1.067.349

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mindennapok szakácskönyve

1350 ételrecept

Szerző
Csíkszereda
Kiadó: Pro-Print Könyvkiadó
Kiadás helye: Csíkszereda
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 462 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 973-9311-78-4
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával. Második kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

„Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk" - mondják egyesek - és igazuk van.
„Enni jó" - mondják mások, s nekik is igazuk van. Az evés hozzátartozik az élet élvezeteihez,... Tovább

Előszó

„Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk" - mondják egyesek - és igazuk van.
„Enni jó" - mondják mások, s nekik is igazuk van. Az evés hozzátartozik az élet élvezeteihez, csakúgy, mint a szerelem, a harmonikus családi élet, a kellemes otthon, a kényelmes és szép öltözék, a szórakozás és még annyi minden.
Az étkezésen keresztül biztosítjuk szervezetünknek az erőnlétet, munkaképességet, a gyermekeknek a növekedéshez, fejlődéshez szükséges táplálékot. Az evés létszükséglet - miért ne igyekeznénk kellemessé tenni? Nincs abban semmi elítélendő, ha az ember művészi fokon igyekszik ezt a létszükségletet biztosítani. Évszázadok, évezredek óta a jó konyha művészetnek számít.
Az idők folyamán ugyan a jó konyha fogalma meglehetősen sokat változott. A modem tudomány nem kezelte mostoha gyermekként a táplálkozást és rengeteg dolgot kiderített a táplálkozásról, a táplálékokról, azok hasznáról, mibenlétéről. Vissza

Tartalom

Bevezetés 5
A tálak díszítése 9
EHETŐ ÉTELDÍSZEK 11
I. ELŐÉTELEK, VENDÉGVÁRÓ FALATOK 12
1. Hideg előételek 12
2. Meleg előételek 56
II. LEVESEK 69
1. Levesek húsból és hússal 71
2. Hús nélküli levesek 93
3. Gyümölcslevesek 112
4. Levesbetétek 115
III. HALÉTELEK 125
SERTÉS 134
SZARVASMARHA 135
BORJÚ 136
BIRKA, BÁRÁNY 137
IV. HÚSFÉLÉK 138
1. Vegyes vagy többféle húsból készülő ételek 142
2. Marhahúsból készült ételek 153
3. Borjúhúsból készült ételek 181
4. Sertéshúsból készült ételek 191
5: Bárány és birkahúsból készült ételek 221
6. Szárnyasokból készült ételek 229
CSIRKE, TYÚK 230
KACSA 247
LIBA 250
PULYKA 254
7. Nyúlhúsból készült ételek 258
8. Vagdalt (darált) húsból készült ételek 265
9. Belsőségekből készült ételek 272
NYELV 272
MÁJ 276
PACAL 281
TÜDŐ 281
SZÍV 282
TŐGY 284
VELŐ 285
VESE 287
VÉR 288
10. Füstölt húsokkal, sonkával, kolbásszal készülő ételek 289
V. KÖRETEK 300
VI. MÁRTÁSOK 318
Meleg mártások 318
Hideg mártások 326
VII. SALÁTÁK 331
VIII. FŐZELÉKEK 348
1. Hússal töltött vagy rakott főzelékek 348
2. Főzelékek hús nélkül 364
3. Feltétek főzelékekhez 388
IX. EGYÉB ÉTELEK
(tojás, gomba, rizs, puliszka) 396
X. TÉSZTÁS ÉTELEK 408
XI. DISZNÓVÁGÁS 426
XII. KÜLÖNFÉLÉK 433
Betűrendi mutató 439

Gergely Éva

Gergely Éva műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gergely Éva könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem