kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 167 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-9239-36-4 |
A minőség szerepe a gazdasági versenyben | 9 |
A minőség fogalom értelmezése | 11 |
A minőségfelügyelet kialakulása és fejlődésének fázisai | 14 |
Az önellenőrzés | 14 |
A minőségellenőrzés elkülönülése | 15 |
A minőségszabályozás | 16 |
A minőségbiztosítás kialakulása | 18 |
Teljeskörű minőségirányítás | 19 |
Minőség és gazdaságosság | 20 |
Minőségköltségek | 20 |
Folyamatköltség-modell | 22 |
Az élelmiszerminőség és -biztonság jelentősége | 27 |
Az élelmiszerminőség komponensei | 28 |
Az élelmezés-egészségügyi biztonság | 28 |
Táplálkozásbiológiai érték | 29 |
Élvezeti érték | 30 |
Alkalmasság | 30 |
Használati érték | 32 |
Az ökológiai érték | 32 |
A pszichológiai és szociális érték | 32 |
A minőség biztosítása az élelmiszerláncban | 33 |
Az élelmiszer-minőség biztosításának felelőssége | 34 |
A nemzetközi együttműködés jelentősége | 35 |
Az élelmiszerminőség biztosítása | 39 |
Az ISO 9000 rendszerszabványok | 39 |
A minőségügy fogalomrendszere | 41 |
A minőségügyi rendszer követelményei | 48 |
A felső vezetés felelőssége | 49 |
Minőségrendszer | 53 |
A szerződés átvizsgálása | 57 |
A tervezés szabályozása | 59 |
A dokumentumok és adatok kezelése | 67 |
Beszerzés | 69 |
A vevő által beszállított termék kezelése | 73 |
A termék azonosítása és nyomonkövethetősége | 73 |
Folyamatszabályozás | 74 |
Ellenőrzés és vizsgálat | 77 |
Ellenőrző, mérő- és vizsgálóberendezések felügyelete | 80 |
Ellenőrzött és vizsgált állapot | 85 |
Nem megfelelő termék kezelése | 86 |
Helyesbítő és megelőző tevékenység | 87 |
Kezelés, tárolás, csomagolás, állagmegőrzés és kiszállítás | 90 |
A minőségügyi feljegyzések kezelése | 93 |
Belső minőségügyi audit | 94 |
Képzés | 96 |
Vevőszolgálat | 97 |
Statisztikai módszerek | 97 |
A rendszerelemek csoportosítása | 98 |
Az élelmiszerelőállítás minőségbiztosításának speciális szempontja | 101 |
A HACCP, a GMP és a GHP kapcsolódása | 102 |
Az ISO 9001 rendszerszabvány és a HACCP alapelvek összehangolt érvényesítése | 107 |
Az ISO 9001 minőségügyi rendszer integráló szerepe | 108 |
A minőségbiztosítási rendszerfejlesztés fázisai | 111 |
A fejlesztési munka indítása | 112 |
A rendszerfejlesztés előkészítése | 113 |
Minőségügyi képzés | 116 |
Helyzetfelmérés | 117 |
Rendszertervezés | 119 |
A rendszer hatásköre | 120 |
A minőségpolitika kialakítása | 120 |
A minőségügy szervezete | 121 |
A minőségért viselt felelősség megosztása | 122 |
A rendszerdokumentáció kidolgozása | 123 |
A dokumentációs rendszer felépítése | 123 |
Dokumentáció készítés és kiadás | 127 |
A bizonylatok rendszere | 130 |
A rendszer bevezetése, működtetése | 131 |
A rendszer felülvizsgálata | 132 |
Belső audit | 138 |
A minőségügyi rendszer tanúsítása | 139 |
A tanúsító audit menete | 139 |
A tanúsítvány kibocsátása | 141 |
Integrált irányítási rendszerek | 143 |
Az integrált irányítási rendszer modellje | 146 |
Az integrált irányítási rendszer logikája | 149 |
Melléklet | 153 |
Magyar Élelmiszerkönyv | 153 |
Irodalomjegyzék | 167 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.