kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Black & White Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Debrecen |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 368 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-7095-36-5 |
Levesek és levesbetétek | 5 |
Az egyszerű híg levesek és az erőlevesek | 6 |
Jelentősebb híg és erőlevesek | 6 |
Sűrített levesek | 12 |
Jelentősebb sűrített leveseink | 14 |
Egyszerű sűrített levesek | 19 |
Áttört (püré-)levesek | 22 |
Krémlevesek | 24 |
Gyümölcslevesek | 28 |
Különleges levesek | 29 |
Egyéb különleges levesek | 30 |
Levesbetétek | 36 |
Legismertebb levesbetéteink | 36 |
Egyéb levesbetétek | 38 |
Mártások | 41 |
Hideg mártások | 42 |
Jelentősebb majonézes és hideg mártások | 42 |
Egyéb majonézes mártások | 44 |
Egyéb hideg mártások | 46 |
Meleg mártások | 48 |
Egyszerű mártások | 53 |
Barna mártással készülő mártások | 54 |
Tejmártással készülő mártások | 56 |
Fehér mártással készülő mártások | 57 |
Hollandi mártással készülő mártások | 59 |
Egyéb mártások | 59 |
Főzelékek és köretek | 62 |
Főzelékek | 62 |
Egyszerű sűrített főzelékek | 63 |
Egyéb sűrített főzelékek | 64 |
Főzelékből és zöldségből készült köretek | 67 |
Főzelék- és zöldségköretek változatai | 73 |
Összetett zöldségköretek | 85 |
Köretek | 87 |
A hasábburgonya és a burgonyapüré | 87 |
Zsiradékban sült burgonyaköretek | 89 |
Főtt-sült burgonyaköretek | 89 |
Főtt burgonyaköretek | 93 |
Rakott és töltött burgonyák | 95 |
Jelentősebb rizs- és tésztaköreteink | 96 |
A rizs- és tésztaköretek különféle változatai | 98 |
Meleg előételek | 102 |
Meleg ízelítők | 102 |
A kaviáros kelt palacsinta és a frissen sült vajaspástétomok készítése | 103 |
Egyéb meleg ízelítők | 104 |
Főzelék- és zöldségfélékből készült előételek | 107 |
Tejszínes-kapros töltött tök és csirág csőben sütve | 107 |
Egyéb főzelék-zöldség előételek | 109 |
Előételek tésztafélékből és meleg pástétomok | 113 |
Vajaspástétom kalotaszegi és spagetti bolognai módon | 113 |
A tésztaelőételek és a meleg pástétomok különféle változatai | 115 |
Húsfélékből és belsőségekből készült előételek | 118 |
Húsfélékből és belsőségekből készíthető fontosabb előételeink | 119 |
Húsfélékből és belsőségekből készíthető egyéb előételek | 120 |
Meleg tojásételek | 123 |
Az ismertebb tojásételek készítése | 123 |
A bevert tojások változatai | 126 |
A habart tojások változatai | 127 |
Hideg ételek | 129 |
Az aszpik készítése | 130 |
Hideg ízelítők és szendvicsek | 131 |
A vegyes ízelítő különféle változatai | 131 |
A szendvicsek | 133 |
Saláták | 134 |
Egyszerű saláták | 135 |
Összetett saláták | 139 |
Hideg tojásételek | 144 |
Hideg halételek | 146 |
Galantinok, kocsonyák, pástétomok | 149 |
A jércegalantin és a kocsonyázott libamájhab készítése | 149 |
Kocsonyafélék és pástétomok | 151 |
Húsfélék és hentesáruk | 154 |
Halakból és hidegvérűekből készült ételek | 155 |
Meleg halételek édesvízi halakból | 156 |
Édesvízi halakból készült legismertebb ételeink | 156 |
Édesvízi halakból készült egyéb fogások | 159 |
Marhahúsételek | 171 |
Bélszínből és hátszínből készíthető frissensültek | 171 |
A legismertebb frissensültek bélszínből és hátszínből | 172 |
Egészben sültek bélszínből és hátszínből | 174 |
Az angol bélszín és hátszín készítése | 175 |
Párolással és főzéssel készült marhahúsételek | 176 |
A legismertebb párolt és főtt marhahúsételek | 177 |
Egészben párolt marhahúsételek | 181 |
Szeletben párolt marhahúsételek | 182 |
Főtt marhahúsételek | 185 |
Marhaapróhúsból készíthető ételek | 185 |
Legismertebb ételeink marhaapróhúsból | 186 |
Marhaapróhúsból készült egyéb ételek | 188 |
Marhabelsőségekből készíthető ételek | 190 |
Marhabelsőségekből készülő leggyakoribb ételeink | 190 |
Marhabelsőségekből készült egyéb ételek | 191 |
A legismertebb frissensültek borjúhúsból | 193 |
Borjúhúsételek | 193 |
Frissen sült borjúhúsételek | 193 |
Egyéb frissensültek borjúhúsból | 196 |
Egészben sült és párolt borjúhúsételek | 201 |
A borjúsült és a töltött borjúszegy készítése | 202 |
Az egészben sült és párolt borjúhúsételek változatai | 204 |
Borjúapróhúsból és darált borjúhúsból készíthető ételek | 207 |
A borjúpörkölt és a borjúragu készítése | 207 |
Egyéb ételek borjúapróhúsból és darált borjúhúsból | 208 |
Borjúbelsőségekből készült ételek | 210 |
A pirított borjúmáj és a rántott borjúláb készítése | 210 |
Borjúbelsőségekből készült egyéb ételek | 211 |
Sertéshúsételek | 213 |
Frissen sült sertéshúsételek | 213 |
A sertéshúsból készülő legismertebb frissensültek | 214 |
Egyéb frissen sült sertéshúsételek | 215 |
Egészben sült sertéshúsételek | 217 |
Jelentősebb egészben sült sertéshúsételeink | 217 |
Az egészben sült sertéshúsételek változatai | 219 |
Párolt sertéshúsételek | 220 |
Ismert párolt ételek sertéshúsból | 220 |
Egyéb párolt sertéshúsételek | 222 |
Sertésapróhúsból és darált sertéshúsból készült ételek | 225 |
Leggyakoribb ételeink sertésapróhúsból és darált sertéshúsból | 225 |
Sertésapróhúsból és darált sertéshúsból készülő egyéb ételek | 230 |
Sertésbelsőségekből készült ételek | 233 |
A pirított vese és a savanyú sertéstüdő készítése | 233 |
Egyéb ételek sertésbelsőségekből | 234 |
Ételek füstölt húsból és hentesárukból | 236 |
A füstölt húsok és a hentesáruk felhasználásának módjai | 236 |
Juhhúsételek | 239 |
A bárány- és ürühús részeinek felhasználása | 239 |
Bárányhúsételek | 240 |
Frissen sült bárányhúsételek | 240 |
Egészben sült és párolt bárányhúsételek | 243 |
Bárányapróhúsból és belsőségekből készült ételek | 245 |
Ürühúsételek | 247 |
Frissen sült ürühúsételek | 247 |
Egészben sült és párolt ürühúsételek | 250 |
Ürüapróhúsból és -belsőségekből készült ételek | 254 |
Szárnyashúsból készült ételek | 257 |
Frissensültek fehér húsú szárnyasokból | 257 |
Ismert frissen sült ételek fehér húsú szárnyasokból | 258 |
Egyéb frissensültek fehér húsú szárnyasokból | 259 |
Sült, párolt vagy főtt ételek fehér húsú szárnyasokból | 263 |
A sült, párolt vagy főtt szárnyashúsételek legismertebb készítési módjai | 263 |
Egyéb sült, párolt vagy főtt szárnyashúsételek | 266 |
Frissensültek barna húsú szárnyasokból | 272 |
A barna húsú szárnyasokból készült frissensültek változatai | 273 |
Egészben sült, párolt vagy főtt ételek barna húsú szárnyasokból | 275 |
A libasült, a párolt libamáj és a lecsós kacsacomb készítése | 276 |
Egyéb sült, párolt vagy főtt ételek barna húsú szárnyasokból | 279 |
A szárnyasaprólék felhasználása | 284 |
Szárnyasaprólékból készíthető ételek | 284 |
A házinyúl felhasználása konyháinkon | 285 |
A vadakból és vadszárnyasokból készíthető frissensültek | 287 |
Vadakból és vadszárnyasokból készíthető ételek | 287 |
A vadakból és vadszárnyasokból készülő leggyakoribb frissensültek | 288 |
Egyéb frissensültek vad- és vadszárnyashúsból | 290 |
Sült, párolt vagy főtt vad- és vadszárnyasételek | 294 |
A sült, párolt vagy főtt vadételek legismertebb készítési módjai | 295 |
Egyéb sült, párolt vagy főtt vadételek | 299 |
A vadak apróhúsának felhasználása | 306 |
Apróhúsból készíthető vadételek | 306 |
Speciális ételek | 257 |
Tejből és tejtermékekből készülő ételek | 308 |
Sajtos ételek | 308 |
Tehéntúróból készült ételek | 316 |
Juhtúróból készült ételek | 318 |
Tejes ételek és italok | 319 |
Gombás ételek | 320 |
A gombából készült ételek különféle változatai | 321 |
Bisztró ételek (gyorsfalatok) | 328 |
Melegszendvicsek | 328 |
Rostonsültek | 332 |
Egyéb gyorsan készíthető ételek | 335 |
Tészták és gyümölcskészítmények | 338 |
Tésztafélék | 338 |
Gyúrt tészták | 338 |
Főtt-sült tészták | 339 |
Burgonyás tészták és gombócok | 340 |
Palacsinták és morzsafélék | 341 |
Kelt tészták és élesztős vajastészták | 344 |
Rétesek | 346 |
Omlós (linzer) tészták | 348 |
Zsírban sült tészták és fánkok | 349 |
Vajastészták | 350 |
Pudingok és felfújtak | 352 |
Piskótatészták | 354 |
Hideg krémek | 355 |
Tésztához való habok, mártások, öntetek | 356 |
Néhány tésztakülönlegesség | 357 |
Gyümölcskészítmények | 358 |
Gyümölcssaláták | 358 |
Töltött gyümölcsök | 359 |
Vegyes gyümölcskészítmények | 360 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.