaraky Zoltán: Engedélyezési ügyekben eljáró hatósági szervek címjegyzéke | 196 |
Sósné Gazdag Mária: Belső felülvizsgálat (audit) jelentési lap (minta) | 198 |
Pallaginé Bánkfalvi Emese: Minta a beszállítók és alvállalkozók minősítésére | 199 |
Baltás Lászlóné: Gyártmánylap (sütőipari minta) | 202 |
Sósné Gazdag Mária: Minőségrendszerekkel kapcsolatos szabványok | 204 |
Sebők András: Érzékszervi minősítéssel kapcsolatos hazai és nemzetközi szabványok | 205 |
Czeglédi-Jankó Gézáné: Minőségügyi és minőségüggyel kapcsolatos fogalmak meghatározása, értelmezése az élelmiszeriparban | 206 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.