1.060.405

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mindent a táplálkozásról

Izgalmasan és látványosan

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Libri Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 255 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-433-334-0
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A legátfogóbb és leglátványosabb útmutató a táplálkozásról
Létezik tökéletes étrend? Tényleg nyolc pohár vizet kell meginnunk naponta? Pontosan mi a glutén, és miért kerülik sokan?
Mi a tudományos alapja azoknak a felfedezéseknek és tanácsoknak, amelyekkel a média áraszt el bennünket nap mint nap?
Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok. Minden, amit az egészséges táplálkozásról és az élelmiszerekről tudni kell.

Tartalom

A táplálkozás történet 8
ALAPVETÉSEK AZ ÉTELRŐL
A táplálkozás alapjai 12
Éhség és étvágy 14
Zamat 16
Illat és íz 18
A tápanyagok emésztése 20
Szénhidrátok 22
Rost 24
Fehérje 26
Zsírok 28
Koleszterin 30
Vitaminok 32
Ásványi anyagok 34
Víz 36
Készételek 38
Teljes értékű étel 40
Túl sok vagy túl kevés? 42
TÁROLÁS ÉS FŐZÉS
Mennyire friss a friss? 46
Tartósítás 48
Hűtés és fagyasztás 50
Erjesztés 52
Nyers ételek 54
Az étel feldolgozása 56
Adalékanyagok 58
Főzés 60
Hogyan fő az étel? 62
Biztonságos főzés 64
ÉTELFAJTÁK
Vörös húsok 68
Fehér hús 70
Az állatok bontása 72
Húskészítmények 74
Húspótlékok 76
Hal 78
Tenger gyümölcsei 80
Tojás 82
Tej és laktóz 84
Joghurt és élő kultúrák 86
Sajt 88
Keményítős ételek 90
Gabonák 92
Kenyér 94
Tészták 96
Glutén 98
Bab-, borsófélék, és hüvelyesek 100
Szója 102
Burgonyafélék 104
Gyümölcsök és zöldségek 106
Szuperételek 108
Fitovegyületek 110
Leveles zöldségek 112
Káposztafélék 114
Gyökérzöldségek 116
A hagymacsalád 118
Zöldséggyümölcsök 120
Édes gyümölcsök 122
Gombák 124
Olajos magvak és magok 126
Csilik és más csípős ételek 128
Fűszerek 130
Zöldfűszerek 132
Só 134
Zsírok és olajok 136
Cukor 138
Vércukorszint-ingadozás 140
Desszertek 142
Csokoládé 144
Cukorkák 146
Alternatív ételek 148
ITALOK
Ivóvíz 152
Kávé 154
Tea 156
Gyümölcslevek és turmixok 158
Szénsavas italok 160
Energiaitalok 162
Alkohol 164
Röviditalok 166
Az alkohol hatásai 168
Bor 170
Sör 172
ÉTRENDEK
Kiegyensúlyozott étrend 176
Kellenek kiegészítők? 178
Étkezési szokások 180
Nyugati étrendek 182
Keleti étrendek 184
Vallási és etikai alapú étrendek 186
Vegetáriánus és vegán 188
Energiabüdzsé 190
Étrend és mozgás 192
Kalóriaszámlálás 194
Szénhidrátcsökkentés 196
Rostdús étrend 198
Időszakos böjt 200
Méregtelenítés 202
Népszerű diéták 204
Allergiák 206
Intoleranciák 208
Kizárásos étrendek 210
Étrend és vérnyomás 212
Szívproblémák, stroke 214
Cukorbetegség 216
Rák, csontritkulás, vérszegénység 218
Mit együnk a terhesség alatt? 220
Kisbabák és gyerekek 222
Étkezési zavarok 224
ÉTEL ÉS KÖRNYEZET
A világ táplálása 228
Intenzív vagy bio? 230
Nagyüzemi tartás vagy szabadtartás 232
Méltányos kereskedelem 234
Élelmiszercsalás 236
Kidobott étel 238
Ételkilométer 240
Genetikailag módosított élelmiszerek 242
Túlhalászat és fenntartható halászat 244
A jövő ételei 246
BETŰRENDES ÚTMUTATÓ 248
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem