1.063.262

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Minőségbiztosítás

Szerző
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 167 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-9239-36-4
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A minőség szerepe a gazdasági versenyben9
A minőség fogalom értelmezése11
A minőségfelügyelet kialakulása és fejlődésének fázisai14
Az önellenőrzés14
A minőségellenőrzés elkülönülése15
A minőségszabályozás16
A minőségbiztosítás kialakulása18
Teljeskörű minőségirányítás19
Minőség és gazdaságosság20
Minőségköltségek20
Folyamatköltség-modell22
Az élelmiszerminőség és -biztonság jelentősége27
Az élelmiszerminőség komponensei28
Az élelmezés-egészségügyi biztonság28
Táplálkozásbiológiai érték29
Élvezeti érték30
Alkalmasság30
Használati érték32
Az ökológiai érték32
A pszichológiai és szociális érték32
A minőség biztosítása az élelmiszerláncban33
Az élelmiszer-minőség biztosításának felelőssége34
A nemzetközi együttműködés jelentősége35
Az élelmiszerminőség biztosítása39
Az ISO 9000 rendszerszabványok39
A minőségügy fogalomrendszere41
A minőségügyi rendszer követelményei48
A felső vezetés felelőssége49
Minőségrendszer53
A szerződés átvizsgálása57
A tervezés szabályozása59
A dokumentumok és adatok kezelése67
Beszerzés69
A vevő által beszállított termék kezelése73
A termék azonosítása és nyomonkövethetősége73
Folyamatszabályozás74
Ellenőrzés és vizsgálat77
Ellenőrző, mérő- és vizsgálóberendezések felügyelete80
Ellenőrzött és vizsgált állapot85
Nem megfelelő termék kezelése86
Helyesbítő és megelőző tevékenység87
Kezelés, tárolás, csomagolás, állagmegőrzés és kiszállítás90
A minőségügyi feljegyzések kezelése93
Belső minőségügyi audit94
Képzés96
Vevőszolgálat97
Statisztikai módszerek97
A rendszerelemek csoportosítása98
Az élelmiszerelőállítás minőségbiztosításának speciális szempontja101
A HACCP, a GMP és a GHP kapcsolódása102
Az ISO 9001 rendszerszabvány és a HACCP alapelvek összehangolt érvényesítése107
Az ISO 9001 minőségügyi rendszer integráló szerepe108
A minőségbiztosítási rendszerfejlesztés fázisai111
A fejlesztési munka indítása112
A rendszerfejlesztés előkészítése113
Minőségügyi képzés116
Helyzetfelmérés117
Rendszertervezés119
A rendszer hatásköre120
A minőségpolitika kialakítása120
A minőségügy szervezete121
A minőségért viselt felelősség megosztása122
A rendszerdokumentáció kidolgozása123
A dokumentációs rendszer felépítése123
Dokumentáció készítés és kiadás127
A bizonylatok rendszere130
A rendszer bevezetése, működtetése131
A rendszer felülvizsgálata132
Belső audit138
A minőségügyi rendszer tanúsítása139
A tanúsító audit menete139
A tanúsítvány kibocsátása141
Integrált irányítási rendszerek143
Az integrált irányítási rendszer modellje146
Az integrált irányítási rendszer logikája149
Melléklet153
Magyar Élelmiszerkönyv153
Irodalomjegyzék167

Pallaginé Bánkfalvi Emese

Pallaginé Bánkfalvi Emese műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pallaginé Bánkfalvi Emese könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem