kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Minerva Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
Oldalszám: | 588 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-223-003-5 |
Megjegyzés: | 2. kiadás. Fekete-fehér ábrákkal. |
Előszó | 3 |
A helyes étrendösszeállítás szabályai | 5 |
Néhány gyakorlati tanács | 10 |
Levesek | 13 |
Általános tudnivalók a levesekről | 13 |
A levesek készítésének általános szempontjai | 14 |
Sűrítés nélkül készülő levesek | 18 |
Sűrítés nélkül készülő magyaros levesek | 29 |
Sűrített levesek | 31 |
Pürélevesek | 58 |
Krémlevesek | 60 |
Nyáklevesek | 61 |
Gyümölcslevesek | 62 |
Különleges levesek | 64 |
Tejlevesek | 72 |
Borleves | 73 |
Levesbetétek | 73 |
Főzelékek | 84 |
A főzelékek készítésének szabályai | 84 |
Párolt főzelékek | 85 |
Vajas főzelékek | 87 |
Sütőben (csőben) sült főzelék | 89 |
Kirántott főzelékek | 89 |
Sós palacsintába vagy sörtésztába bundázott főzelékek | 91 |
Főzelékpörköltek, paprikások | 92 |
Rántással készített főzelékek | 95 |
Száraz, hüvelyes főzelékek | 106 |
Habarással készített főzelékek | 109 |
Főzelékszerű ételek | 109 |
Rakott főzelékek | 113 |
Töltött főzelékek | 119 |
Főzelékszeletek, ropogósok | 131 |
Gombás ételek | 133 |
Húsok | 139 |
Háziszárnyasokból készült ételek | 139 |
Sertéshúsból készült ételek | 161 |
Zsírolvasztás | 190 |
Marhahúsból készült ételek | 192 |
Borjúhúsból készült ételek | 211 |
Juhhúsból készített ételek | 221 |
Belsőségek | 228 |
Vadhúsokból készült ételek | 237 |
Hal, rák, béka | 249 |
Rákételek | 278 |
Tojásételek | 283 |
Saláták | 298 |
Gyümölcssaláták | 314 |
Mártások és köretek | 316 |
Hideg mártások | 316 |
Meleg mártások | 323 |
Burgonyaköretek | 336 |
Rizsköretek | 345 |
Tésztaköretek | 348 |
Egyéb köretek | 353 |
Különleges köretek | 356 |
Könnyű ételek ebédre, vacsorára, előételnek vagy betegeknek | 362 |
Felfújtak | 362 |
Palacsintából készült előételek | 370 |
Makaróniból készült ételek | 372 |
Rétesek és más tészták | 375 |
Gyümölcs előételek | 390 |
Hideg húsok, hússaláták | 392 |
Kirándulásra, utazásra | 409 |
Tészták | 417 |
Gyúrt tészták | 417 |
Burgonyás, kifőtt tészták | 425 |
Kevert tészták | 429 |
Kelt tészták | 438 |
Rétesek | 445 |
Hajtogatott, élesztős tészták, félvajas tészta | 453 |
Egész vajas, leveles tészta | 458 |
Omlós tészták | 462 |
Lepények | 470 |
Zsírban sült tészták | 479 |
Pogácsák | 486 |
Sós teasütemények | 490 |
Felfújtak | 494 |
Torták, finom sütemények | 500 |
Apró sütemények | 527 |
Mézessütemények | 533 |
Csemegék | 536 |
Sütés nélkül készíthető tésztafélék | 541 |
Takarékos tészták | 550 |
Édes mártások, sodók | 561 |
Krémek | 564 |
Parfék | 570 |
Tárgymutató | 575 |